facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Scouting Taizé-groep Schiedam Kethel

Info

De scouting Taizégroep uit Schiedam-Kethel is gevestigd in het Beatrixpark. Wij hebben leeftijdsgroepen voor kinderen vanaf 5 jaar tot heel oud!

Geschiedenis

Welkom bij Scoutinggroep Taizé. Onze groep bestaat alweer 41 jaar, maar dat betekent gelukkig niet dat er niets is veranderd in de loop van de jaren, ook onze groep is meegegroeid met de tijd, Zo gebruiken we geen vuursteen meer om het kampvuur aan te maken, maar gewoon een aansteker, en navigeren met de sterren hebben we ook vervangen door een GPS-apparaat. Krantjes drukken doen we ook al niet meer, hiervoor gebruiken we onze website en Facebook zoals je ziet en zo kunnen we wel nog even doorgaan.
Wat niet veranderd is, is natuurlijk de gezelligheid, vriendschappen, samenhorigheid, activiteiten en avontuur.
Zin om eens langs te komen; dat kan natuurlijk op ons eigen mooie clubhuis in het Beatrixpark in Schiedam.
Van jong tot oud iedereen is welkom !!

De Taizé-groep is opgericht in 1975. In Schiedam en Kethel waren er twee scoutinggroepen met problemen om als zelfstandige groep te kunnen blijven bestaan.

De Schakel-groep uit Schiedam had in 1973 te kampen met een gebrek aan leiding en de St. Jacobusgroep-groep uit Kethel had geen speelruimte. Contacten waren er snel gelegd en na diverse gesprekken werd duidelijk, dat wat de één te kort kwam de ander had, en andersom. Na een samenwerking van 1 jaar, het vertrek van een paar leiders/leidsters, werd geopperd de samenwerking om te zetten in een fusie.
De beide groepsbesturen hebben hier veelvuldig over overlegt met leiders en leidsters, ouders, leden en districtsbesturen.


In begin 1975 werd duidelijk, dat de beste uitkomst voor beiden een fusie was en is besloten over definitief samen te gaan. Uit de protestant-christelijke Schakelgroep (ontstaan in 1946) en de rooms-katholieke St. Jacobusgroep (onstaan in 1945) is ontstaan de oecumenische “scoutinggroep Taizé Schiedam-Kethel”.


De groepsnaam Taizé
Bij het zoeken naar een naam voor de nieuwe scoutinggroep, sprak de doelstelling van de broeders het bestuur erg aan.
De oecumenische gedachte,het zoeken naar verzoening, het overbruggen van tegenstellingen tussen nationaliteiten, zaken die Lord Baden Powell ook voorstonden en passen bij de gedachten van scouting. Een terechte naam voor een rooms-katholieke en protestants-christelijke scoutinggroep.

Adres: Schiedamseweg in Beatrixpark, 3121JG Schiedam
Telefoonnummer: 06-28885970
Stad: Schiedam
Route: Schiedamseweg in Beatrixpark
Postcode: 3121JG



op zoek naar gerelateerd: Scouting Schiedam huren, Scouting BvH
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Perfect Performance Academy Perfect Performance Academy 705 meter Perfect Performance Academy
Automotive Academy Automotive Academy 1 km Automotive Academy is hét kennisinstituut voor de Nederlandse garagehouder. De bron v...
Yıldız Eğitim Merkezi Yıldız Eğitim Merkezi 2 km Vriendelijk en behulpzaam
Cityhunter Cityhunter 2 km Groepsuitjes in het hart van Schiedam
Cleverbee, voorsprong bij opgroeien Cleverbee, voorsprong bij opgroeien 3 km Kennis over hoogbegaafdheid, ontwikkelingsvoorsprong en leren leren delen met kindere...
H2K H2K 3 km In 2020 heb ik bij H2K in Dordrecht de opleiding tot manschap a gevolgd. Ik zag er te...
Maastuin Maastuin 4 km Een oase van rust in de Gorzen, voor en door buurtbewoners, waar educatie en recreati...
Recensies
Ik ben hier helemaal niet geweest
Klein en gezellig scouting midden in het bos.
Hele leuke club. Ga er elke vrijdag met plezier er naar toe
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid