facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Scouting Keent-Moesel

Scouting Keent-Moesel

Info

Welkom bij Scouting Keent Moesel!
Wij zijn te vinden op de Altweerterkapelstraat te Weert.
Wil je een kijkje komen nemen?

Geschiedenis

Welkom bij Scouting Keent Moesel!
Scouting Keent Moesel is opgericht in 1945 en sindsdien al een begrip in deze regio. Ons clubgebouw ligt aan de Altweerterkapelstraat 1 te Weert. Op ons terrein staat een compleet nieuw scoutinggebouw genaamd ‘De Boshoek’. De Boshoek is omringd door enkele mooie speel/grasvelden en een groot speelbos. Met in het bos nog twee knusse blokhutten. Al met al een paradijs waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven.

Met zonnige dagen, hevige stormen, sneeuwbuien en lawinegevaar draaien wij nog steeds door! Ben jij nog geen lid maar zou je wel heel graag lid willen worden? Dat kan! Onze contributie is maar 25 euro per kwartaal. En wat nog leuker is? De eerste 4 keer kun je GRATIS een kijkje komen nemen!

Voor iedereen is er een plekje vrij bij de scouting want wij hebben verschillende groepen, van verschillende leeftijdsklasse die draaien op verschillende tijden.

B E V E R S
De bevers zijn 4,5 tot 7 jaar en gaan iedere zaterdagochtend op bezoek bij het dorp Hotsjietonia van 10.00 tot 12.00 uur. Klinkt vroeg, maar toch staan ze er iedere zaterdagochtend altijd fris en fruitig bij. Na de opening hebben ze een heel gevarieerd programma. Knutselen, bakken, binnenspellen en vooral buitenspelen komen regelmatig voor. Maar denk bijvoorbeeld ook aan verschillende uitstapjes die plaatsvinden buiten ons terrein. Zoals naar het bos, brandjes blussen bij de brandweer en boeven vangen met de politie.
Wil jij je zaterdag ook zo te gek beginnen? Stuur dan een mail naar [email protected].

W E L P E N
Wil jij samen met Shanti en Mowgli in de jungle iedere week iets geks, iedere week iets nieuws, iedere week iets anders, iedere week iets uitdagends en iedere week iets avontuurlijk beleven? Dat kan bij de welpen! De welpen draaien op 2 verschillende dagen. Zo kun je het perfect combineren met andere verplichtingen. Je kunt namelijk op donderdagavond komen van 18.30 tot 20.00 uur of op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. De welpen zijn 8 tot 10 jaar.
Wil jij ook een keer mee naar de jungle? Stuur dan een mail naar [email protected]

S C O U T S
Ben jij tussen de 11 en 14 jaar en lijkt het jou leuk om te leren kaartlezen, te pionieren, hiken, tocht technieken te oefenen, te houthakken, vuurtjes te maken en in tenten te slapen? Kom dan een kijkje nemen bij de scouts! Hoe beter kun jij jou weekend beginnen dan op vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 op de scouting te zijn?
Wil jij ook een keer meedraaien? Stuur dan een mail naar [email protected]

E X P L O R E R S
Ook als je 15-17 jaar bent kun jij jou weekend niet beter beginnen dan bij de scouting. De explorers draaien namelijk op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30. En wat doe je dan zoal? Dat mag JIJ zelf weten! Je maakt als explorer namelijk zelf je planning zoals greppeltochten, koken , sjorren enzovoort. Ook zorg je ervoor dat je het kampgeld zelf verdient. Dit door bijvoorbeeld een parkeeractie en auto’s te wassen. Dit geld heb je nodig aangezien de explorers hun zomerkamp aan de andere kant van de grens doorbrengen. Zo kun je denken aan Tsjechië, Engeland of Frankrijk.
Wil jij ook een keer meedraaien? Stuur dan een mail naar [email protected]

P I V O ‘S / R O V E R S C O U T S
‘Leiding’? dat kennen ze niet meer bij de roverscouts. Als pivo organiseer jij namelijk helemaal zelf je programma en natuurlijk je kamp. Zo kun je zelf kiezen waar je naartoe gaat, wat je daar doet, wanneer je gaat en op welke manier je gaat. Iedere donderdagavond draaien de pivo’s van 19.30 tot 21.30. Dit is de leeftijdsgroep van 17 tot 21 jaar.
Wil jij ook een keer meedraaien? Stuur dan een mail naar [email protected]


P L U S S C O U T S
Vanaf 21 jaar ben je welkom bij de plusscouts. De plusscouts zijn de zogenaamde ‘vrienden van de scouting’. Een leuke club mensen die scouting een warm hart toedragen. Eén of twee keer per maand organiseren ze in onderling overleg (vrijblijvend) een leuke activiteit maar indien nodig helpen ze ook mee op de (groeps)weekenden, kampen, acties en andere activiteiten van de scoutinggroep.
Draag jij scouting ook een warm hart toe en vind je het leuk om met andere scoutingvrienden leuke dingen te organiseren? Stuur dan een mail naar [email protected]

B E S T U U R
Scouting Keent-Moesel heeft een bestuur welk zich bezig houdt met faciliterende zaken zodat de leiding van de speltakken zich volledig op de jeugd kan richten. Het bestuur bestaat o.a. uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, groepsbegeleiders, PR-medewerker en een medewerker materiaalbeheer. Momenteel zijn er nog enkele functies vacant.
Interesse? Mail voor meer informatie naar [email protected]

Adres: Altweerterkapelstraat 1, 6006 PB Weert
Stad: Weert
Route: Altweerterkapelstraat 1
Postcode: 6006 PB


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Waterskibaan De IJzeren Man Waterskibaan De IJzeren Man 1 km Goede instructies en veel persoonlijke aandacht. Top middag.
De Sluis Kegelbanen De Sluis Kegelbanen 2 km Eindelijk een restaurant waar je voor een redelijk bedrag nog iets kunt eten, de kaar...
Kiwanis DrakenbootFestival Weert 2019 Kiwanis DrakenbootFestival Weert 2019 2 km Spektakel op het water in Weert nabij de stadsbrug....
Recensies
Erg leuke accommodatie en je kan er een mooi kampvuur bouwen.
Wij zijn hier geweest met de korfbalclub. Wij waren hier met 70 pupillen en ze vonden het stuk voor stuk geweldig. Mooie locatie. Groot grasveld en een mooie plek voor een kampvuur
Nu de sint er weer is, heeft Scouting Keent Moesel heerlijke speculaas
De Boshoek is een mooi groen terrein voor scouts met goede voorzieningen.
Naar expositie geweest mooi. De moeite waard
De plek was ingericht als stem lokaal
NEE! Ik ben hier echt niet geweest
Gezellige plek, veel te doen voor scouts.
Een hele leuke locatie!
Vriendelijke mensen daar bij de Scouting
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid