facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Scouting de Lier

Scouting de Lier

Info

Welkom op de Facebook pagina van Scouting De Lier!

Geschiedenis

Scouting De Lier is in 1948 opgericht. Het eerste clubgebouw bevond zich in de buurt van de R.K. kerk in De Lier. De eerste jaren heeft de scouting alleen een verkennergroep en een gidsengroep gehad.
Tot ca. 1982 hebben er twee blokhutten gestaan naast de lee (naast de ark). Scouting De Lier kon naar een oud schoolgebouw aan de Heulstraat (aan de Breelee). Dus, sinds 1982 zat scouting De Lier op een mooie plek net buiten het dorp. Ondertussen had scouting De Lier Welpen, Kabouters, Verkenners en Rowans. Scouting De Lier had ca. 90 leden.
In 1989 werd er een zeeverkennergroep opgericht. Er zijn 2 lelievletten aangeschaft. Een verkennergroep is grotendeels overgegaan naar de zeeverkennergroep. Zuidkoop heeft in 1989 een buitenboordmotor gesponsord.
Er werd begin jaren Negentig een bevergroep opgericht. Die bestond in het begin uit ca. 30 leden. Door het toenemen van het aantal groepen, liep het ledenaantal op tot ongeveer 180. In verband met het groeien van het aantal leden bij de waterscouts zijn een 3e en een 4e lelievlet aangeschaft. Ook is er een houten sloep als sleepboot aangeschaft. Na enkele jaren is de houten sleepsloep vervangen door een stalen sleepboot met een Scania motor.
Rond 1995 is er het nieuwe clubgebouw gebouwd aan de Chrysant 21a. Hier is scouting naar toe verhuisd. Na ca. 5 jaar is er in verband met ruimtegebrek de botenloods aangebouwd (rond 2000). Het clubgebouw is in beheer en onderhoud van een beheerstichting "Stichting Scoutwerf".
Afgelopen April 2008 is er een nieuwe vereniging opgericht. Dit heeft te maken gehad met nieuwe regels binnen Scouting Nederland. Voorheen, was scouting De Lier een stichting. Sinds April hebben we een vereniging "Scouting De Lier" Al het materiaal, zoals de tenten pionierhout, touw, kookmateriaal, lelievletten en de nieuwe sleepboot vallen onder de "Beheerstichting Scouting De Lier".
In September 2008 is een nieuwe sleepboot in gebruik genomen. Deze is door onze eigen leden gemaakt.
Scouting De Lier bestaat momenteel uit ca. 140 leden en 40 kader en bestuursleden.

Adres: Chrysant 17, 2678PA De Lier
Stad: De Lier
Route: Chrysant 17
Postcode: 2678PA



op zoek naar gerelateerd: Scouting blokhut huren, Scouting kalender, Scouting groepen, Scouting tuin, Scouting Facebook, Scouting wiki, Scouting Amsterdam, Scouting gids
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Priva Priva 351 meter Ruim opgezet kantoor met mooi atrium. Goede vergaderlocatie. Duurzaam gebouw.
Atlantis Centrum Atlantis Centrum 1 km Me kids vandaag een leuke kidsworkshop gegeven! Erg leuk en goed bevallen! Bedankt en...
Agrolux Nederland B.V. Agrolux Nederland B.V. 2 km zeer lelijk gebouw, staat vreselijk in de weg. en de koffie smaakt ook nergens naar.
Recensies
deze scouting is zeer huts
Super leuk
Op de open dag geweest. Leuke opzet, veel activiteiten. Denk dat er wel wat nieuwe aanmeldingen zijn gekomen daardoor ;
Leuke club met gezellige mensen
Goede locatie, leuke leiding en een mooie buurt om veel activiteiten te doen
Ouder -kind weekend met scouting hier doorgebracht. Prima lokatie!
Goede organisatie. Het team is goed in samenwerking binnen en buiten verschillende groepen. Het gebouw heeft veel goede faciliteiten en is schoon.
Leuk gebouw, Omgeving iets minder voor een scouting.
Zeikerds onder de buurtbewoners.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid