facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor SCHUNCK Bibliotheek Heerlen

SCHUNCK Bibliotheek Heerlen

Info

SCHUNCK* Bibliotheek staat voor een eeuw leesplezier. De bieb is tegenwoordig meer dan een alleen plek waar je boeken kunt lenen!

Geschiedenis

Een eeuw aan ervaring
De openbare bibliotheek van Heerlen bestaat al meer dan 100 jaar! Met een hoofdvestiging in SCHUNCK* Glaspaleis en in drie wijkfilialen in Hoensbroek, Heerlerheide én Heerlerbaan. Lezen, leren en informeren, daar draait het bij ons om.

Lezen en schrijven gebeurt steeds meer vanachter het beeldscherm. Zo vreemd is dat niet, want op het internet is een bulk aan informatie en literatuur te vinden. De bibliotheek wordt daarnaast steeds belangrijker wanneer het gaat om het bestrijden van laaggeletterdheid.

Zo komt de bieb met cursussen voor volwassenen, die opnieuw willen leren lezen en wegwijs willen worden gemaakt in het digitale tijdperk. Dit betekent wel dat de bieb moet blijven vernieuwen. Vandaar dat we aansluiting zoeken bij de digitale media, vestigingen adequaat inrichten en het personeel opleiden in vaardigheden als leesbevordering en mediacoaching.



"In de bibliotheek is iedereen welkom voor informatie, ontspanning en inspiratie.Of je nu actief zoekt, of gewoon even binnenstapt om je te laten verrassen. Bij de bibliotheek in Heerlen zit je altijd goed. Een krantje, een kop koffie, een antwoord, een cursus, een spontane ontmoeting of even bijkletsen met vrienden of wildvreemden.Met vier vestigingen is er altijd een bibliotheek in de buurt. Deze hoofdvestiging vind je in het iconische SCHUNCK Glaspaleis in hartje Heerlen."
Adres: Bongerd 18, 6411JM Heerlen
Telefoonnummer: +31 (0)45 577 22 00
Stad: Heerlen
Route: Bongerd 18
Postcode: 6411JM


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: 12:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Bibliotheek Heerlen openingstijden, Bibliotheek Heerlen catalogus, Bibliotheek Heerlen ebooks, Bibliotheek Heerlen abonnement, Bibliotheek Heerlen inloggen, Afhaalbieb Heerlen, Bibliotheek Hoensbroek, Parkstad Limburg bibliotheken
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
SCHUNCK SCHUNCK 9 meter Keith Haring in het glaspaleis prachtig gebouw, aardige ontvangst door de dames, comp...
Minibieb Morgenhof Minibieb Morgenhof 3 km In de Minibieb mag je (gratis) boeken lenen en ruilen. Het principe is 1 eruit-> 1eri...
Recensies
Een hele leuke bibliotheek om te regelmatig te bezoeken, met kleine kinderen. Mijn dochter van 18 maanden, voelt zich op de derde verdieping helemaal thuis. Ook de medewerkers zijn altijd aardig en beleefd.
Heel mooie plek, met veel liefde oogemaakt.
Hoop rot herrie van het café beneden .
prima bieb, mooi gebouw
Vreselijk lawaaierig. Bibliotheek onwaardig.
Vertaald door Google Het is een leuke plek om op weekdagen te bezoeken. Kinderen kunnen genieten van hun bibliotheek vol verhalenboeken en speelitems. Origineel It's a nice place to visit on weekdays. Kids can enjoy their library full of story books and play items.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid