facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Schoolmuseum Ootmarsum

Schoolmuseum Ootmarsum

Info

In het schoolmuseum wordt de geschiedenis van het lageronderwijs d.m.v. een unieke collectie antieke boeken, schoolplaten en lesmaterialen weergegeven.

Geschiedenis

Het schoolmuseum Ootmarsum is sinds 1994 gevestigd in het uit de 17e eeuw daterende vakwerkgebouw "het Ambachtshuis".
In de diverse vertrekken is de ontwikkeling van het onderwijs door de eeuwen heen te zien.

In het schoolmuseum Ootmarsum is een unieke collectie antieke boeken, schoolplaten, lesmethoden, en schoolbanken tentoongesteld. Diverse leesplankjes, boekjes, telramen, schooltassen en landkaarten zorgen voor jong en oud voor een Feest van Herkenning. U wordt uitgenodigd uw schooltijd opnieuw te beleven door griffel, kroontjespen of breipennen ter hand te nemen.

In het schoolmuseum Ootmarsum komt de schoolhistorie tot leven in lokaaltjes uit 1662, 1920, 1960, en kleuterklas en een handwerklokaal. In het klasje uit de 19e eeuw compleet met lange banken voor de leerlingen en de hoge lessenaar voor de meester worden klassikale lessen gegeven aan groepen; samen met familie, vrienden of collega's terug in de schoolbanken, succes verzekerd. In wisselexposities worden "school" -thema's extra belicht.

Het schoolmuseum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10-17 uur; zaterdag en zondag van 13-17 uur en maandag van 14-17 uur. Gesloten in januari, op eerste kerstdag en eerste paasdag. Klassikale lessen op afspraak.

Adres: Keerweer 2, 7631 EX Ootmarsum
Telefoonnummer: 0541293129
Stad: Ootmarsum
Route: Keerweer 2
Postcode: 7631 EX


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: 10:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Openluchtmuseum Ootmarsum, Tips Ootmarsum, Typisch Ootmarsum
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Openluchtmuseum Ootmarsum Openluchtmuseum Ootmarsum 305 meter Erg leuk, informatief museum over 'Heeren en Boeren': het leven in Twente in de vorig...
Recensies
Mooi museum om te zien. Vriendelijk ontvangen door de vrijwilligers. 12 minuten film te zien van vroeger tot en met nu. Herinneringen op halen van schooltijd. Grote collectie aan wandplaten/borden. Voor mindervalide is er ook een lift aanwezig. En toiletten zijn er ook. Zeker het bezoek waard.
Een fraai museum welke een goed beeld geeft van de geschiedenis van het onderwijssysteem in Nederland. Ook is er een inleiding in de vorm van videofilm die een goed beeld geeft wat je hier mag verwachten. Ondanks dat de museumkaart niet gebruikt kan worden is de entreeprijs van €5 zeer zeker de moeite waard.
Hier haal je herinneren op van je eigen schooltijd. Met mooie platen aan de muur.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Zeer mooi weggezet hoe het vroeger was op school. Je zult hier veel herinneringen ophalen mocht je een bezoek brengen aan het schoolmuseum te Ootmarsum.
Kleinschalig maar mooi opgevat museum. Je kan er genieten van enkele mooie collecties inktpotten, schrijfpennen, schoolbankjes ... van de -18de eeuw tot heden. Ook ruime collectie schoolboeken van oude schooltjes. Naast een korte film waarin bondige uitleg komt over onderwijs door de jaren heen kan je waarschijnlijk op aanvraag een les volgen bij een "ouderwetse" meester. Hilarisch en ozo plezant !! Breng na het bezoek aan dit leuke museum zeker een bezoek aan de rest van het mooie dorpje en de kunstgallerijtjes.
De school in alle tijden! Klein maar hardstikke interessant en leuk! Vriendelijk ontvangst kinderen tot 17jr gratis entree.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Wat een leuk en "leerzaam" museum . Je ziet de geschiedenis en ruikt je oude schoolklas gewoon. En n wat een fraai gebouw en geweldige vrijwilligers die dit mogelijk maken. Eigenlijk mag je dit museum niet missen als je in Ootmarsum bent.
Prachtig historische weetjes over scholing en wat er in de loop der eeuwen is verandert.
Wát een geweldig museumpje! Trip back to memory lane!
Leuk museum, je loopt er geen uren rond maar als je in de buurt bent zou ik toch even langs gaan. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid