facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Sc. Overwetering

Sc. Overwetering

Info

Sportclub Overwetering is een sportclub bestaande uit een voetbalafdeling en een handbalafdeling en haar leden komen hoofdzakelijk uit Olst, Boskamp, Den Nul, Fortmond en de omringende buitengebieden.

Geschiedenis

De naam Sportclub Overwetering is op 15 juni 1972 tot stand gekomen, na een fusie tussen V.V. Olst en R.K.S.V. Boskamp. Als oprichtingsdatum van Sportclub Overwetering wordt 24 mei 1929 aangehouden, zijnde de oprichtingsdatum van de oudste fusiepartner, de V.V. Olst.

De fusie - min of meer gedicteerd door toenmalige burgemeester Wentholt - heeft er toe bijgedragen dat er in 1973 een nieuw sportpark in gebruik genomen kon worden, gelegen tussen de dorpskernen van de beide fusie clubs in en dat het met de aanwas van nieuwe leden weldra voorspoedig ging.

In de 40 jaar nadien is de vereniging gegroeid van 280 leden (totaal van de fusie clubs) naar ruim 800 nu in 2011 en kan er zeker gesproken worden van een geslaagde fusie.

De Handbalvereniging Boskamp heeft zich in de begin jaren negentig aangesloten. Hiermee is een eind gekomen aan de versnippering van talent en heeft ook de handbal tak zich ontwikkeld tot een sterke tak van de club.

Sportclub Overwetering speelt haar (thuis)wedstrijden op "Sportpark Overwetering" te Olst. De naam Sportclub Overwetering is afgeleid van "Huize Overwetering" dat eind jaren 60 werd afgebroken en waar - na de fusie - het sportpark werd gerealiseerd.

Sportclub Overwetering heeft met haar ruim 800 leden (voetbal en handbal) zich tot doel gesteld het beoefenen van de voet- en handbalsport in de meest brede zin van het woord en zowel op prestatief als recreatief niveau uit te dragen en mogelijk te maken. Daarnaast wil Overwetering een baken van activiteiten in de samenleving zijn.

In de loop van de jaren heeft het sportpark grote veranderingen ondergaan in de vorm van extra kleedkamers, grote bestuurskamer en uitbreiding van de centrale hal met daarin de bouw van de commissiekamer.

In 2000 werd de "Toon Sanders" tribune geopend. Mede mogelijk geworden door een legaat van de legendarische Tone Sanders. Een Overwetering man in hart en nieren.

In 2010 werd het hoofdveld vervangen door een kunstgrasveld van FIFA Two Star kwaliteit. Een van de eerste in de amateursport in Nederland en werden de traditionele reclame borden vervangen voor een digitaal LED scherm.

Hiermee had Overwetering de absolute primeur, immers er was nog geen andere buitensportvereniging (amateurs) met een dergelijke uitstraling. Ook werd in de loop van 2011 het reguliere clubblad afgeschaft en vervangen voor een multimedia scherm in het clubhuis waarop alle leden directe informatie krijgen over standen, uitslagen, indelingen of wat er maar van belang mocht zijn om met de leden te communiceren.

Het hoofdstuk Historie geeft tevens aan hoe vooruitstrevend Overwetering is.

Adres: Koekoeksweg 11 B, 8121 CS Olst
Telefoonnummer: 0570-561693
Stad: Olst
Route: Koekoeksweg 11 B
Postcode: 8121 CS


Openingstijden

Maandag: 17:00 - 22:30
Dinsdag: 17:00 - 22:30
Woensdag: 18:00 - 20:30
Donderdag: 18:00 - 23:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Conditie- en hersteltraining SC Overwetering Conditie- en hersteltraining SC Overwetering 5 meter Op deze pagina vind je informatie over conditie- en hersteltraining
TTV Olst TTV Olst 71 meter TTV Olst opgericht in 1973 aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennisbond.
BC Baco & DTO Olst BC Baco & DTO Olst 262 meter Vertaald door Google Specialist in klemoplossingen voor energie en olie. Basco Intern...
DTO DTO 967 meter Dynamic Tennis Olst is een lokale enthousiaste racketsportvereniging. De vereniging ...
Recensies
Gister de voetbal-wedstrijd van mijn kleindochter gevolgd. De club had RIVM maatregel goed onder controle. Ik zat op de tribune, 1.5 m. afstand is geboden. Sjappo.
Agressieve coaches Echt niet leuk ze schelden met van alles en nog wat!
Erg mooie accommodatie. Gefeliciteerd met 90 jarig bestaan.
En fijne wedstrijd geleid.
Zeer gezellige voetbalvereniging op niveau 2e klasse zondag
Mooie sportclub. Het hoofdveld heeft mooi kunstgras en een prachtige tribune. Kleedkamers zijn ruim en netjes. Parkeren is gratis.
Aardige ontvangst en dat was het enige positieve.
Een fantastische voetbal vereniging met een prima jeugd opleiding. En een gezonde kantine.
Wat een gefrustreerde tieners in Olst...
Leuk en sfeer vol
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid