facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor SanctaMaria

Info

Herbestemming en restauratie van voormalig rusthuis- pensionaat Sancta Maria en Maria Kapel te Nijmegen.

Geschiedenis

Het complex Sancta Maria aan de Bredestraat 168-170 te Nijmegen bestaat uit meerdere gebouwen.

Het oudste deel dateert uit ca 1860. De villa "Kemedjing". De Congregatie van de Zusters van Barmhartigheid van Ronse kochten deze woonvilla aan 1910. Al snel werd de naam omgedoopt tot "Villa Madeleine" en werd tevens opdracht gegeven voor het bouwen van het pensionaat "Sancta Maria"

24 vrijwel zelfstandige wooneenheden voor dames van stand (leken). Elk woonvertrek een luxe eigen slaapkamer, luxe woonkamer met schitterende schouw voor de kolen kachel. Het pensionaat is in 1912 in gebruik genomen.

In 1924 werd i.o.v. de congregatie de Maria Kapel gebouwd onder leiding van de bekende architect Charles Estourgie. De kapel, voorzien van eigen paviljoen, biedt plaats aan ca 200 personen. De Maria Kapel is thans beschikbaar voor kleine ceremonies.

In 1936 is de "boerderij" herbouwd. Eerder varkens en koeien stallen, later een wasserette, toen dagbestedingsruimte en begin jaren '90 allemaal wooneenheden voor de huishouding, welke anno 2016 nog steeds op het complex woonachtig zijn.

Het typerende aan het complex is voor die tijd (1912) zéér vooruitstrevend was qua ouderen huisvesting. Wat dat betreft had de congregatie een vooruitziende blik.

Het complex is/was compleet zelfvoorzienend; eigen wasserette, kippen, konijnen, varkens en vee stallen. Een eigen kassencomplex voor groentes. Alles voor eigen consumptie in ruim opgezette eigen keuken. Een lijkenhuisje, een eigen begraafplaats.

In 1996 is de Congregatie vertrokken naar Eindhoven. Daarna is het pand in bruikleen gegeven aan huisvesting voor dak- en thuisloze jongeren. Later IRISzorg. Helaas heeft er sindsdien ook praktisch géén onderhoud binnen of buiten plaatsgevonden, wat resulteert in de zwaar achterstallige staat van onderhoud.

Mocht u nog leuke verhalen of foto's met ons willen delen? Heel graag!

Adres: Bredestraat 170, 6543ZZ Nijmegen
Telefoonnummer: 024-3735622
Stad: Nijmegen
Route: Bredestraat 170
Postcode: 6543ZZ



op zoek naar gerelateerd: Bob van de Water Nijmegen
Recensies
Ik was samen met mijn broertje op deze camping. De organisatoren waren erg vriendelijke en de arbitrage was zeer goed geregeld voor deze relatief kleine camping. Er was een zwembad, hottub, sauna en hangmatten. 's nachts waren de bomen mooi belicht en de bar was 24/7 open. Ik en mijn broertje hebben echt genoten! de douches en hygiëne kunnen beter maar voor hun 'eerste keer' hebben ze dit erg goed geregeld. genoeg plek voor je tent en wij hebben leuke mensen leren kennen. Deze camping is ideaal voor mensen die na de Nijmeegse vierdaagse willen relaxen en voorbereiden voor de volgende dag. De volgende keer ga ik zeker weer naar deze camping!!!
Relatief kleinschalige camping met veel ruimte en rust, echter niet minder feestelijk daardoor. Fantastische omgeving en goed bereikbaar. Festival-sfeer, maar dan zoals het meest relaxte festival van Nederland. Simpele camping, maar superpraktisch. Dit jaar zelfs met mobiele hottub, sauna en zwembad! Aanrader good wandelaars: Rust, ruimte, omgeving, korte afstand naar de start, vriendelijk, praktisch en gewoon gezellig.
Mooie wandelaars camping in het centrum van Nijmegen. En het ligt maar 3,1 km van de start. Succes met de Nijmeegse vierdaagse iedereen!
Jammer dat dit verdwijnt
Heel gezellig, mijn vrienden gaan er altijd graag naar toe
Natuur, ruimte, gezelligheid!
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor SanctaMaria.

Nijmegen monument

openingstijden, locatie, vervoer. Bredestraat 170 nijmegen vastgoedontwikkelaar kaart stadsplattegrond, satellietweergave. SanctaMaria adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met SanctaMaria. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over SanctaMaria delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zorgcentrum Huize Rosa Zorgcentrum Huize Rosa 973 meter Vandaag in huize Rosa afscheid genomen van mijn tante ans. Hoe respectvol en met eerb...
WoonInNijmegen.nl WoonInNijmegen.nl 3 km Unieke woningen voor een betaalbare prijs!
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid