facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Salland Zorgverzekeringen

Salland Zorgverzekeringen

Info

Salland Zorgverzekeringen en Reisverzekeringen

Geschiedenis

Wij zetten ons in voor uw optimale gezondheid. Zodat u uw dromen kunt
verwezenlijken, uw ambities kunt bereiken.

Dit doen wij door te luisteren naar wat u beweegt én door te zorgen voor goede zorg bij u in de buurt.

Onze taak

Voor ons houdt uw gezondheid niet op bij goede
gezondheidszorg alleen. Wij willen u stimuleren een
goede gezondheid te krijgen en te houden. Dit doen wij o.a. door vergoedingen voor gezondheidspreventie in onze
aanvullende verzekeringen op te nemen.

Producten

Meer weten over onze producten? Kijk op http://www.salland.nl.

Adres: Munsterstraat 7, 7418 EV Deventer (gemeente)
Telefoonnummer: 0570 - 68 74 84
ln.dnallas@ofni
Stad: Deventer
Route: Munsterstraat 7
Postcode: 7418 EV


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: salland zorgverzekering contact, mijn salland, salland verzekeringen vergoedingen, salland zorgdirect, salland verzekeringen declaraties, eno zorgverzekering, salland zorgverzekering 2018, eno zorgverzekeraar onderdeel van
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
ZorgDirect ZorgDirect 0 meter Dé zorgverzekering die je helpt in beweging te blijven, zowel fysiek, mentaal als in ...
Recensies
Wees geïnformeerd! Ongekend lage vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners. Na paar bezoeken aan de zorgverlener en 1,5 maand wachten op de goedkeuring van Eno voor de kosten, is alles voor niets geweest. Zorgverlener doet het natuurlijk niet voor eigenlijk bijna gratis en ik moet opnieuw een dergelijke traject beginnen na het vinden van een gecontracteerde. Dat is voor de zorgverlener ook verloren tijd wat ik heel vervelend vind. De vergoeding voor niet gecontracteerde zorgverlener bij alle andere zorgverzekeraars is stuk hoger. Daarom is het zo onverwacht voor de zorgverlener en mij.
Voor iedereen met een beetje gezonde verstand laat ik voor het eerst in mijn leven een recentie achter! Doe het niet! Neem hier niet je verzekering, stap over! Communicatie is ver te zoeken, men raakt alles kwijt en het personeel is lui en niet capabel genoeg om de functie op de juiste manier uit te voeren.
Voor iedere lezer het advies om niet naar deze zorgverzekering over te stappen!! Bij de opticien zeggen ze plots dat ik alleen in het systeem sta met een basisverzekering, terwijl ik top verzekerd was. Declaraties krijg je continu terug met afwijzingen op de meest kleine details. Zelfs zorgverleners die zelf nota's indienen krijgen continu afwijzingen. Er zijn vriendelijke medewerkers aan de telefoon, maar die lijken weinig bevoegdheden te hebben. Met de afdeling declaraties mag je überhaupt geen contact hebben, ook niet wanneer je met hun iets wil bespreken over een afwijzing. Wanneer je een klacht indient handelt de afdeling deze af waarover je een klacht hebt. Je kan weinig online inzien, bijvoorbeeld welke declaraties je hebt ingediend en wat de status hiervan is. Oftewel alleen maar gedoe gehad met deze verzekering, slechtste ervaring ooit. Overweeg goed of je deze verzekeraar neemt, in mijn ogen maken ze er echt een potje van hier!
Onderzoeksbevindingen overstap 2022 - 2023. Op 29 december geeft Salland aan nog in onderhandelingen te zijn met de zorgaanbieders uit mijn regio. Hmmm. Dan bespaar ik wellicht een tientje aan premie per maand, maar met de kans op onnodige reiskosten als mij mogelijk iets overkomt. Even bellen met de klantenservice zit er helaas niet in. Nader 8 minuten in de wacht deze hoop maar opgegeven. Hier alle begrip voor gezien de drukte dezer dagen. Stiekem de geringe hoop dat servicecapaciteit deze weken zouden zijn opgeschaald. Dit zou dus mogelijk ook betekenen dat ik niet snel en gericht geholpen kan worden als ik vragen heb over bijvoorbeeld een declaratie aan het einde van het jaar.
Niet mogelijk telefonisch een normaal gesprek te voeren. Ze hebben zelf de betaalde premie teruggestort en nu menen ze dat ik niet betaald zou hebben.
Zeer trage communicatie, aannames en slecht inlezen bepalen het afwijzen van een declaratie waarvoor juist een pluspakket betaald wordt. Vanaf begin november bezig een vergoeding te ontvangen waar hoogstwaarschijnlijk dit jaar niets meer uit gaat komen. Overstappen na deze ervaring is een feit, helaas loop ik daarmee de enige kans op vergoeding alsnog mis. Kleine uitleg; voor declaratie is geen doorverwijzing nodig, wel foto’s welke te uploaden zijn van de telefoon. Twee keer aanvraag afgewezen aangezien het geen pdf was, en daarna niet de juiste pdf?! Toch een doorverwijzing van de huisarts toegevoegd, aanvraag afgewezen want was te vaag geformuleerd foto’s inmiddels in pdf met uitleg aanwezig. Op basis van aannames door Salland andere therapie benoemd en die wordt niet vergoed. Nieuwe aanvraag gedaan, met juiste therapie, op aanraden van therapeut. Weer afgewezen, aangeraden nieuwe aanvraag te doen incl uitleg therapeut. Dit alles gaat om een therapie die in de lijst staat van vergoedingen. Alles doen om niet uit te keren werd mij al meerdere keren verteld, helaas moet ik dit bevestigen, plus een zeer trage gang van zaken. Jammer dat je niet 0 sterren kunt selecteren.
Afsluiten en premiebetalingen gaan prima, maar zodra iets buiten de standaard valt, gaat het mis. Zojuist gehoord dat men 4 maanden nodig heeft gehad om tot de conclusie te komen dat de nota van mijn declaratie niet voldoende informatie bevat. En dan de GGZ instelling de schuld geven dat het zo lang duurt….
Zeer klantonvriendelijk geholpen. Al 30 jaar bij deze zorgverzekeraar maar overstappen volgend jaar is een goede optie.
Volstrekt niet integer, behartigd slechts de belangen van RvB's en medisch specialisten. Geen enkel respect voor de eigen klanten. Ik adviseer iedereen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.
Ik raad iedereen af om hier een zorgverzekering te nemen! Vergoeding van medicatie voor chronisch zieken waaronder helaas is durven ze zomaar stop te zetten. Moest dit vanuit de leverancier horen, Salland zelf hoor je niet! Of je dan even de 1200 euro per maand voor medicatie zelf kunt ophoesten! We hebben niet allemaal zulke bonussen als de hoge heren van Salland!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid