Op 26 september van het jaar 1978 werd Studievereniging Paradoks opgericht. Paradoks was van oudsher een vereniging voor afstudeerrichtingen in de biomedische richting van werktuigbouwkunde, chemische technologie, elektrotechniek en technische natuurkunde. De vereniging bleek zich in zijn prille begin terdege bewust te zijn van zijn Paradoxale identiteit van enerzijds een medische en anderzijds technische stroming.
In 1999 werd Paradoks benaderd door Jan van Alste, hij was bezig met het opzetten van een nieuwe studie, Biomedische Technologie. Jan van Alste wilde weten of Paradoks de studievereniging wilde worden voor nieuwe biomedische studenten. In eerste instantie is dit in samenwerking met Arago geweest.
Toen Biomedische Technologie een jaar bezig was is er op de ALV van 16 oktober 2002 een voltallig BMT bestuur gekomen. Vanaf dit jaar is Paradoks weer tot leven gekomen. In dit jaar is ook de boekverkoop op touw gezet, wat niet altijd vlekkeloos verliep, maar wat uiteindelijk allemaal goed is gekomen. Er kwamen steeds meer activiteiten en de activiteiten waren een groot succes! Dit alles werd aangestuurd vanuit een klein kamertje in de kelder van het CTW gebouw.
Het daarop volgende jaar betekende een enorme groei voor Paradoks, het aantal leden verdubbelde! De reden hiervoor was dat de studenten van Technische Geneeskunde ook onder Paradoks gingen vallen. Dit zorgde voor extra uitdagingen, met name op het interesse gebied, want geen van de studies mocht benadeeld worden. Het activisme nam dit jaar flink toe, van ruim 40 actieve leden ging Paradoks naar bijna 90 actieve leden!
Tegenwoordig is S.V. Paradoks uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen van de Universiteit Twente. Momenteel zijn er meer dan 1000 mensen lid en zijn we nog altijd groeiende. Ook onze ruim 30 commissie zijn goed gevuld door ruim 130 actieve leden.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid