facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Rouwvrouw - Heggenvrouw, Doula voor de Ziel

Rouwvrouw - Heggenvrouw, Doula voor de Ziel

Info

Stervenszorg en rouwbegeleiding. Voor een gedenkwaardig moment, gedragen door aandacht, zorg, bewuste aanwezigheid en eventueel rituelen op maat.

Geschiedenis

Ik ben één van de eerste Rouwvrouwen uit de Rouwvrouw/Zielenman opleiding van Linda Wormhoudt (http://www.soulritual.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=8&lang=nl)

In onze tijd is het ritueel rond sterven, stervensbegeleiding én het begeleiden van de nabestaanden grotendeels naar de achtergrond verdreven. Het is tijd om die rituelen en de aandacht weer in ere te herstellen. Bepaalde gebruiken van vroeger waren zo gek nog niet. In het proces van loslaten van een dierbare zijn er verschillende fases waar je doorheen gaat, dat geldt voor diegene die het aardse leven verlaat als ook voor de nabestaanden. Het is mogelijk om van het sterven van een dierbare een gedenkwaardig moment te maken dat gedragen wordt door aandacht, zorg, bewuste aanwezigheid en eventueel rituelen naar wens.

De rituelen kunnen er zijn in begeleiden van het stervensproces, waarbij altijd wordt uitgegaan van de wensen van de stervende. Het betrekken van dierbaren na het overlijden bij bijvoorbeeld het afleggen, de wake, de uitvaart en latere tijdstippen waarbij ondersteuning van dienst kan zijn.

Als je er van uit gaat dat de Ziel niet eindig is en dus ook weer een weg aflegt, een pad loopt, dan kun je daarin hulp verlenen, zowel voor de stervende als voor de nabestaanden, waar nodig kun je uitleg geven over het stervensproces. In vroegere tijden bestonden er speciale rituelen die werden uitgevoerd rondom het overlijden waar de familie en ook de gemeenschap bij betrokken werden. Er werden ook wel mannen en vrouwen ‘ingehuurd’ om het rouwproces te begeleiden. Er waren zelfs vrouwen die luidkeels huilden en klaagden om zo het collectieve verdriet en de pijn tot uiting te brengen. Ook praktische hulp werd gegeven, zodat de naasten konden toekomen aan het uiten van rouw in de vorm die nodig was.

Naar deze vorm van stervens- en rouwbegeleiding komt steeds meer vraag. Wij creëren met een collectief de ruimte om gebruik te maken van diensten in de vorm die jij wilt en die bij jou past. Voel je vrij om mij hierover te benaderen wanneer je meer informatie wenst.

Adres: Emmerikseweg 29, 7041AV 's-Heerenberg
Telefoonnummer: 06 54745741
Stad: 's-Heerenberg
Route: Emmerikseweg 29
Postcode: 7041AV


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Mill Music  's-Heerenberg Mill Music 's-Heerenberg 629 meter Top zaak kom er al een eeuwigheid voor spullen en reparatie. Hebben een eigen tech...
Kraaijkamp Reclamespecials Kraaijkamp Reclamespecials 738 meter Wij verzorgen unieke reclameprojecten in ieder gewenst formaat.
Glazenwasserij Speet Glazenwasserij Speet 1 km Fijn bedrijf met fijn personeel echt een aanrader top presentatie geleverd
GOB Kiddiez GOB Kiddiez 1 km Een gastouderbureau bemiddelt in de zorg voor kinderopvang van kinderen bij gastouder...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid