facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Rotary Club Franeker

Rotary Club Franeker

Info

Wij zijn een groep betrokken mensen, die midden in de Franeker gemeenschap staat en o.a. door fund-raising een positieve bijdrage leveren wil leveren.

Geschiedenis

Wat is dat voor club, vragen veel mensen zich af.

Rotary staat voor gemeenschapszin, voor betrokkenheid, voor eerlijkheid in het zakendoen.

Een Rotaryclub kent betrokken leden die zich inzetten voor de gemeenschap, die dienstbaar willen zijn, vandaar het begrip serviceclub.

Men zet zich in voor goede doelen. Het kan iets zijn binnen een lokale gemeenschap zoals speeltoestellen voor een school voor speciaal onderwijs, een duofiets voor een instelling voor ouderenzorg of sportrolstoelen voor gehandicapten of een zadel voor een zorgboerderij. Het kan ook iets verder weg zijn zoals een brug in Nicaragua of mikro-kredieten in Oeganda of shelterboxen voor het Rode kruis.

Rotary International kent doelen waaraan alle clubs meedoen zoals ‘Polio de wereld uit’.

Goede doelen worden gesteund door geld in te zamelen. Een club bepaalt gezamenlijk welke doelen men kiest en men bepaalt zelf hoe men het geld inzamelt. Een club moet dus uit mensen bestaan die hechten aan een goede sfeer want alleen dan komt men tot gezamenlijke inzet.

Rotaryclubs werken vaak samen met clubs in andere landen. Rotary Franeker doet dat met een club in Duitsland, Wildeshausen en een club in Engeland, Storrington. De contacten leiden tot een goede onderlinge verstandhouding en wederzijds begrip. Er is sprake van een uitwisseling van culturen en ideeën.

Het internationale karakter van Rotary brengt ook een breed scala van jeugduitwisselingsprogramma’s met zich mee. Er worden jongeren voor zes weken of een jaar uitgezonden naar het buitenland en een club krijgt daar ook weer jongeren voor een zelfde periode uit het buitenland voor terug.

Kortom: Rotary heeft veel te bieden voor betrokken mensen!

Adres: Vliet 106, 8801 VS Franeker
Telefoonnummer: 0653818692
Stad: Franeker
Route: Vliet 106
Postcode: 8801 VS


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Jongerenwerk De Skûle Franeker Jongerenwerk De Skûle Franeker 886 meter Moet er nog over nadenken , eerste impressie is dat hun mensen helpen , er staat tege...
Stichting Welzijn Ouderen Franekeradeel Stichting Welzijn Ouderen Franekeradeel 935 meter Stichting Welzijn Ouderen (swo) organiseert activiteiten voor alle 55-plussers in de ...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid