facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor ROC de Leijgraaf: Maatschappelijke Zorg

ROC de Leijgraaf: Maatschappelijke Zorg

Info

Opleiding Maatschappelijke Zorg:
Beroepsrichting: Mens & Maatschappij
Leerweg: bol/bbl
Niveau: 3/4
Aantal leerjaren: 3, excellentie traject MZ 2 jaar

Geschiedenis

De opleiding in het kort:
Als je in de maatschappelijke zorg werkt, doe je dat in de thuisbegeleiding (ambulant), in de dagbesteding (semimuraal) of in de woonbegeleiding (intramuraal). Je werkt dan bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verzorgings en verpleeghuizen, thuiszorg en maatschappelijke opvang. Daarnaast kun je aan de slag bij welzijnsinstellingen, justitiële inrichtingen en asielzoekerscentra. Verder ben je onder andere inzetbaar in overige verzorgende/begeleidende functies binnen het sociaal - agogisch werk. De doelgroep waarmee je werkt is zeer divers en bestaat onder andere uit; cliënten van allerlei leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking of cliënten met één of meerdere (chronische) ziekten en/of problemen, zoals een ouderdomsziekte, psychiatrische ziekte en/of stoornis, een verslaving, dak - of thuisloos zijn, een psychosociaal of gedragsprobleem. De opleiding Maatschappelijke zorg heeft 6 uitstroomprofielen:
• Begeleider gehandicaptenzorg niveau 3
• Begeleider specifieke doelgroepen niveau 3
• Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4
• Agogisch medewerker GGZ niveau 4
• Thuisbegeleider niveau 4
• Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen niveau 4

Werken in de sociaal-agogische sector betekent dat je direct contact hebt met cliënten. Je persoonlijkheid speelt een belangrijke rol. Jouw kwaliteiten zijn van groot belang bij het aangaan van een professionele relatie en bij het bereiken van de gewenste resultaten. Voor een verantwoorde beroepsuitoefening moet je als beroepskracht maatschappelijke zorg: betrokken, empatisch (inlevend), assertief, representatief en integer zijn.

Versneld traject Maatschappelijke Zorg:
De Leijgraaf biedt een versneld traject aan voor leerlingen met gemiddeld een 7 op de cijferlijst van het vmbo-t diploma of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo met een 2F score voor Nederlands, rekenen en Engels. Of je in aanmerking komt voor het versneld traject hangt af van je inzet en gedrevenheid. Spreekt een versneld traject je aan en kom je in aanmerking en wens je meer informatie? Mail dan naar [email protected].

Bbl: leren in de praktijk:
We kunnen je veel vertellen over het vak Maatschappelijke zorg en de diverse uitstroomprofielen, maar je moet het vooral in de praktijk leren en ervaren. Misschien leer jij gemakkelijker vanuit het werken in de praktijk? Dan is een bbl-opleiding meer iets voor je. Je werkt dan minimaal 20 uur voor een erkend leerbedrijf. Voordat je aan een bbl-opleiding begint, moet je eerst solliciteren bij een erkend leerbedrijf.

Voor erkende leerbedrijven raadpleeg je het S-BB. Het S-BB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt, bpv - en doelmatigheidinformatie. Je kunt ook zelf een stageplek zoeken. Bij sommige opleidingen kun je ook in het buitenland stagelopen.

Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Bol betekent beroepsopleidende leerweg. Je gaat vijf dagen in de week naar school voor theorie- en praktijklessen. Daarnaast loop je bepaalde periodes stage bij een erkend leerbedrijf. Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg. Als je na je middelbare school zo snel mogelijk wilt werken of je bent al wat ouder en wilt een andere keuze maken in je loopbaan, dan kies je hiervoor. Je moet dan wel 18 jaar of ouder zijn. Je volgt de opleiding in deeltijd. Eén dag per week volg je theorie op ROC de Leijgraaf en de overige 3 of 4 dagen ben je werkzaam in een instelling. Er wordt in de bbl van je verwacht dat je al goed kunt plannen, samenwerken en zelfstandig kunt werken.

Klaar met de opleiding. En dan?
De opleiding maatschappelijke zorg geeft jou een goede basis. Je kunt aan de slag als woonbegeleider en/of activiteitenbegeleider in bijvoorbeeld de ouderenzorg, psychiatrie of maatschappelijke opvang. Dat kan in een zorginstelling zijn, een dagopvang, maar ook een asielzoekerscentrum behoort tot de mogelijkheden. Of je bezoekt als ambulant begeleider cliënten daar waar ze verblijven: bijvoorbeeld in de dagopvang of thuis. Je kunt ook verder leren. Met het diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Pedagogiek of Creatieve Therapie.

Adres: Muntelaar 10, 5467 HA Veghel
Telefoonnummer: 088 017 0000
Stad: Veghel
Route: Muntelaar 10
Postcode: 5467 HA



op zoek naar gerelateerd: BBL maatschappelijke zorg niveau 3, Maatschappelijke zorg niveau 2, BBL Maatschappelijke zorg vacatures, Maatschappelijke zorg niveau 4 BBL, Roc De Leijgraaf zorg en welzijn, BBL opleiding Maatschappelijke zorg, Maatschappelijke zorg niveau 4 in 1 jaar, Werken leren Maatschappelijke zorg
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Meliani Voetbalschool Veghel Meliani Voetbalschool Veghel 1 km Super leerzaam en hele aardige werknemers
Hub Noord-Brabant Locatie Veghel Hub Noord-Brabant Locatie Veghel 2 km Vertaald door Google Leuk Origineel Nice
Aago Aago 2 km Leonne is een betrokken, vakkundige vrouw die mij heeft geleerd om beter in mijn krac...
Blom Riders Education Blom Riders Education 195 km Heel vriendelijke mensen en nemen de tijd voor je.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid