facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor RKVV Rimburg

RKVV Rimburg

Info

RKVV Rimburg is de voetbal club van Rimburg opgericht in 1908 en daarmee een van de oudste voetbal clubs van Limburg.

Geschiedenis

Ontstaan en historie van de R.K.V.V. Rimburg

De oprichting:
Een warme augustusdag in het jaar 1908, enkele jongeren houden een bijeenkomst in het weiland achter de hoeve “De Kruisstraat”. De latere pastor J. Gillissen voerde het word. Hij zou de initiatiefnemer worden voor de oprichting van een voetbalclub in Rimburg, hij zou tevens de leermeester worden om de jongeren “den sportieven regelen der voetbalkunst” bij te brengen. De officiële oprichtingsvergadering vondt in de open lucht plaats (inde “Rohsse” wei), tijdens die vergadering viel de opmerking “wat doen we als het regent, we hebben immers geen zaal”! De voetbalclub was geboren, men doopte haar “Koningin Wilhelmina”.

Een beetje historie:
De eerste officiële wedstrijd werd op 2 januari 1909 gespeeld tegen de Aachener Spielverein, uitslag 8 – 0 in het voordeel van de Rimburgers. Toendertijd werden alleen wedstrijden tegen Duitse clubs gespeeld, daar er in de naaste omgeving van Rimburg geen voetbalclubs waren. Rimburg was een nagenoeg niet te overwinnen tegenstander. Aansluiting bij de Limburgse Voetbal Bond volgde op 1 juli 1909, gespeeld werd in competitieverband tegen “Maastricht”, Sittard, KVC, MVV en MSV.

In het jaar 1910 werd van de gemeente het terrein aan de Worm gehuurd (fl. 90,00 per jaar). De leden betaalden toen 6 cent contributie. Op paasmaandag 1910 werd het nieuwe terrein ingewijd. In het jaar 1917 volgde de aansluiting bij de R.K.L.V.B. Twee jaar later in 1919 werd het eerste kampioenschap behaald. In 1926 weer aansluiting bij de L.V.B. In 1928 een historische dag in Rimburg, want Rimburg zou tegen Uruguay spelen, toendertijd een grote voetbalnatie. Natuurlijk kwam niet het echte Uruguay naar Rimburg, maar oud-spelers en bestuursleden van het befaamde elftal en zij wonnen met 7 tegen 4. In 1932 kampioen met promotie naar de 3e klas. Door het gevolg van de dreigende oorlog trok Rimburg in het jaar 1936 zich vrijwillig terug uit de 3e klas. In 1942 speelde Rimburg in de “onderafdeling”, waarin ze met overmacht het kampioenschap behaalden en promoveerden naar de 4e klas K.N.V.B.

In de jaren 1940 – 1945 kwamen moeilijke tijden op het clubje af, dat men ondanks alle geweld en ellende met het voetbalspelletje doorging heeft zeker te maken met de Rimburgse trots “De vrije geest is niet te overwinnen”. En net in moeilijke tijden toont de gemeenschap pas echt wat zij waard zijn. Het vervoer ging per fiets met een medespeler achterop, met afstanden van 30 km heen en 30 km terug. Kleedlokalen waren er niet, en douchen onder de blote hemel in een emmer onder de kegelbaan van het toenmalige café Wassen.

Na de oorlog braken betere tijden aan, er werd een trainer (hr. Neuhaus) aangetrokken. Ondanks de moeilijke tijd wist het bestuur onder voorzitterschap van M. Rutten het hoofd boven water te houden. Het 40-jarig bestaan kwam in de buurt, op 8 augustus 1948 was het dan zover met een jubileumwedstrijd tegen Sittardse Boys met de befaamde Frans de Munck in het doel.

In de jaren tussen het 40-jarig en 50-jarig bestaan groeit Rimburg uit tot een hechte club. Het was ook de tijd dat Rimburg een faam wist op te bouwen als club waar het goed vertoeven is. Een kenmerk dat heden ten dagen nog steeds het “handelsmerk” van de vereniging is. De Koninklijke goedkeuring van de statuten volgt op 7 juli 1961. Het speelveld verbeterde pas toen het in handen kwam van de gemeente en in 1961 ingezegend werd. Kampioen van de 4e klas K.N.V.B. op 23 april 1962. In 1963 werd het 2e elftal kampioen. In juli 1964 een vergetelijke reis naar Schotland.

Precies vijf jaar later op 23 april 1967 Rimburg 1 kampioen, in juli 1967 start van een nieuw kleedlokaal. Het bestuur onder leiding van “D’r Boss” de heer J. Logister wist uiteindelijk de bouw van de lokalen te realiseren. Ingebruikname van het nieuwe kleedlokaal was op 1 oktober 1967 met de wedstrijd Rimburg 1 – Vijlen 1. Beslissingswedstrijd voor behoud 3e klas op 9 juni 1968 tegen Heerlen, in de verlenging scoort John Baur het beslissende doelpunt en stelde het 3e klasserschap veilig. Vervolgens in augustus viering van het 60-jarig bestaan. Dat er groot feest in Rimburg was is eigenlijk geen bijzonderheid, want feestvieren kunnen ze in Rimburg zo mogelijk nog beter dan voetballen.

Seizoen 1968-1969 ons 2e elftal kampioen. In 1969 tijdens de paasdagen bezoek uit Zwitserland (Gunzwil) aan Rimburg. Pinksteren 1969 een tegenbezoek aan de Zwitserse club, waar men twee onvergetelijke wedstrijden speelde. In het seizoen 1970-1971 teleurstelling in Rimburg, Rimburg 1 degradeert naar de 4e klas. In het seizoen 1971-1972 volgde een moeilijk jaar, maar onder leiding van trainer J. Kaesler draaide het eerste in de top mee.

Opening van de oefenhoek op 3 februari 1972 door wethouder J. Erkens. In 1976 werd begonnen met de bouw van een eigen (houten)kantine, die op 6 mei 1977 werd geopend. In September 1978 vindt overname van het sportcomplex en opstallen door de gemeente Ubach over Worms plaats. Tijdens de algemene ledenvergadering op 31 oktober 1978 worden de nieuwe statuten van de VVR goedgekeurd. In 1978 is de oprichting van een veteranen elftal, deze speelden enkele wedstrijden, vervolgens organiseerde dit team in mei 1979 een toernooi.

In juli/augustus 1979, zo doen ze dat in Rimburg, en wel met eendracht en wilskracht verzetten ze niet alleen bergen, ja zelfs complete kantines. In september 1980 volgt de heropening van het sportcomplex, dat eindelijk aan de eisen van de K.N.V.B. voldeed. Augustus 1983 Rimburg viert het 75-jarig bestaan van de groen-witten, “stichelen” als rechtschapen wespen, maar als het nodig is, onvoorwaardelijk voor elkaar opkomen. De vereniging is naarstig op zoek naar een kantinebeheerder.

In 1984 is Rimburg zuinig op waspoeder, toen onder leiding van trainer Wevers, was van de gemeente een trainingsverbod op het hoofdveld opgelegd, de oefenhoek was erbarmelijk slecht. Een week mocht en kon men niet trainen. In September zit de vereniging in zak en as, er zijn te weinig bestuurders.

Voorzitter P. Schmitz heeft dringend behoefte aan mensen die de kar van de groen-witten samen willen trekken. Het heeft 80 jaar geduurd voordat dames in Rimburg de voetbalschoenen aantrokken. We schrijven het jaar 1988. Rimburg bestaat 80 jaar.

Juli 1992 gaat de VVR onder het motto “Een stevig fundament voor de VV Rimburg” de strijd aan om een nieuw clubgebouw te realiseren. Met dank aan kunstenaar Ger Groeneveld kon de VVR het thans staande clubgebouw realiseren. Op 23 januari 1993 wordt het nieuwe clubgebouw door oud-voorzitter Math Rutten geopend.

Augustus 1993 viert de VVR haar 85-jarig bestaansfeest. Op zondag 2 oktober 1994 is het 50 jaar geleden dat Rimburg bevrijd werd van de Duitse bezetters. In mei 1996 dringt het eerste elftal door tot de halve finale van het beker-programma, helaas werd de droom van een beker-finale verstoord door Kakertse boys. Mei 1996 Rimburg 1 promoveert naar de 5e klas (Rimburg 1 – Haanrade 1 2 – 1), onder leiding van trainer/coach Jos Pappers. Oktober 1996, voorzitter Wiel Snijders legt na 23 jaar de voorzittershamer neer, Jo Smeets neemt de voorzittershamer over als waarnemend-voorzitter. Juni 1997 onrust bij de Landgraafse voebalclubs. De gemeente wil het aantal sportaccommodaties gaan beperken. De gemeente streeft naar 3 voetbalcomplexen. In juni 1997 is het hoofdveld opnieuw ingezaaid. Mei 1998 een reunie van het damesteam, tevens is dit ook het einde van het tijdperk damesvoetbal bij de VVR (10 jaar). De R.K.V.V. Rimburg staat aan de vooravond van de viering van het 90-jarig bestaansfeest.

Seizoen 1998 – 1999
De competitie wordt na een lange winterstop gunstig afgelsoten, resultaat bereiken van de na-competitie, aan het eind van dit seizoen werd afscheid genomen van Jos Pappers. Als afsluiting werd hij verrast door een wedstrijd tegen het A1 team van SVN wat onder zijn hoede was geweest.

Seizoen 1999 – 2000
Juli 1999 een nieuwe trainer (Ton van Schaaik) aan het roer, zoook een nieuwe verzorgster (Anja Hustings). Dit zou een jaar worden van ups en downs. Voor het eerst werd een trainer prins-karnaval van de VVR, Ton I met zijn hele hofhouding was aanwezig. Als afsluiting van seizoen ’99-2000 werd een schitterende 6-kamp georganiseerd.

Seizoen 2000 – 2001
Het 2e seizoen met Ton van Schaaik gaat van start, dit zou een heel zwaar voetbaljaar worden, zeer zeker voor het 1e elftal, degradatie was niet te vermijden, zo ook voor het 2e elftal was degradatie een feit, ons 3e elftal behaalde het kampioenschap, zodoende behoefde het 2e elftal niet te degraderen.

Seizoen 2001 – 2002
Jos Pappers werd weer terug gehaald naar Rimburg, men wilde uit de 6e klas naar de 5e klas. Als assistenten gingen twee ervaren ex-1e elftal spelers (Richard Kremer en Hein van Diemen) met Jos Pappers samenwerken. Weer geen kampioen, wel promotie naar de 5e klas , via na-competitie (Rimburg 1, Wijnandia 1, Schinnen 1), werd behaald. Voor 2 en 3 werd het een jaar in de middenmoot.

Seizoen 2002 – 2003
Start in de 5e klas voor Rimburg 1. Joep Zenden komt in Rimburg voetballen!!!!!!!!! Na een hele goede start tot aan de winterstop staat Rimburg 1 en 2 aan kop, helaas kunnen ze dit niet het hele jaar vasthouden. Jos Pappers moet op medisch-advies stoppen als trainer van de VVR. Het 1e elftal eindigt in de middenmoot, het 2e elftal behaalt de tweede plaats, en het 3e elftal behaalt een derde plaats.

Adres: Kapelweien 49, 6374 LW Landgraaf
Telefoonnummer: 045-5322210
Stad: Landgraaf
Route: Kapelweien 49
Postcode: 6374 LW


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Jeurissen Stables Jeurissen Stables 1 km Privé-_Stalling Lessen met eigen paard of pony.
UOW '02 UOW '02 2 km Ontstaansgeschiedenis
Park ter Waerden Park ter Waerden 2 km Was op uitnoding van Schutterij St. Josef Waubach. Niets veranderd. Schutterij seizoe...
MW team MW team 3 km Mooie Gym met veel ruimte inclusief boksring en moderne fitness apparatuur. Relaxte i...
Personal Best Personal Best 3 km Eerlijk bedrijf!
SVN Landgraaf SVN Landgraaf 3 km Vriendelijk en vriendschappelijk publiek, althans bij de kleinste voetballertjes. Om ...
Hydra Zwem- en Sportcentrum In de Bende Hydra Zwem- en Sportcentrum In de Bende 3 km Hebben jullie therapie lessen.voor Copd patiënten En.wat zijn.de tijden en.kosten. mv...
Sv Abdissenbosch Sportpark de Lelie Sv Abdissenbosch Sportpark de Lelie 4 km Amateurvoetbalclub
Surf & Leisure Park Landgraaf Surf & Leisure Park Landgraaf 4 km Surf and Leisure Park Landgraaf is the first of its kind artificial wave pool in the ...
Slide Fit Slide Fit 4 km Voor alle leden en toekomstige leden van Slide Fit.
TCNieuwenhagen.nl TCNieuwenhagen.nl 4 km Leuke gezellige vereniging.
TV Rapid TV Rapid 5 km Lekkere koffie
VC Landgraaf VC Landgraaf 5 km Waar de mensen in en om de club belangrijk zijn en iedereen zich zelf mag en kan zijn
Only Women Fitness Only Women Fitness 5 km Goede sportschool . Altijd heel gezellig.
Only Friends Limburg Only Friends Limburg 5 km Only Friends Limburg is een sportclub waar iedereen met een beperking, volwassen reva...
Strijthagen Cup Landgraaf Strijthagen Cup Landgraaf 5 km Vertaald door Google Top planten. Toernooiorganisatie niet zo goed Origineel Anlage ...
Hv BDC'90 Hv BDC'90 5 km Handbalvereniging BDC'90 in Landgraaf.
Recensies
Knap dat zo'n klein clubje in deze tijd kan overleven, veel mensen doen hier de werkzaamheden op vrijwillige basis. Zeer leuke sfeer en gezellig. Top
Leuke voetbal club, de mensen die hier spelen hebben een hart van goud. De mensen bij de kantine zijn extreem vriendelijk en verzorgen je goed. Ook raad ik de gehakt tosie aan
Mooiste club van t dorp
Gezellig clubje
Gezellige kantine met leuk publiek en een goede sfeer
Beste Rugbyclub van het zuiden
Super gezellig en altijd veel publiek
Sponsor van de jeugd tot 15 jaar
Veld kan beter
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar RKVV Rimburg met het openbaar vervoer


Rimburg, Broekhuizenstraat 130 meter
723
Rimburg, Broekhuizenstraat 150 meter
723

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid