facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Restaurant De Leurse Hof

Restaurant De Leurse Hof

Info

Restaurant de Leurse Hof is 6 dagen in de week geopend voor lunch, borrel en diner. Voor grotere gezelschappen hebben wij uiteenlopende mogelijkheden!

Geschiedenis

De boerderij waarin ons restaurant is gevestigd behoort tot het landgoed van familie Van Verschuer en is gebouwd rond 1840. Het pand heeft een rijke historie en heeft door de jaren heen vele bezoekers aangetrokken.

Oorspronkelijk had uitsluitend het voorhuis van de boerderij de functie van café-biljart. Pas veel later (rond 1920) is de bovenverdieping gebouwd en heeft het pand dienst gedaan als leerlooierij, naast de functie van boerderij met koeien.

Destijds werd deze locatie tevens ANWB-punt voor de fietspomp, aangeboden door de Graaf van Limburg-Stierum. Er staat nog steeds een mooi oud ANWB bord aan de voorzijde van het pand, waarlangs de ‘doorgaande’ weg naar Wijchen liep.

‘Nevens den grooten weg naar Wijchen ligt aan de eene zijde, achter den heuvel, de plaats waar vroeger “de Hof te Leur” werd gevonden’ , aldus oude geschriften.

Tijdens operatie ‘Market Garden’ in 1944 was de Heerlijkheid van Leur een rustplaats voor de geallieerden. Een gedenkplaat in het restaurant herinnert nog steeds aan deze periode.

De Leurse Hof had ook een speciale functie tijdens de kermis: Aan de overkant van het pand moest een danstent de kermisvreugde mede verhogen en zo een aantrekkingskracht uitoefenen op de buurtdorpen. De laatste kermis in Leur dateert al weer van 1948.

Na de vele gedaantewisselingen die het pand heeft ondergaan in de loop der jaren kunnen we stellen dat het pand nu een grote ‘make-over’ heeft ondergaan.

De meest recente verbouwing, die van de zomermaanden 2006, is misschien wel de grootste in de geschiedenis van het pand geweest. Het geheel heeft nu een moderne, transparante, uitstraling (de open keuken, veel licht), maar met behoud van de oude, vertrouwde charme en sfeer van het gebouw. Met het uiteindelijke resultaat, waar wij zelf bijzonder tevreden over zijn, hopen wij dat -mede door de met zorg uitgekozen gerechten op onze kaart- uw culinaire nieuwsgierigheid gewekt is.

En dat wij u, als onze gast, oprecht het gevoel van ‘uit en thuis’ kunnen geven.

Eet smakelijk!



"Ons restaurant is gevestigd in een voormalige boerderij uit 1840. De boerderij kent een rijk verleden. Tijdens de operatie ‘Market Garden’ in 1944 was het een belangrijke rustplaats voor de geallieerden. Leur ligt in het Land van Maas en Waal. Leur heeft haar karakter als landgoed goed weten te bewaren. Opvallend zijn de grote, statige lanen met prachtige eiken en beuken, waar u prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken. Daarna kunt u heerlijk uitrusten en genieten van een goede maaltijd."
Adres: Leurseweg 4, 6615AJ Leur, Gelderland, Netherlands
Telefoonnummer: 0246422241
Stad: Leur
Route: Leurseweg 4
Postcode: 6615AJ



op zoek naar gerelateerd: Leurse Hof Menu, Restaurant Wijchen, Paasbrunch Wijchen, Leurse hof kerst, Restaurant Ravenstein, Restaurant De Tijd Wijchen, Leurse Hof Facebook, Nieuw restaurant Wijchen
Recensies
Tijdens een lang weekend vakantie dit restaurant aanbevolen gekregen. Geweldige locatie met ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Ook zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers en rollators. Heerlijk gegeten. Mosterdsoep en diamanthaas en varkenshaas in champignonsaus. Ruim voldoende porties met zelfgemaakte frites erbij. Heel vriendelijk en vlot personeel.
Na een héérlijke mooie wandeling, wat héél goed kan hier in de buurt, lekker geluncht. Niet té vroeg zijn, want ze gaan pas om 12.00u open. Je wordt dan wel lekker beloond. Het eten is héérlijk! Mooi geserveerde borden, fijn alert personeel. Parkeerplaats genoeg aan de achterkant. We hadden met tienen een mooie lange tafel. Je kunt hier volgens mij een goed feestje geven! Parkeren: Achter het restaurant is plaats genoeg! Speciale dieetwensen: Glutenvrij mogelijk!
Heerlijk gegeten! We kwamen rond 20u aan en het restaurant was goed gevuld. We kregen een tafel in een rustig hoekje van het restaurant. Al snel na de opname van de bestelling werden we verrast door een lekkere amuse. Ons eten werd daarna ook snel geserveerd wat fijn was omdat we wat laat binnenkwamen. We hadden eendenborst gegeten, een rundstoof en een cheesecake. De eendenborst was lekker zacht; had hooguit iets meer saus mogen hebben, maar dat kan een persoonlijke voorkeur zijn. De rundstoof was goed gevuld, ontzettend lekker van smaak en het vlees was heerlijk mals! Ook de friet was erg goed, niet slap of droog van binnen wat vaak voorkomt. Een beetje meer groente had gemogen, maar de porties waren goed en over de prijs-kwaliteit verhouding niks te klagen. Het nagerecht viel ook goed in de smaak. De bediening was vriendelijk, vlot en attent. Fijn dat er nog restaurants bestaan die niet elk bakje mayonaise in rekening brengen. Dat vind ik zo ongastvrij, maar komt vaak voor. Ook fijn is dat het restaurant gemakkelijk vanaf de snelweg A50 te bereiken is en een ruime parking heeft voor mijn camper. We komen zeker nog eens terug als we in de buurt zijn en honger hebben.
Lekker zitten en prima bediening. Kwamen iets voor 4, maar lunchen kon niet meer want de keuken was bezig met de voorbereidingen voor het diner op de kaart staat echter wel dat je tot 16.00 lunch kunt bestellen. Dus maar wat van de borrelkaart genomen, vegetarische loempia’s waren karig gevuld met groenten vooral mihoen. En op de nachos leek kruidenboter te zitten, maakte het onnodig vettig.
Hier geluncht met 2 gasten. Prima locatie, groot terras, meer dan voldoende parkeergelegenheid. Correcte service, maar misschien wat onderbezet duurde allemaal wat langer dan verwacht. Prijs/kwaliteit goed in orde. Uitsmijter, club sandwich, verse jus... allemaal top. Vond pita pulled pork wat minder en de friet die erbij werd geserveerd zag eruit alsof die door een staigaire van friet/paprika kruiden was voorzien. Jammer. Desalniettemin prima plek om te lunchen
Leuk lokaal restaurant met erg goed eten. Het is wel aan de prijs. Sfeer is informeel en knus. Wij deden mee aan de stoofloop. Wandeling met tussendoor erwtensoep en achteraf stoofpot, erg lekker. Alleen jammer dat ze niet helemaal gerekend hadden op de hoeveelheid deelnemers waardoor we poos buiten in de kou moesten wachten tot er plek was.
We hadden gekozen voor het Shared Dining menu. Het was een feestje. Heerlijke proeverij voor 2. Vriendelijke bediening. Voor herhaling vatbaar. Een echte aanrader de Leurse Hof. Ton en Bea Jansen
Heel erg lekker gegeten, mooie opmaak en prima bereid alles wat we gegeten hebben, ook erg leuk personeel. Mooie locatie en echt een top restaurant. Hier komen we vaker terug dan met de kids
Gezellig terras met vriendelijke bediening.Lekker rustig uitzicht, met af en toe een fietser
Gelunched in het zonnetje. Was vanmiddag erg rustig op het moment van onze lunch. Lekkere koffie. Bourgondische kroketten gegeten met oerbrood. Een aanrader. Parkeren: Achter De Leurse Hof op loopafstand ruim voldoende parkeerruimte.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid