Check de website voor reparatie bijeenkomsten op de zaterdag.
Repareren, duurzaamheid, milieu, sociaal.
Wat doe je met een stoel waarvan een poot los is? Wat met een broodrooster die het niet meer doet? Met een kapotte ritssluiting in een broek? Wat te doen als je fiets rammelt? Of je computer ineens heel traag werkt? Weggooien? Mooi niet! Zie ook www.repaircafeparkstad.nl
Het Repaircafé is een ontmoetingsplaats voor mensen die én zelf willen repareren én eventueel hun eigen diensten aanbieden. Wij hebben geen onderdelen op voorraad. Dit zal dus zelf aangeschaft moeten worden.
Een aantal medewerkers die een bepaalde deskundigheid in huis hebben, zullen bezoekers met kapotte spullen begeleiden in het repareren hiervan. En als je het echt zelf niet kunt, wordt het uiteraard voor je gedaan! Want niet iedereen hoeft een electro-technicus te zijn!
Het Reparatiecafé heeft op zaterdag 20 november 2010 de eerste reparatiedag gehouden in de Luciushof in Heerlen. In principe staat het reparatieteam elke laatste zaterdag van de maand voor u klaar van 13.00 uur tot 17.00 uur met uitzondering van de vakantiemaand juli, augustus en de decembermaand.
The Break in Meezenbroek Heerlen en Op de Boor in Bocholtz zijn momenteel onze vaste locaties. Wilt u ook een reparatiedag op locatie, laat het ons weten en mail ons: [email protected]
Voorwaarde: u zorgt voor een mooie, ruime en goed verlichte, gemakkelijk bereikbare ruimte.
Heeft u vragen of wilt u helpen, het email adres is: [email protected]
Zie de evenementen agenda voor actuele informatie: www.repaircafeparkstad.nl of http://parksjtad.transitiontowns.nl/ en de landelijke site www.repaircafe.nl.
AANLEIDING
Vanuit het inzicht dat reparatie meer aandacht verdient als waardevolle, culturele en economische kracht,startte enkele jaren geleden in Amsterdam een project over reparatie.
Er dreigt een hoop kennis en kunde verloren te gaan als we reparatie niet als een vanzelfsprekende activiteit op de kaart zetten. Kennis die iedereen zich eigen kan maken en bijdraagt aan persoonlijke onafhankelijkheid en plezier. Tegenwoordig is er enorm veel interesse in allerlei vormen van duurzaamheid, zoals recycling en het cradle-to cradle concept. Het idee achter het reparatie-café is dat tegenwoordig veel te veel spullen weggegooid worden als er iets aan mankeert. Deels omdat men niet meer de tijd neemt om het te repareren en deels omdat men niet de vaardigheid heeft om het te repareren. Door kapotte spullen zelf te repareren, helpen we de afvalberg te verkleinen, werken we mee aan het tegengaan van overproductie, besparen we op kostbare grondstoffen en geld. Tevens beperken we de CO2-uitstoot, want als we oude spullen langer gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten.
Denkt u dat dit idee een druppel op een gloeiende plaat is? Ja, dat klopt! De consument bepaalt natuurlijk en wanneer de consument bewust met zijn leefomgeving omgaat, zal er op den duur wezenlijk iets veranderen maar de schaal waarop dit gebeurt blijft natuurlijk erg klein. Maar zie ons meer als een noodkreet dat er wezenlijk iets moet veranderen en maak er gebruik van verbreedt uw horizon.
Heeft u vragen of wilt u helpen, ons email adres is: [email protected]
Zie de evenementen agenda voor actuele informatie: www.repaircafeparkstad.nl of http://parksjtad.transitiontowns.nl/ en de landelijke site www.repaircafe.nl/
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid