facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Renske Keizer Hindeloopen

Renske Keizer Hindeloopen

Geschiedenis

Trimmen

Plukken:
Plukken is het verwijderen van dode haren bij honden met een ruwe vacht. De plukmethode is arbeidsintensief.

Knippen en Scheren:
Knippen en scheren is het inkorten van de vacht d.m.v. een schaar of tondeuse in elke gewenste lengte. Sommige honden worden alleen geknipt, en bij andere kan een combinatie gebruikt worden.

Uitdunnen/ inkorten:
De vacht wordt uitgedund of ingekort met behulp van een effileerschaar. Deze schaar heeft allemaal kleine tandjes waardoor de vacht niet in een keer wordt afgeknipt. Zo ontstaat een natuurlijker resultaat Effileerhonden zijn bijvoorbeeld spaniels, golden retriever, cockers.

Ontwollen:

De losse onderwol wordt verwijderd met behulp van een harkje of borstel. De vacht wordt langdurig gewassen met een daarvoor bestemde shampoo. Ik gebruik een professionele waterblazer, een grote föhn die met kracht het water en de losse haren eruit blaast. Voordeel is dat de huid minder wordt beschadigd en de onderwol goed wordt verwijderd. Daarna droog ik de boven vacht met een föhn.

Ontklitten:
Klitten zijn voor de hond niet fijn. Ze jeuken en er gaat vocht onder zitten, waardoor de huid stuk kan gaan. Klitten zijn haarbolletjes die niet meer door te kammen/borstelen zijn. Klitten kunnen over het hele lichaam voorkomen. Meestal begint het achter oren, in de lies en/of oksels. Met speciaal gereedschappen kan ik proberen de klitten te verwijderen. Als honden volledig in de klit zijn is het een tijdrovend en vooral een pijnlijk proces om dit te verwijderen. In extreme gevallen is er helaas geen andere mogelijkheid dan de hond kaal te scheren. Om dit te voorkomen kunt u uw hond ook af en toe brengen voor een borstelbeurt. Ontklitten is een tijdrovende bezigheid en zit niet bij de prijs van de behandeling in.

Wassen en Föhnen:
Elke hond kan voor een wasbeurt komen. Ik gebruik PH-neutrale shampoo,s die niet op dieren getest zijn. Het is heerlijk om een schone frisse hond thuis te hebben. Dit geldt ook voor kortharige honden. Een langharige hond moet klitvrij en ontwolt zijn. Na het bad worden de honden geföhnd.

Nagels knippen:
Ik gebruik voor het nagels knippen scherpe nagel tangen.

Anaalklieren legen:
Een hond heeft twee anaalklieren bij de anus. Deze geven bij het ontlasten een beetje vocht af aan de ontlasting. (geurvlag) Deze klieren kunnen overvol raken..

Adres: Oude weide 17A, 8713 kx Hindeloopen
Telefoonnummer: 0622833954
Stad: Hindeloopen
Route: Oude weide 17A
Postcode: 8713 kx


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid