facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Info

Welkom op de facebookpagina van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen.

Geschiedenis

In het RHC Vecht en Venen vindt u de archieven van de gemeenten Stichtse Vecht, De Bilt, De Ronde Venen en Weesp. In onze depots ligt ruim 600 jaar erfgoed. Onze hoofdvestiging en grootste studiezaal is gevestigd in het Cultuurhuis in Breukelen. Hier zijn de archieven van Stichtse Vecht, De Bilt en De Ronde Venen ondergebracht. In onze dependance in het stadskantoor in Weesp kunt u de archieven van Weesp inzien.

Wilt u zelf archiefonderzoek verrichten? Dan kunt u kosteloos de archieven inzien, gebruik maken van de historische bibliotheek en zoeken door de beeldcollectie. In de studiezaal zijn deskundige medewerkers die u graag helpen met uw onderzoek. U bent bij ons altijd welkom met al uw vragen over de rijke geschiedenis van onze regio.

Via onze website kunt u de toegangen tot de collecties van het RHC Vecht en Venen doorzoeken. Ook zijn we op dit moment druk bezig onze beeldcollectie en genealogische bronnen via onze website beschikbaar te maken.
Wist u dat onze doop-, trouw- en begraafregister al zijn digitaal in te zien via onze website en archieven.nl! Kijk nu op http://tinyurl.com/k2msr4v.



"In het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen vindt u de archieven van de gemeenten Stichtse Vecht, De Bilt, De Ronde Venen en Weesp.Onze hoofdvestiging en grootste studiezaal is gevestigd in het Cultuurhuis in Breukelen. Hier zijn de archieven van Stichtse Vecht, De Bilt en De Ronde Venen ondergebracht.In onze dependance in het stadsloket in Weesp Nieuwstraat 70A, Weesp kunt u de archieven van Weesp inzien op ma. en wo. 9.00-12.00 uur."

"In het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen vindt u de archieven van de gemeenten Stichtse Vecht, De Bilt, De Ronde Venen en Weesp.Onze hoofdvestiging en grootste studiezaal is gevestigd in het Cultuurhuis in Breukelen. Hier zijn de archieven van Stichtse Vecht, De Bilt en De Ronde Venen ondergebracht.In onze dependance in het stadsloket in Weesp Nieuwstraat 70A, Weesp kunt u de archieven van Weesp inzien op ma. en wo. 9.00-12.00 uur."
Adres: Schepersweg 6E, 3621 JK Breukelen
Telefoonnummer: 0346-259425
Stad: Breukelen
Route: Schepersweg 6E
Postcode: 3621 JK



op zoek naar gerelateerd: Bevrijdingsdag Breukelen, Milieustraat breukelen afval kalender tuinzakken, Stichtse Vecht Nieuws, Stichtse Vecht verkiezingen, Minimaregeling Stichtse Vecht, Afval Loenen aan de Vecht, Inschrijven gemeente Stichtse Vecht, Energietoeslag aanvragen Stichtse Vecht
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Brandweer Breukelen Brandweer Breukelen 866 meter Op onze pagina plaatsen wij (interactieve) berichten over meldingen en brandweerthema...
Recensies
Bij de helaas gedwongen scheiding van het Weesper archief dat overgaat naar het archief van Amsterdam, past een laatste woord van dank aan alle medewerkers en in het bijzonder Annick en Wouter waarmee ik het meest te maken heb gehad. Het was niet simpel de plek van ons aller Ida Kemperman in te nemen. Zij was tot haar pensioen een archivaris met het geheugen van een encyclopedie. Maar jullie hebben voortreffelijk het Weesper archief overgenomen, waren altijd telefonisch bereikbaar, dachten mee en kwamen regelmatig met materiaal aan waar ik niet altijd aan had gedacht. Van jullie inzet kan archief Amsterdam nog wat leren. Mijn ervaring met RHC Vecht en Venen was zeer positief. Van harte aanbevolen.
Leuk om in oude archief te mogen kijken. We zochten foto's van de boerderij waar mijn vader geboren is, veel hulp advies en service. Helaas was er niets te vinden. Dank voor de steun en mogelijkheid te kijken.
Regionaal archief, ruime studiezaal en af en toe zijn er ook interessante tentoonstellingen
Bijzondere collectie en erg aardig personeel. Leerzaam voor jong en oud.
mooi centrum , waar je goed wordt geholpen !
Mooie historische lezing en expositie
Goed toegankelijk veel informatie en gepassioneerde mensen over de historie van onze gemeente.
Heel erg leuk en zeer leerzaam
Mooie plek met veel lokaal historische informatie.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid