facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Recreatiecentrum "De Ouwe Meulen"

Recreatiecentrum

Info

"De Ouwe Meulen".. Diverse heerlijke woningen midden in het Nederlandse landschap.

Geschiedenis

Informatie over het recreatiecentrum:
Het recreatiecentrum "De Ouwe Meulen" voorziet de bezoeker van de Alblasserwaard van een puur stukje Hollands landschap gecombineerd met gastvrijheid.

Informatie over het monument:
De wipmolen met de naam 'Veltmolen' is vermoedelijk in de eerste helft van de 18e eeuw gebouwd als poldermolen voor de bemaling van de polder Gijbeland en Noordzijde Hofwegen, waarschijnlijk ter vervanging van een molen die direct aan de oever, de Graafstroom, stond ter bemaling van de in de 15e eeuw ontstane polder. Hij maalde, zoals in de streek meer gebruikelijk, op de boezem uit middels een omkade voorboezem. De molen had een inwendige molenaarswoning, een scheprad als wateropvoerwerktuig en werd in 1913 voorzien van een oliemotor als hulpkrachtbron voor de aandrijving van het scheprad. Hierdoor verviel de inwendige woonruimte en om die reden werd een vrijstaande molenaarswoning bij de molen gebouwd. De molen is in 1926 onttakeld, waarbij het wiekenkruis, het bovenhuis en een deel van het gaande werk werden verwijderd. Het molenrestant behield de functie van gemaal waarin de oliemotor het gehandhaafde uitwendige scheprad aandreef. Omstreeks 1948 werden het scheprad en de oliemotor vervangen door een elektrische centrifugaalpomp in een uitbouw aan de oostzijde van het molenrestant. Omstreeks 1980 werd het gemaal buiten gebruik gesteld. Het molenrestant kreeg een functie als niet-permanent bewoonde woning en is tot op heden als zodanig in gebruik. Het molenrestant ligt circa 230 meter ten noorden van het riviertje de Graafstroom, ten oosten van Bleskensgraaf. De eigen waterlopen en de eerder genoemde voorboezem zijn nog steeds aanwezig. Het molenrestant heeft nog steeds een beeldbepalende functie in het open polderlandschap.

Informatie over de omgeving:
http://www.denhaneker.nl/op-stap-in-de-streek/toeristische-informatie/



"2 unieke vakantiewoningen, een oude monumentale molenstomp en de bijbehorende molenaarswoning, in een prachtige omgeving in de buurt van de molens van Kinderdijk. gratis wifi aanwezig."

"2 unieke vakantiewoningen, een oude monumentale molenstomp en de bijbehorende molenaarswoning, in een prachtige omgeving in de buurt van de molens van Kinderdijk. gratis wifi aanwezig."
Adres: Meulenbroek 4/5, 2971XC Bleskensgraaf
Telefoonnummer: 310620406387
Stad: Bleskensgraaf
Route: Meulenbroek 4/5
Postcode: 2971XC


Recensies
Jemig wat een mooie plek! Hebben hier met ons bestuur gezeten voor een weekendje en we werden gelijk vriendelijk ontvangen door een lieve hoogzwangere kat en de hostess. Er liggen handdoeken, kruiden, schoonmaakspullen, koffiefilters, waspoeder zelfs! Alles voorzien! Bed lag ook erg goed. Prachtige pauw loopt rond op het terrein, heel veel wilde dieren ook om te bekijken in de weilanden eromheen. Kom hier zeker een keer terug!
Leuke plek om vakantie te houden. Rust, natuur, bloemen en vogels. Er is voor kinderen voldoende te doen: 2 waterfietsen, zwemmen in de vaart 1,60 diep, 2 trampolines, een speeltoestel met een huisje en veel ruimte om te ontdekken en een beetje rond te struinen. Er is een volliere met parkieten en kanaries, er zijn kippen en een pauw. Er lopen ook wat krielkipjes los rond. Onze kids 6 en 11 jaar vonden het leuk om uit te zoeken waar de loslopende kipjes de eieren hadden verstopt. We hebben dus verse eitjes gegeten. Er is een haan, rond half 7 laat die een bescheiden kukeleku horen, mijn man en de kinderen sliepen daar doorheen. De vakantiewoning is prima, er zijn 2 vakantiewoningen op het perceel: een molenaarswoning en een oude molen. Wij zaten in de molen. Binnen is het ruim, met een smalle keuken en een bescheiden badkamer. In de woonkamer is het een beetje donker door de kleine raampjes en de donkere zware meubels. Dit doet tegelijkertijd erg knus aan, met een houtkachel en veel schemerlampjes. De woning is niet rookvrij. De keuken is modern, functioneel en goed uitgerust. Je kunt er prima koken, en er is een koffiezetapparaat, Senseo, magnetron, tosti-ijzer etc. Badhanddoeken, theedoeken, vaatdoekjes en schoonmaakspullen zijn aanwezig. Er is zelfs een wasmachine. Er is geen afwasmachine. Er zijn veel zitjes en bankjes en een schommelbankje in de zon en de schaduw en zelfs een overdekt terras met een houtkachel. Op verschillende plekken, kun je 's morgens de zon zien opgaan. Elke avond komen de eigenaren een half uurtje langs om de bloemen en de dieren te verzorgen. Helemaal privé zit je niet, omdat er nog een andere vakantiewoning op het perceel is, maar elke woning heeft zijn eigen zitjes en hoekjes om het huis, zodat je wel vrij zit. Bleskensgraaf en Molenaarsgraaf zijn op loopafstand, 1 a 2 km, maar door de lange oprijlaan en de bomen en weilanden rond de vakantiewoning, voelt het toch vrij, op je eigen 'eilandje'. De supermarkt Jumbo en Spar zijn ook op 1 a 2 km afstand. Er zijn verschillende cafés, restaurantjes en snackbars in de buurt. De Biesbosch bezoeken en Kinderdijk zijn aanraders. Verder is de Avonturenboerderij Molenwaard in de buurt, maar daar zijn we niet geweest. We hebben ook nog een verjaardag gevierd, met zo'n 30 gasten, verspreid over de hele dag. In overleg met de verhuurder is dat allemaal mogelijk.
Super locatie. Een bijzonder authentieke oude molen en molenaarswoning, met lange oprijlaan.Hier kom je echt even tot rust. Vriendelijke gastvrouw en gastheer.
Unieke plek en huis. Molens, wilgen en water. Hollandser kan het landschap niet. Huisje is voorzien van alle gemakken. Geschikt voor kinderen
Een heel erg mooi huisje in een prachtige omgeving. Zeker een aanrader!
Super mooi plekje in Nederland met echt leuke huisjes, heel bijzonder!
Top-locatie. Heerlijk tot rust komen in een mooie omgeving.
Fijne en karakteristieke locatie. Erg genoten van ons verblijf.
Schatig klein overnachtingsmogelijkheidje. Gevonden op airbnb
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid