facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Rams Woerthe

Geschiedenis

De villa Rams Woerthe in Steenwijk werd eind 19e eeuw in opdracht van de Steenwijker industrieel en filantroop Jan Hendrik Tromp Meesters als woonhuis gebouwd.GeschiedenisHet ontwerp is van A.L. van Gendt, vooral bekend als architect van het Concertgebouw in Amsterdam. Rams Woerthe, gebouwd in Art Nouveau-stijl (oftewel Jugendstil), kwam in 1899 gereed. De opdrachtgever Tromp Meesters heeft het huis slechts negen jaar bewoond. In 1908 overleed hij op 53-jarige leeftijd. Zijn weduwe wil er niet blijven wonen en verkocht in 1917 het pand aan de gemeente Steenwijk voor de prijs van 90.000 gulden.De gemeente Steenwijk vestigde er in 1919 het gemeentehuis in. Tijdens de Koude Oorlog bevond zich in de kelder van het gebouw een commandocentrum van de Bescherming Bevolking. In 1962 liet burgemeester Dingemans Wierts een wal om de villa aanleggen om dat gedeelte te beschermen tegen de fall-out van een mogelijke atoomaanval als gevolg van de Cubacrisis. Deze wal heeft er zes jaar gelegen.Thans is de villa het bestuurscentrum van de gemeente Steenwijkerland met werkkamers voor burgemeester en wethouders. Tevens is het een trouwlocatie.



"Naast verhalen over de architectuur, de geschiedenis en de bewoners, beleeft u het huis vooral zelf. In de Museumhuizen geen gefluister of afzetkoordjes. Ga zitten op de stoelen, drink koffie of bak koekjes in de keuken...."
Adres: Gasthuislaan 2, 8331 MX Steenwijk
Stad: Steenwijk
Route: Gasthuislaan 2
Postcode: 8331 MX



op zoek naar gerelateerd: Musea Steenwijk, Waar komt de naam Rams Woerthe vandaan, Rams Woerthe parkeren, Hildo Krop Museum, Kasteel Steenwijk, Tromp Meesters Steenwijk, Steenwijk wiki, Rams Woerthe openingstijden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Anoeska.nl Anoeska.nl 344 meter Goeie kapper niet te druk en neemt goed te tijd!! Zeer tevreden!!
Recensies
Erg verrast door de toegankelijkheid van het prachtige art nouveau huis. Waar een museum toch altijd wat afstandelijk is doet men hier de moeite om je op je gemak te stellen. Dat betekent dat je mag gaan zitten waar je wilt, een interessante oude anwb reisgids uit de kast mag pakken om te lezen of even te genieten van het uitzicht op de tuin in de serre onder het genot van een kopje koffie en een kniepertje die je geserveerd wordt. Het voelt echt of je er even woont. Via de audioset die je meekrijgt wordt je op de hoogte gehouden van de geschiedenis van het huis en haar bewoners. Beneden in het souterrain is het Hildo Krop museum. De enthousiaste vrijwilliger liet met veel passie de veelzijdige kunst van Krop tot leven komen.
Wat een ervaring om hier rond te mogen kijken. Prachtige villa en het voelt net even alsof je er zelf woont, zeker toen ik koffie mocht drinken met uitzicht op de tuin. Het Hildo Krop museum is ook echt mooi om te zien, nooit geweten dat hij zoveel bekende beelden heeft gemaakt. Ontzettend vriendelijk ontvangen en een hoop geleerd. Ik kom zeker nog eens.
Prachtig mooi huis, tuin, park en hertenkamp. ART Deco nu in bezit van vereniging Hendrick de Keyser. Zeer de moeite waard. Nadat je het kleine winkelgebied van Steenwijk hebt bezocht.... Aanrader qua diner: ik zit er op dit moment: Bistro De OpschepperMolenstraat 7 Steenwijk. Man man, wat lekker en veel! En voor heel redelijke prijzen. Prima wijn ook en de Irish coffee mèt zeer goede slagroom....wat wil een mens nog meer.
Lange tijd uitgekeken naar dit bezoek. In eerste instantie begreep ik niet waarom we na covid nog een reservering moesten maken, maar dat werd snel duidelijk. Een hartelijk ontvangst door een heer die ons uitnodigde in het huis. We werden letterlijk uitgenodigd om ons voor het moment het huis eigen te maken. 'Open kasten, lades, speel een spel'. Wij leefden op dat moment in Rams Woerthe. Al luisterend aan de audio gids werden we meegenomen in de gang van zaken van alledag. Mooie verhalen en de pracht is subliem. Halverwege werden we uitgenodigd om een kop thee te genieten in de tuinkamer. Met hierbij een 'kniepertje'. Bekend met deze streek, was dit een hele mooie kers. De vrijwilligers waren zichtbaar op hun gemak, wat bij droeg aan de ervaring. Complimenten voor deze mensen, jullie hebben er zo'n mooie ervaring van gemaakt. Ga zo door! Zeker een aanbeveling voor iedereen die van de Art Nouveau houdt, en zeker voor ons cultureel erfgoed. Dank voor de warme ontvangst.
Prachtige villa met prachtige kamers. Allemaal in Art Deco stijl. Het entree was al imposant. Hele fijne enthousiaste vrijwilligers. Het kopje koffie met uitzicht op het grote park met hertenkamp was grandioos. Het stukje groen met tropische planten was ook mooi en verrassend Dit park brengen we ook nog een keer een bezoekje. Voor een wandeling buiten. Rams Woerthe in Steenwijk is een echte aanrader.
Een vriend van me heeft hier een geluidsstudio. Nou gaat het daar misschien niet om in een resencie over het pand zelf maar het uitzicht vanuit zijn studio . . . ik was instant verbijsterd en nieuwsgierig naar het verhaal achter het gebouw. Ik ben er doorheen gewandeld, wat een prachtige locatie! Ik ga hier graag nog een keertje naartoe
Het is een prachtige, sfeervolle karakteristieke villa. Je begeeft je even in een andere wereld, weggezonken in een ver verleden. De verzameling tropische planten waren zeer indrukwekkend. De vrijwilligers waren ook zeer behulpzaam en vriendelijk, vooral ook omdat mijn moeder slecht ter been is. Daar had men alle begrip voor. En bij de entree zat een kopje thee of koffie inbegrepen.
Een prachtige villa waar we gastvrij ontvangen werden met koffie en knieperkes in de serre. Zeker een aanrader!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Dit is een prachtig museum met uitzicht op een hertenwei heel idyllisch,en zeer gastvrij wij kregen koffie met een Kniepertje .
Wat een prachtige villa met tuin en wat een hartelijke ontvangst. Fijn ook die uitleg via de koptelefoons. Chapeau voor alle vrijwilligers. Een aanrader om te bezoeken, ook samen met het Hildo Krop museum.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid