facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Rabobank

Adres: Lavendelheide 15, 9202 PD Drachten
Telefoonnummer: +31512587777
Stad: Drachten
Route: Lavendelheide 15
Postcode: 9202 PD



op zoek naar gerelateerd: Rabobank Drachten Telefoonnummer, Rabobank Drachten Openingstijden, Rabobank contact, Rabobank drachten geld storten, Rabobank Burgum, Rabobank Friesland, Rabobank Leeuwarden, Postadres Rabobank
Recensies
Niet te bereiken, ben je na 29 min aan de beurt, wordt de verbinding verbroken.. ! Slechte service
Slecht telefonisch bereikbaar na 25 minuten verbinding verbroken.
bel ik vandaag met de Rabobank krijg spreek de vraag in waarover u belt en dan loopt het systeem vast en vraagt me diverse keren verschillende vragen en dan krijg ik een dame aan de telefoon die me doorverbind met desbetreffende medewerker krijg ik weer automaat aan de lijn begint het weer opnieuw en wordt de verbinding verbroken ben nu n dik uur verder en sta nu in de wacht : Rabobank aub stop met deze klant onvriendelijke manier van klanten helpen liever direct of zo snel mogelijk een natuurlijk persoon aan de telefoon. nu een vriendelijke dame aan de telefoon gehad die het probleem erg vervelend vond en mij goed heeft geholpen dat is dan weer Prima!! dan geen 1 ster maar voor de dame 5 en de automaat een 1 ster
Slecht bereikbaar, geen mogelijkheid om te pinnen.
Slecht telefonisch bereikbaar. Je krijgt gelijk al te horen dat de wachttijd langer is dan 15 minuten. Niet erg commercieel.
Zeer teleurgesteld in de Rabobank. Mijn vader van 78 wilde een nieuwe bankpas aanvragen omdat hij zijn oude verloren is. Omdat hij niet direct antwoord kon geven op 3 vragen, waarbij o.a gevraagd werd om het pasnummer welke op de verloren pas stond moest hij maar even naar de lokale bank komen. De lokale bank in surhuisterveen is er helaas niet meer... na nog een keer gebeld te hebben met alle gevraagde vragen kon mijn vader keurig antwoord geven. Maar meneer, u moet toch even komen. Nee we kunnen niet bij u komen ivm corona. Ja mijn vader kan beter bij jullie komen, daar is vast geen corona, hoe logisch is dat? Service is ver te zoeken. Mijn vader is al zijn hele leven km aa nr bij de Rabobank. Heel triest!
Waardeloos. Het stortingsapparaat is bijna altijd buiten gebruik; ik kom minstens een keer per maand geld storten en meer dan de helft van de tijd is 'ie weer buitengebruik. Dit gaat al meer dan een jaar zo. Gewoon super slechte service dus, er wordt namelijk niets aan gedaan. Als je hier wat over zegt krijg je een bijdehante reactie van één of andere blonde kwal achter de balie met een totaal misplaatse arrogantie die even indruk wil maken op z'n vrouwelijke collega. Ontzettend onprofessioneel en van het omgaan met klanten heeft hij totaal geen kaas gegeten. Voor mij de druppel om binnenkort van bank te wisselen.
Telefonisch niet bereikbaar na 15 minuten in de wacht, heb ik besloten om toch maar op te hangen. Totaal niet professioneel! De ouderwets goede service van vroeger is ver te zoeken!
Kan voor de zoveelste keer niet internet bankieren!!!! Is mij ook in het buitenland overkomen en dan heb je een beralingsprobleem!
Klantenservice mag een goede upgrade gebruiken slaat nergens op hoe lang je moet wachten soms aan de telefoon of iets, we moeten soms langer dan een half uur wachten en dan praat ik niet voor 1 persoon!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid