facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Rabobank Horst Venray

Adres: Schouwburgplein 13, 5801 BV Venray (gemeente)
Telefoonnummer: +31773898400
Stad: Venray
Route: Schouwburgplein 13
Postcode: 5801 BV


Openingstijden

Maandag: 11:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Openingstijden Rabobank Horst Venray, Contact Rabobank Venray, Rabo Horst telefoon
Recensies
Diepbedroevend serviceniveau. Ze kunnen niks en ze weten niks en ze maken een hoop fouten. Altijd storing en onbereikbaar. Bedrijf dat zich de ogen uit de kop zou moeten schamen.
Waardeloos dat daar nog een inloop voor mensen is,service kennen ze niet en ze aan te telefoon krijgen moet je ook geduld hebben.verschuilen alles achter de Privacy wet,en ster is nog te veel.
De programmeurs van de Rabo banken, zijn niet in staat 2 rekeningen inzichtbaar te maken voor de stand van de klant. U krijgt een maning als 1 van de twee onder 0 is.
Stembureau 15 maart moeilijk toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen, opstelling had ruimer gekund, er was plaats maar niet in opstelling meegenomen, wachtrij stond tot buiten
Ben vanmiddag bij de Rabobank Venray geweest vrije inloop tot en met 17.00 uur. 3 medewerkers waren bezig met 2 klanten. Bijna 1 uur gewacht. Ben gegaan omdat ik nog een afspraak had. Schandalig als er op de deur staat open van 10 tot 17 uur en je moet dan 1 uur wachten. Ben je thuis probeer je te bellen zit je weer in een wachtlijst van 20 minuten. Ben lid van de Rabobank, maar als dit de service is aan klanten van de Rabobank dan krijg ik toch mijn bedenkingen of ik nog wel klant blijf en overstap naar een andere bank.
Ze accepteren geen contant geld meer. Storting automaat is zelfs weggehaald. Samen met je kinderen de spaarpot leeg maken moet je naar de Bruna voor briefgeld en naar de Gamma voor de muntjes.
Stug en vaak onvriendelijk personeel dat politieagentje speelt, geldt niet voor alle servicebaliemedewerkers, maar wel voor een aantal die er toch relatief vaak staan. Lastig om hier zaken geregeld te krijgen, alles wordt tegenwoordig doorverwezen naar callcenters of online. Ook voor zakelijke klanten wordt nagenoeg alles doorverwezen.
waardeloos dat 0800 nummer meer dan 35 min aan de telefoon en nog niemand gesproken waarom niet het nummer van je woonplaats en je eigen bank - 5 sterren ik moest er wel een aan klikken anders werkt het niet
Hele slechte en onvriendelijke klantenservice
Meestal kom ik daar om te pinnen verders vriendelijk personeel
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid