facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat

ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat

Info

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stimuleert hen om hierin een actieve rol te spelen.

Geschiedenis

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stimuleert hen om hierin een actieve rol te spelen.



"ProDemos is het Huis voor democratie en rechtsstaat. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de politiek en hoe je zelf invloed kunt uitoefenen. Dat doen we met educatieve programma's, cursussen, debatten en lezingen. Bij het Bezoekerscentrum van ProDemos boek je rondleidingen naar de Tweede Kamer, Eerste Kamer, de Ridderzaal en het Binnenhof. In verkiezingstijd maakt ProDemos de StemWijzer, een stemhulp waarmee je partijen kunt vergelijken op verschillende standpunten."
Adres: Hofweg 1, 2511 AA Den Haag
Telefoonnummer: 070 757 02 00
Stad: The Hague
Route: Hofweg 1
Postcode: 2511 AA


Openingstijden

Maandag: 09:30 - 17:00
Dinsdag: 09:30 - 17:00
Woensdag: 09:30 - 17:00
Donderdag: 09:30 - 17:00
Vrijdag: 09:30 - 17:00
Zaterdag: 09:30 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: prodemos inloggen, prodemos participatieverklaring, wat is prodemos, doel van prodemos, prodemos vacatures, prodemos rechtbank, prodemos lesmateriaal, begeleider prodemos
Recensies
ProDemos is een voorlichtingscentrum met als neventitel ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ en verstrekt voorlichting over burgerschap, rechtsstaat en democratie. De organisatie is gevestigd tegenover het Binnenhof in Den Haag.
De rondleiding is niet goed genoeg. Betere instructie van de gidsen graag, mevrouw is 35 jaar gids en is inmiddels het belangrijkste vergeten lijkt het. Heel impulsief en vrolijk maar opvallend onverzorgd en ongestructureerd in haar verhalen.
Aan de overkant van het Binnenhof dit informatiecentrum over alles wat met het functioneren van de democratie en de spelregels daarvan te maken heeft. Begrijpelijk dat het hier staat, maar de democratie is overal en niet alleen op deze ene vierkante kilometer.
Prodemos is bij velen bekend als de ontwerper van de Stemwijzer die bij elke verkiezen door miljoenen mensen wordt gebruikt. Minder bekend is dat ze jaarlijks ook zo'n 50.000 mensen rondleiden op het Binnenhof en bijna 100.000 scholieren laat kennismaken met de Haagse politiek. Geweldige organisatie!
Omdat je gedegen uitleg krijgt. Je kunt hier ook kaarten en boeken inzien en kopen.veel informatie
Hun rondleidingen zijn erg leerzaam. Their guided tours are very educational.
Ik ben hier met school langsgekomen. Iedereen zei na afloop in de bus dat het saai was, of ruk, of stom. Maar ik vond het super! Bedankt voor de leuke dag en de mok! :D
Leuke ervaring. Er worden activiteiten voor scholieren georganiseerd.
Veel informatie gekregen over het parlement en het binnenhof, hierbij zaten in het gebouw van ProDemos zelf ook nog wat interactieve stukjes, ontzettend leuk gedaan.
Een aanrader voor het VO. Maar dat weten ze vast al
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid