facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Praot eujt Lind

Praot eujt Lind

Info

Alles wat met Leende te maken heeft, leuke, minder leuke, roddel en waarheid, realiteit en onzin, foto's van nu en toen. Brokmoppen en blaospijp.

Geschiedenis

Praot eujt Lind is lang geleden begonnen in voormalige Drukkerij QF aan de Margrietlaan te Leende. Er zijn een behoorlijk aantal nummers gemaakt, waarin diverse mensen over Lind hebben gepraat. Zoals Jan de Waal, Friedje van Laarhoven van het Fietsmuseum, Hein Maas, etc. Piet Willems zorgde voor de nieuwtjes van het dorp. De foto’s vertelde vaak het verhaal van Lind. Financieel was het geen vetpot, er was alleen maar verlies, maar het idee was zo leuk dat er nog lang is geprobeerd het uit te brengen. Net als de Leende Kalender, die van oorsprong dus van Drukkerij QF was, met de bedoeling Leendse verenigingen wat extra’s te geven. Drukkerij QF kwam ook met kaarten van oude foto’s van Leende, die net als de kalender erg populair waren. Zo populair, dat er regelmatig is gevraagd om er meer te drukken en naar oud Leendenaren te zenden. We bezorgden de Praot en de Kalenders altijd huis aan huis, zelfs in Bruggerhuizen, waar we hoorde dat ze niet veel post kregen van Lind.

Na heel veel jaren gemis van Praot eujt Lind, was het tijd voor een nieuwe aanpak. De Facebook gaf de kans ons hier uitgebreid te laten zien. Zoals je inmiddels weet, hebben we het liefst veel fotomateriaal en weinig teksten. Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. De geschiedenis van Leende staat behoorlijk centraal. Samen met Erwin Geurts die net als ondergetekende graag oude foto’s van Leende plaatst, proberen we er wat van te maken.

Er zijn diverse plannen en we willen nog wel eens wat foto’s maken in Leende en Leenderstrijp. Dus wie weet sta je wel op een van de vele foto’s. Er wordt regelmatig gevraagd naar foto afdrukken, dat kan, tot A3 full Color. Prijs op aanvraag verkrijgbaar.

Er is altijd plaats voor nieuwe foto’s als ze betrekking hebben met Leende en Leenderstrijp. En vooral oude foto’s waarvan we er erg veel in eigen bezit hebben, zijn meer dan welkom. We komen ze graag halen. Ook Leendse dingen die echt typisch Lind zijn, willen we graag aannemen. De bedoeling is dat we daar wat mee gaan doen binnen Leende. Het blijft dus in Lind voor de Leendenaren.

Veel plezier en vergeet niet te klikken op vriend worden! Dank je wel, mede namens Erwin Geurts

Wil Engelen



"Alles over 'Lind' van vroeger en nu. Foto's en films van ooit laten herleven. Verhalen en artikelen delen met iedereen die meer over ons dierbaar 'durpke' willen weten."
Adres: Broekerstraat 53, 5595CV Leende
Telefoonnummer: 0402061081
Stad: Leende
Route: Broekerstraat 53
Postcode: 5595CV


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid