facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Praktijk WEL. Voor Coaching en TuiNa Massage

Info

Coaching. Stressreductie. Behandeling psychosomatische klachten. Oosterse massages. Stoelmassage voor ontspanning. Therapeutische Tuina massage.

Geschiedenis

COACHING

Coaching is een begeleidingsvorm die er op is gericht een leerproces op gang te brengen bij wie coaching ontvangt, de coachee. Vooraf worden de doelen bepaald door de coachee. Bijvoorbeeld: uitbreiding repertoire persoonlijke vaardigheden; vergroten persoonlijke effectiviteit of professionele bekwaamheid; leren samenwerking te fasciliteren. Deze of soortgelijke doelen zijn werkgerelateerd. De doelen kunnen ook persoonlijk zijn, bijvoorbeeld: leren omgaan met verlies; verwerking van rouw; opkomen voor eigen persoonlijkheid; verwerven van respect voor jezelf en respect van anderen; vinden van juiste balans in leven en werk of in (werk)relaties.

De cliënt (coachee) is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar beslissingen. De coach fasciliteert het leerproces, stelt vragen, luistert vooral, geeft adviezen, stelt oefeningen voor en voegt waar nodig kennis toe.

Vaak is coaching een individueel leertraject. Coaching in groepen of ten behoeve van teams is zeer goed mogelijk en soms zelfs aan te raden. Het zoeken naar collectieve patronen van denken en gedrag binnen een groep of team, alsook het zoeken naar en realiseren van een zo optimaal mogelijke samenwerking in een prettig en veilig werkklimaat, is dan de belangrijkste activiteit van zowel de coach als deelnemers van de groep of het team.

Bij coaching doorloopt de coachee altijd het leerproces door van: Onbewust Onbekwaam naar Bewust Onbekwaam en via Bewust Bekwaam naar Onbewust Bekwaam handelen.

Dit leerproces werkt zeer motiverend om veranderingen op gang te brengen; iets te willen en kunnen wat men eerder niet kon; de mogelijkheid hebben nieuw gedrag te oefenen en exploreren.


WAT IS TUINA MASSAGE

Tuina Massage is een categorie specifieke massagetechnieken die zijn oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het is een preventieve vorm van masseren, dus meer gericht op het voorkomen van klachten, hoewel Tuina massage ook effectief is in het genezen van reeds aanwezige, vaak chronische, klachten.

De traditionele Chinese Geneeskunde is een uitgebalanceerde vorm van geneeskunde, die steunt op een traditie van meer dan 2000 jaar.

Essentieel kenmerk van deze vorm van geneeskunde en bij de Tuina massagetechniek is, dat de mens gezien wordt als één geheel, ingebed in een samenlevingsverband. ‘Heel de mens’ is het credo. Dit vinden we terug in diagnosestelling en opstelling van behandelplannen.

Tuina massage blijkt versterkende effecten te hebben op het zenuwstelsel en afweersysteem; het bevordert de (bloed)circulatie, ontspant de pezen en heeft daarnaast een ontstekingsremmende en pijnstillende werking.

Speciaal voor ouder wordende mensen en mensen die eigenlijk te weinig bewegen is TuiNa massage uitermate geschikt om de bloedsomloop door het gehele lichaam te bevorderen en langer fit te blijven. In een samenleving waarin veel zittend wordt geleefd en gewerkt is dit geen overbodige luxe.

Het losmaken van de spieren en de zenuwen laten ontspannen heeft een heilzame werking bij mensen die constant aan stress onderhevig zijn of gedurig onder grote mentale of psychische druk leven.

We werken met twee soorten massages:
- TuiNa ontspanningsmassage
- TuiNa therapeutische massage


PSYCHOSOMATIEK

Een aantal veel voorkomende klachten zijn niet of heel moeilijk medisch vast te stellen. Dit zijn de zgn. psychosomatische klachten. In de oud-Griekse taal betekent het woord psycho ‘geest’ en het woord soma ‘lichaam’.

Psychosomatische klachten kunnen klachten zijn die in de bron een psychische of mentale oorsprong hebben, maar die zich uiten als een lichamelijke klacht. Het omgekeerde is ook mogelijk. Een in oorsprong lichamelijke klacht verandert bij onvoldoende of onmogelijke behandeling in een psychische of mentale klacht. Wie een psychische of mentale klacht heeft en een behandeling via psychotherapie of vergelijkbare vorm van gesprekstherapie sorteert onvoldoende genezend effect, uit zijn of haar klacht vaak in een lichamelijke vorm. Opgedane frustraties moeten er nu eenmaal uit. Lukt dit niet dan zetten die frustraties zich vast in het lichaam, meestal op de meest kwetsbare plek van het lichaam. De behandeling bestaat er uit die lichaamsplek op te zoeken en ofwel extra te belasten; dan wel liefdevol te verzorgen, zodat de opgelopen frustraties een uitweg vinden.

De vraag wat nu eerst komt: de psychische- of mentale bron als oorsprong, of juist de lichamelijke, vinden wij van minder belang. Dat de klacht goed wordt behandeld vinden wij des te belangrijker.

Voorbeelden van psychosomatische ziekten zijn: fibromyalgie; burn-out; stress; chronisch vermoeidheidssyndroom; RSI; MCS allergie; spasmofilie; whiplash; bekkeninstabiliteit en hyperventilatie. De gevolgen van een (zware) operatie bij een lichamelijke aandoening; gedurige pijnklachten; een bevalling; verwerking van rouw of het opdoen van een traumatische ervaring kunnen bijvoorbeeld leiden tot een psychische klacht als (postnatale) depressie.

Bij klachten of ziekten als hier beschreven kan TuiNa Massage, al dan niet in combinatie met Coaching, zeer behulpzaam en effectief zijn op weg naar verbetering of genezing.


HOE WERKT .............


COACHING

Er zijn vele vormen van coaching. Bij ons gaat het om ‘mental coaching’ de meer psychologische benadering.

Wij willen faciliteren dat je als cliënt, team, of personeelsgroep meer dan voor de coaching:
- bewustwording en persoonlijke groei of
groei als team (groep) ervaart.
- individueel en/of collectief zelfvertrouwen
vergroot
- repertoire van vaardigheden en
mogelijkheden ontwikkelt, vergroot en
exploreert.

Coaching is bij ons ”leren door ervaren” in het “hier en nu””(heden) en niet, zoals zo vaak gebeurt in het “daar en toen”(verleden) of het “daar en straks”(toekomst).

Bij elke coaching leren we aan de hand van de “5 hier en nu Kernvragen”:
- Wat ben je aan het doen?
- Wat voel je?
- Wat wil je
- Wat vermijd je?
- Wat verwacht je?

Leren via deze vragen zorgt er voor dat er veel met je gebeurt, o.a.:
- je leert stil te staan bij jezelf, jezelf te zijn
die je altijd al was in plaats van te worden
die je denkt dat je moet zijn;
- je leert meer te voelen vanuit je hart,
zonder denken te vergeten;
- je leert ontdekken wat je in de kern in dit
leven hebt te doen;
- je leert contact te maken met je angsten, er
vrienden mee te worden (ze zijn tenslotte
je eigendom) en liefdevol met jezelf en je
angsten om te gaan;
- je leert te leven in een harmonie tussen
lichaam, emotie en geest, te leven en te
werken vanuit realistische opties die je
kunt waarmaken.

Soms voer je en opdracht uit. Doel is dat je leert te reflecteren op je eigen functioneren. Voor de vorm van de opdracht putten we uit: schrijven; muziek; theatraal drama; gestalttraining.

Deze vorm van coaching is concreet, soms direct, altijd solidair met de cliënt draagt er toe bij dat je sterker en vrolijker in het leven komt te staan; stress en tegenslag beter kunt hanteren en er in slagen kan een beter evenwicht te vinden en bewaren tussen werk en privé.

Voor teams, (personeels) en bedrijfskader kan gelden dat deze vorm van coaching de samenwerking sterk bevordert, men elkaar beter leert kennen, de werksfeer verbetert.

Daarnaast is het een effectieve vorm van verzuimbegeleiding


CHINESE STOELMASSAGE VOOR ONTSPANNING

Chinese stoelmassage kan snel en effectief worden gegeven. U zit op een speciale massagestoel die een comfortabele houding biedt. U wordt gemasseerd, zonder dat u zich hoeft om of uit te kleden. De massage kan in onze praktijk, bij u thuis, of op de werkvloer worden gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van TuiNa technieken. Dit zijn therapeutische technieken, gebaseerd op de basisprincipes uit de Traditionele Chinese Geneeskunde: meridianen, Qi, Yin en Yang. U ervaart een diep doordringend effect waardoor u zich energieker, losser en vrijer gaat voelen. De werking is preventief voor klachten die door veel zitten, in een verkeerde houding zitten en stress ontstaan. Nek en rugklachten kunnen hiermee voorkomen worden. Ook kan de energie weer vrijer doorstromen. De stoelmassage wordt gegeven door een gecertificeerde masseur.
De stoelmassage kan een verschillende duur hebben: 10 min, 15 min en 20 minuten.


TUINA MASSAGE VOOR ONTSPANNING

TuiNa is een klassieke massagevorm en is meer dan tweeduizend jaar oud. De naam TuiNa is opgebouwd uit twee karakters, waarbij “Tui” “duwen” betekent, en “Na” staat voor “grijpen”.
U ligt op een massagetafel in een comfortabele houding. De massage kan gekleed worden uitgevoerd, maar beter is dat het lichaamsdeel dat behandeld moet worden ontbloot is, zodat de huid met massageolie kan worden ingesmeerd en huid-op-huid contact mogelijk is.
Door middel van speciale massage- en mobilisatietechnieken richt TuiNa zich op het herstellen van de balans in het menselijk lichaam. Er wordt een vrije stroom van energie op gang gebracht. De keuze van de gevarieerde manipulatietechnieken hangt af van de ziekte en/of de klachten die de cliënt heeft.
TuiNa wordt toegepast bij klachten aan gewrichten, wervelkolom, spieren en pezen, maar ook voor een heerlijke lichamelijke en geestelijke ontspanning. De massage verwijdert blokkades van zowel fysieke als emotionele aard, reinigt de organen, bevordert de bloedcirculatie, verbetert de lichamelijke en geestelijke, c.q. mentale, weerstand.
TuiNa massage brengt u op een veilige en vriendelijke manier in balans, en bevordert een goede conditie.
TuiNa massage heeft zowel een ontspannende- als geneeskrachtige werking.



"Wij verzorgen Mental Coaching, Verzuimbegeleiding, Massages, Acupunctuur & Cupping voor Onderneming en Particulier."
Adres: Kievietdonk 69, 5467 AS Veghel
Telefoonnummer: 0413-355385 of 06-246 817 86 of 06-34990983
Stad: Veghel
Route: Kievietdonk 69
Postcode: 5467 AS


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 21:00
Dinsdag: 09:00 - 21:00
Woensdag: 09:00 - 21:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 21:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Praktijk voor klankbeleving Zen'Di Praktijk voor klankbeleving Zen'Di 50 meter Fijne ervaring. Inez heeft veel passie en de benodigde kennis. Echt een aanrader.
Het Huis van Zijn Het Huis van Zijn 545 meter Zeker afspraak maken heerlijk ontspanning massage van betsie
Vocal Massage Vocal Massage 725 meter Een Vocal Massage zorgt voor een optimale ontspanning van de spiergroepen die verantw...
Praktijk Feeling Nature Praktijk Feeling Nature 864 meter Het helpt echt!
Anke Vugts - Cambridge Weight Plan Gemert & Veghel Anke Vugts - Cambridge Weight Plan Gemert & ... 964 meter Denk jij ook; ik ben het zat, ik wil nu eindelijk ook eens resultaat?! Bel of mail me...
Beau d'or - Beauty & Health Centre Beau d'or - Beauty & Health Centre 993 meter Vandaag voor het eerst wimpers laten zetten, ze zijn zo mooi! Ook de salon ziet er pr...
Shavo Massage Shavo Massage 1 km Fijne massage.
Podotherapie Meierijstad Podotherapie Meierijstad 2 km Ik had veel pijn van likdoorn/ ontsteking bij kleine teen. Hierover op een zaterdagoc...
NEI Coach Dianne NEI Coach Dianne 4 km Zit je niet zo lekker in je vel of heb jij last van langdurige of terugkerende licham...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid