facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Powerpeers

Powerpeers

Info

Powerpeers is hét deelplatform voor zelfopgewekte energie.
Powerpeers, energie voor elkaar.

Geschiedenis

Stel: je hebt zonnepanelen en je wilt de energie die je overdag zelf niet gebruikt delen met anderen. Of je hebt zelf geen plek voor zonnepanelen, maar wil wel graag gebruik maken van zelf opgewekte stroom. Ingewikkeld? Nee hoor! Dat kan vanaf nu via powerpeers. De eerste marktplaats voor het delen van energie. Je kiest zelf van welke opwekkers je energie wilt ontvangen. En als je zonnepanelen hebt kun je hier je zelf opgewekte stroom delen met anderen. Zo worden we samen eigenaar van onze energie.



"Powerpeers is een duurzaam gedreven energiebedrijf. Wij zijn een tussenpersoon voor mensen en partijen die zelf energie opwekken en mensen die graag weten waar hun stroom vandaan komt. Wij geloven in een groene toekomst - en dat we die samen moeten en kunnen bereiken. Powerpeers. Groen voor elkaar!"
Adres: Paasheuvelweg 1, 1105 BE Amsterdam
Telefoonnummer: 0202202300
Stad: Amsterdam
Route: Paasheuvelweg 1
Postcode: 1105 BE


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 16:00
Dinsdag: 09:00 - 16:00
Woensdag: 09:00 - 16:00
Donderdag: 09:00 - 16:00
Vrijdag: 09:00 - 16:00


op zoek naar gerelateerd: Powerpeers tarieven, Powerpeers eindafrekening, Powerpeers onderdeel van, Powerpeers welkomstkorting, Powerpeers terugleververgoeding, Powerpeers app werkt niet, Powerpeers dashboard inloggen, Powerpeers Consumentenbond
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Nuon voor ondernemers Nuon voor ondernemers 1 km Als ondernemer besteedt u uw tijd natuurlijk het liefst aan ondernemen. Wij helpen u ...
Algren Algren 3 km Algren Energy BV wants to initiate sustainable change in the way we use energy, based...
Screems Screems 7 km Screems Launches M.A.P.S TSP: Your Personal, Renewable, Off-Grid Power Station, That ...
Vandebron Vandebron 8 km Slechtste service ever! Wil er graag weg maar ik moet eerst mijn geld terug krijgen w...
Connect the Spirit - Down to Earth Connect the Spirit - Down to Earth 14 km Body Art Therapy. With the aim to bring your awareness in the present. An infusion of...
The Waste Transformers The Waste Transformers 14 km We are The Waste Transformers! Turn your organic waste into value, on your own site. ...
Argent Energy Netherlands Argent Energy Netherlands 15 km Vertaald door Google Bij Argent Energy streven we ernaar om ons werk op het gebied va...
Nuon Nuon 72 km Welkom bij Nuon! Wij maken jouw energie betaalbaar en zo schoon mogelijk. Heb je een ...
Recensies
Ben nu zo'n 4 jaar klant bij Powerpeers. Ik ben er alleen maar blij mee; terugleveringsvergoeding per sept 2022 21 ct, altijd goed contact met heldere informatie. Bij vaste contract van 3 jaar mooie welkomstbonus gehad. En nu met variabele contract nog steeds ok; tarieven zijn netjes in vergelijking met andere leveranciers en ben winter goed doorgekomen, maar ik verbruik ook erg weinig. Ik baal alleen dat ik de aanbieding in aug 2022 met 100 euro bonus voor 1 jaar contract niet heb genomen oftewel: voor vaste klanten doen ze eea om ze te behouden. Hopelijk komt Powerpeers nog een keer met een mooie aanbieding voor me? Hint hint. Waarom dan geen 5 sterren? Informatie op online portal is een tijdlang niet duidelijk geweest en ik mis de Powerpeers app. Ook zou de telefonische bereikbaarheid beter kunnen nu alleen 's ochtends bereikbaar van ma t/m do; vind ik echt niet meer van deze tijd.
Na jaren twijfelen of ik weg zou gaan overgestapt vanwege totaal niet transparant zijn in maandelijkse kosten, eindafrekeningen etc, zijn echt niet te controleren als leek. Communicatie daarover ook zeer neerbuigend. Had bij verhuizing naar energiezuinigere woning met zonnepanelen, elektrisch koken ipv gas om aanbod gevraagd, moest ik meer gaan betalen als wat ik al deed in oude woning. Medewerker vond echt dat ze een goed aanbod had gedaan en ging niet in op bovenstaande. Tijd om Powerpeers definitief gedag te zeggen. Edit nav reactie: de medewerker die ik sprak om over een nieuw tarief dacht absoluut niet mee waardoor ik uiteindelijk hetzelfde heb opgegeven als wat ik bij de nwe leverancier had ingevuld waardoor ik idd de conclusie trok dat jullie duurder zijn. Heb meerdere keren aangegeven dat ze mij toch op mijn huidige gebruik een voorste zou moeten doen maar liep tegen een muur op. En wat betreft de transparantie: het zou überhaupt niet zo moeten zijn dat je medewerkers meerdere keren vragen moet stellen om inzicht te krijgen.
Zeer slecht bedrijf. Ze sturen een email dat er nieuwe tarieven komen, in de email staan geen tarieven, enkel een link, op het moment dat ik de link in de email bekijk staan er nieuwe tarieven per 1 januari, dus neem ik aan dat de nieuwe tarieven gaan gelden per 1 januari. Op 8 december blijkt ineens dat er dan al hogere tarieven gaan gelden, die men naar zeggen op de site had staan, maar al ruim voor 8 december al heeft verwijderd, maar welke toch gelden. Men rekent dus tarieven die ik op moment van bekijken nergens had kunnen vinden. Klantenservice vindt dit ook een normale manier van handelen. Goede reden om een dergelijk bedrijf zo veel mogelijk te vermijden.
@Powerpeers Via een vriend die klant bij jullie is heb ik op 1-1-2023 een energiecontract bij jullie aangevraagd vanwege 1. Terugleververgoeding, 2. Vriendenkorting. Nu heb ik tot op heden nog geen contractbevestiging en ook ik kom op geen enkele wijze met jullie telefonisch dan wel per mail in contact… Gezien ik op 30-01 a.s. toch echt ga verhuizen verwacht ik een klantwordingsproces met meer duidelijkheid en service.. Ik begin mijzelf zorgen te maken of Powerpeers wel haar contractuele verplichtingen kan nakomen.. Graag een reactie en zorg aub voor opschaling op de klantenservice. Dit is onacceptabel voor een onboarding.. ik wil bijna alweer weg voordat ik überhaupt binnen ben….
Zeer tevreden!! Super klantenservice met snelle reactie, de App was ook in orde. Het enigste wat een beetje moeilijk was: na zo 3 dagen altijd nieuw inloggen Verklaring : voor veiligheid.. Oké. Ben nu klant in het 4de jaar. Benieuwd wat in het App update gebeurt.
Na afloop van mijn contract ben ik bij deze leverancier met schadalige tarieven geconfronteerd, gas voor meer dan 3 euro per kuub december 2022 is bijna 4 keer de marktprijs; hier worden bakken en bakken met geld verdiend. Ik stap over naar een leverancier die levert conform de actuele marktprijs
Ik heb een relatief goedkoop contract nog 12 dagen. En 12 dagen te vroeg krijg ik al de jaarrekening. Dat betekent dat ik de resterende 12 dagen het duurdere, variabele contract ga betalen. En dat terwijl het nu vriest! Zo worden energiebedrijven dus rijk!
Powerpeers heeft een leuk concept om duurzame energie te delen. Helaas laat de technologie het afweten. Regelmatig werken delen van de website niet of niet naar behoren. De recente verbruikscijfers kloppen nooit. Na de jaarafrekening werd mijn geschatte verbruik, teruglevering en termijnbedrag opnieuw berekend, waarbij een half jaar teruglevering als volledig jaar werd gezien en het gasverbruik op 0 m3 werd geschat, met als gevolg een veel te laag termijnbedrag. De klantenservice reageert nergens op. Update: Uiteindelijk heeft de klantenservice netjes gereageerd. Ook bij volgende vragen die ik had, ben ik snel geholpen.
We zijn nu ruim 3 jaar klant bij Powerpeers. Destijds voor gekozen vanwege het concept en de welkomstbonus. Geen moment spijt van gehad. Powerpeers is transparant en ik vind de app en de website erg duidelijk. Ik ben een tevreden klant.
Het concept ziet er goed uit: overzichtelijke website, duurzaam stroom afnemen en controleren wat je per dag verbruikt. Helaas werkt het niet goed en kloppen de verbruiksgegevens nooit.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid