facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Poppenhuis de Konijn in Lunteren

Poppenhuis de Konijn in Lunteren

Info

Een heel grote famile met heel veel herinneringen aan ouders, grootouders en overgrootouders...maar in het bijzonder het kinderhuisje bij de Konijn in Lunteren. Deze pagina een poging tot reconstructie,verzameling verhalen en ode aan een kinderhuisje.

Geschiedenis

Redengevende Omschrijving SPEELHUISJE (3) met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt met rode Hollandse pannen. De gevels zijn opgetrokken in horizontale houten delen en beslaat de helft van de plattegrond. De andere helft wordt overkapt door het zadeldak. In de gevels bevindt zich een aantal meerruits ramen.

In het INTERIEUR bevinden zich twee ruimten

Waardering

SPEELHUISJE gerealiseerd in 1916 in opdracht van het echtpaar Allard en Hetty Waller-Pierson, naar ontwerp van de Utrechtse architect D.J. HEUSINKVELD als onderdeel van het complex `De Konijn'.
- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een speelhuisje als onderdeel van het complex `De Konijn' uit 1916 van de architect D.J. Heusinkveld.
- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de ligging van het complex in het bosrijke buitengebied van Lunteren met een tuinaanleg in nieuw-architectonische stijl van D.F. Tersteeg. Van belang vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het speelhuisje met de andere onderdelen van het complex `De Konijn'.
- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een speelhuisje als onderdeel van een buienverblijf van belang voor de geschiedenis van de Veluwe als vakantieoord.

Actualisering

Adres: Molenweg 80, 6741 KM Lunteren
Stad: Lunteren
Route: Molenweg 80
Postcode: 6741 KM


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Mrs Timber Mrs Timber 801 meter Lampen van drijfhout en Veluws hout, houten accessoires, beeldenbos en diverse worksh...
JANNA JANNA 1 km Bronzen beeldjes en tuinkeramiek. Vrij werk, naar model of in opdracht.
Kunstmakerij Käthe Kunstmakerij Käthe 2 km Schilderen is een goede manier om te ontspannen, je hoofd leeg te maken en iets te cr...
Recensies
Leuk klein openlucht tuincentrum. Met groot assortiment aan planten en bomen.
Leuk tuincentrum. Beetje verborgen in het buitengebied van Lunteren. Aardige behulpzame mensen. Scherpe prijzen
Goed, overzichtelijk tuincentrum, voor bomen en planten. Waren op zoek naar winterharde planten die in de winter blad behouden. Er kwam al snel iemand naar ons toe om te vragen of ze kok helpen. Goede hulp gehad. Hondje mocht lekker los mee lopen. Geen andere tuinaccessoires gezien.
Zeer vriendelijke eigenaresse, erg goed geholpen en een uniek assortiment wat je niet zo snel ergens anders zal vinden. De moeite!
Aardige mensen, ruime keus en nette prijzen. Zeker de moeite om je planten daar te kopen. Ik ga binnenkort weer.
Perzische slaapboom gekocht in 2020 en staat nu volop te bloeien prachtige boom !!!! Mooi tuincentrum niet al te duur en vriendelijke bediening .
Zeer kundig en vriendelijk personeel. Ze nemen daar echt de tijd voor je zodat hetgeen wat je koopt zeer mooi zal groeien en bloeien. Je wordt er uitstekend geholpen. Daarnaast keurige prijzen. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Een echte aanrader!
Bestelling stond klaar en ook nog snel wat extra planten meegenomen. Net en ruim assortment aan thuisplanten. Prijzen zelf een beetje laag.
Er worden hier erg mooie en goede kwaliteit planten verkocht. Ook krijg je bij aankoop goede uitleg over de plant. Top bedrijf!
Zeer klantvriendelijk. Gewenste plant was niet aanwezig, paar dagen later een telefoontje, dat ik deze alsnog kon ophalen. En dit alles met een lach en goede uitleg.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid