facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Politie Vrijwilliger

Info

Vrijwillige Ambtenaren van Politie vertellen over politie vrijwilliger zijn..

Geschiedenis

Een aantal Vrijwillige ambtenaren van politie in Zeeland West-Brabant vertellen hier wat over de dagelijkse bezigheden die je als VAP tegen komt.
Dit account is dus NIET van Politie, Werving en Selectie van Politie of welke officiële instantie dan ook!
"gewoon" iemand die vrijwilliger bij de politie is...

Werken als politievrijwilliger
Bij de politie kun je als vrijwilliger een zinvolle en concrete bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in je regio. Er zijn verschillende mogelijkheden om in je vrije tijd de beroepscollega’s te ondersteunen.

Politievrijwilliger in uniform, met opleidingstraject
Zichtbaar als politieman of -vrouw op straat aan de slag. In een wijk- of districtsteam ondersteunen in de handhaving. Je verricht een aantal toezichthoudende taken en voorkomt overtredingen. Zo help je mee om koopavonden, grote verkeerscontroles en evenementen goed en veilig te laten verlopen. Je werkt altijd samen, als duo of in een groter team. Voor de burger ben je het gezicht van de politie. Hulpvaardigheid en aanwezigheid staan voorop. Voor dit werk draag je een uniform en heb je de rang van surveillant. Dit betekent dat je handboeien, wapenstok en pepperspray bij je hebt, maar geen vuurwapen. Voor je inzet als politievrijwilliger in uniform ontvang je een vrijwilligersvergoeding per uur.

Om de politiewerkzaamheden op straat goed te kunnen doen volg je een opleidingstraject aan de Politieacademie. Dit is een specifieke avondopleiding, uitsluitend voor vrijwilligers. Om in aanmerking te komen voor deze vrijwilligersfunctie in uniform doorloop je dezelfde selectieprocedure als beroepscollega’s. Je moet aan dezelfde eisen voldoen als collega's in de rang van surveillant.

Afhankelijk van de politieregio, de problematiek in het werkgebied en je eigen ambitie, kan de politie je na verloop van tijd voor extra taken inzetten. Hiervoor volg je dan extra opleidingsmodules om de taken ook te kunnen en mogen uitvoeren.
(bron: www.kombijdepolitie.nl)

Veel van de afbeeldingen zijn "geleend" van de websites van de nationale politie...

Adres: Etten-Leur, Noord-Brabant, Netherlands
Stad: Etten-Leur


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Communicate Communicate 2 km zakelijke dienstverlening, PR, Communicatie, social media
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid