facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Playing for Success IJmond

Playing for Success IJmond

Info

www.telstarthuisindewijk.nl

youtube kanaal PfS IJmond:
https://www.youtube.com/channel/UCbYmzd0HEFE9ln-goqx9FdA

en volg ons ook op Twitter: @PfSIJmond

Geschiedenis

Over Playing for Succes IJmond

Playing for Success is een programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar, dat buiten school(tijd) plaatsvindt. Om sociaal-emotionele redenen loopt het op school, soms tijdelijk, minder lekker dan je verwacht. Er komt niet uit wat erin zit. Playing for Success draagt bij aan een betere motivatie en meer zelfvertrouwen. Hierdoor worden de schoolprestaties beter.

Motivatie
Kinderen zijn van nature gemotiveerd om te leren. Negatieve ervaringen kan die motivatie verminderen en zorgen voor een verkeerd zelfbeeld. Het zelfvertrouwen neemt af en ze gaan er zelf in geloven dat ze niet goed kunnen leren.

Inspiratie
Playing for Success neemt leerlingen mee naar een uitdagende en inspirerende plek buiten school. 10 weken lang doen ze er zoveel mogelijk positieve leerervaringen op. Ze werken samen aan spannende opdrachten in een echte wow-omgeving. We zorgen ervoor dat ze zich weer bijzonder voelen en in zichzelf gaan geloven.

Zelfvertrouwen
Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding en de bijzondere omgeving; Playing for Success daagt leerlingen uit, stimuleert en prikkelt tot betere prestaties. Want als kinderen ontdekken dat ze wél kunnen leren en dat leren ook nog leuk is, krijgen ze hun zelfvertrouwen terug en nemen hun schoolprestaties vaak vanzelf toe.

Begeleiding
Naast beroepskrachten (leraren), zorgen enthousiaste stagiairs en stagiaires voor een persoonlijke begeleiding. Ook zij vinden het een uitdaging om aan dit bijzondere programma mee te doen. Rolmodellen zetten zich met plezier in voor het leercentrum en de kinderen! Het is niet moeilijk voor te stellen dat leren bij Playing for Success een feest is. Wij noemen het: leren met een WOW-factor.

Scholen
De deelnemende scholen vallen onder de volgende besturen:

Stichting Openbaar Primair Onderwijs IJmond (OPOIJ)
Stichting Bijzonder Basisonderwijs Velsen (BBV)Stichting Fedra
Dunamare Onderwijsgroep
Gymnasium Felisenum

De tien meest gestelde vragen met antwoorden:

1. Welke kinderen komen in aanmerking?
Kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, een negatief zelfbeeld hebben of minder gemotiveerd zijn waardoor er niet uit komt wat er inzit. Soms hebben deze kinderen een leerachterstand.
We richten ons op kinderen uit groep 7 en 8 en op kinderen uit de eerste 2 klassen van het voortgezet onderwijs.

2. Waar kan ik mijn kind opgeven?
Voor ouders is het niet mogelijk om uw kind rechtstreeks aan te melden. De deelnemende scholen bepalen welke kinderen in aanmerking komen. In de meeste gevallen loopt het contact via de Zorg Teams van de school.

3. Wat kost het voor kinderen om mee te doen?
Voor de leerlingen zijn er geen kosten verbonden aan deelname.

4. Sporten de kinderen ook?
Bij Playing for Success gaat het vooral om het vergroten van het zelfvertrouwen en het opdoen van succeservaringen bij leeractiviteiten. Bewegen is geen hoofddoel, maar zeker niet onbelangrijk. Zo wordt er veel bewogen rond het veld. Bij verschillende opdrachten speelt beweging dan ook een belangrijke rol.

5. Is het ook voor meisjes?
Meisjes voelen zich vaak net zo aangetrokken tot het voetbal als jongens. De verhouding tussen jongens en meisjes is ook vaak 50/50.

6. Hoe ziet ons leercentrum er uit?
Ons leercentrum is een ruimte in het Telstar stadion: licht en luchtig, voorzien van een groot aanbod van moderne multimedia en uiteraard met heel veel materiaal van de club. Soms wordt de ruimte ook gebruikt voor andere doeleinden, met name bij wedstrijden van de Witte Leeuwen. Tijdens de opdrachten wordt vaak het hele stadion gebruikt.

7. Mogen ouders er ook komen?
Ouders zijn van harte welkom! Voor aanvang van het programma is er altijd een kennismaking met de ouders. Ook bij de feestelijke uitreiking van de certificaten mogen ouders natuurlijk niet ontbreken. Indien nodig is er tussentijds telefonisch of schriftelijk contact.

8. Hoe ziet het lesprogramma er uit?
De leerlingen verblijven één keer per week 2 uur lang in het leercentrum. Het programma duurt 10 weken. Het totale programma bestaat altijd uit minimaal 20 uur. Het lesprogramma bestaat uit praktische opdrachten met veel aandacht voor taal, rekenen en omgang met computers. Denk aan het maken van een wedstrijdverslag, het berekenen van toeschouwersaantallen, interviews met spelers of het samenstellen van een team op basis van een vast budget. Elke bijeenkomst lijkt op een echte wedstrijd met een warming up, de eerste helft, de rust, de tweede helft en een cooling down. Tijdens de ‘rust’ wordt er bewogen op of rond het veld.

9. Welke rol hebben voetballers bij Playing for Success?
Er worden interviews met spelers georganiseerd en de spelers gaan sporten met de kinderen. Spelers en andere kopstukken van de club worden ook ingezet bij het uitreiken van de certificaten.

10. Wie begeleidt de kinderen?
Een groep van maximaal 15 kinderen heeft minimaal drie begeleiders: leraren, leraren-in-opleiding of onderwijsassistenten (in opleiding). Minimaal één van hen is gekwalificeerd leraar primair onderwijs of voortgezet onderwijs.

Adres: Minister van Houtenlaan 123, 1981 EK Velsen-Zuid
Telefoonnummer: 0615139456
Stad: Velsen-Zuid
Route: Minister van Houtenlaan 123
Postcode: 1981 EK


Openingstijden

Maandag: 10:30 - 18:30
Dinsdag: 10:30 - 18:30

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Dance Valley Dance Valley 3 km Dance Valley is the longest running day time dance festival in the Netherlands and wi...
High Quality Music - HQ High Quality Music - HQ 3 km Let’s go back in time! HQ brings you the best Hard House artists to build an old skoo...
WV IJmond WV IJmond 6 km Prima haven met een gastvrije en mee denkende havenmeester. Fijn restaurant met simp...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid