facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor PIT Veiligheidsmuseum

PIT Veiligheidsmuseum

Info

Veiligheidsmuseum PIT: Beleef de wereld van de politie, brandweer en ambulance in een interactieve experience! www.pitveiligheid.nl

Geschiedenis

Het Veiligheidsmuseum PIT is ontstaan uit een fusie van het voormalig Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum. Hier beleef je de wereld van de politie, brandweer en ambulance via een interactieve experience! Geniet met het hele gezin van een leuk en leerzaam uitje.

In het Veiligheidsmuseum PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Er is een bijzondere collectie te bezichtigen, maar er is ook veel te doen! Speel spannende games over forensisch onderzoek, neem een kijkje in een politiecel of een wapenkluis, volg de verkeersregels op de skelter, los een misdaad op of blus een brand! Na een bezoek aan PIT weet je hoe je kan bijdragen aan een veilige samenleving.

PIT is fascinerend voor bezoekers van alle leeftijden. Iedere bezoeker, van jong tot oud, ontdekt de wereld van veiligheid op zijn eigen manier.

Kinderen kunnen bij PIT verjaardagsfeestjes houden. Scholen en BSO's zijn welkom voor educatieve programma's of schoolreisjes over veiligheid. Met een boardroom, auditorium en catering faciliteiten is PIT tevens een unieke locatie voor een symposium, vergadering of receptie.

www.pitveiligheid.nl

Adres: Schipperplein 4, 1315 SB Almere-Stad, Flevoland, Netherlands
Telefoonnummer: 036 8446637
ln.diehgilievtip@ofni
Stad: Almere-Stad
Route: Schipperplein 4
Postcode: 1315 SB



op zoek naar gerelateerd: pit almere korting, pit museumjaarkaart, pit museum paw patrol, veiligheidsmuseum amsterdam, pit museum museumjaarkaart, museum almere, schipperplein 4 almere, schipperplein almere
Recensies
Best klein, alleen eerste verdieping was open. Goed omgaan met corona maatregelen. Leuk voor de kinderen en iedereen die van oude auto's hou. Na 1,5 uur ben je eigenlijk klaar.
Het veiligheidsmuseum is goed bereikbaar. De entree valt mee maar het het museum is niet echt heel groot. Met de kinderen heb je dit in 2 a 3 uurtjes tijd alles bezichtigd. De kinderen kunnen een puzzel oplossen. Er zijn kluisjes aanwezig. Er zijn brandweer auto,s en attributen van vroeger te bezichtigen en zijn politie voertuigen en ambulances te bezichtigen. Er ligt een oude brandweer boot buiten in de haven. De kinderen kunnen hier met skelters over een klein parcours. Het is in het zwart de plafond en is leuk met gekleurde verlichting verlicht. Je kunt buiten een klein brandje blussen is ook leuk om te doen. Je kunt hier drinken en een koekje of appeltaart nuttigen. Er zijn geen broodjes verkrijgbaar. Het is een ontzettend leuk museum en zeker de moeite om hier terug te komen. Er zijn vriendelijke personeel aanwezig.
Niet super groot, wel super veel te zien en te lezen. Veel oude voertuigen. Voor kinderen is er ook een skelter route. Wachten voor het stoplicht en geflits worden, omdat ze te snel reden.
Leuk museum, zeker voor kinderen. Kinderen kunnen een route volgen en opdrachten uitvoeren. De mensen van dit museum zijn supervriendelijk en welwillend om je vragen te beantwoorden. Iets eten en drinken kan ook nog,
Interessant, alleen begane grond was het museum, we dachten dat het groter was. Fijn om de voertuigen gezien te hebben voordat het in november 21 sluit.
Leuk museum over veiligheid.Een hoop oude auto's brandweer Ambulance PoltieWas hier met de kinderen van 8 en 11 jaar. Verkleden kan nu niet in coronatijd. De skelterbaan is echt voor de kleintjes. Veel lezen alles wordt leesbaar en via filmpjes uitgelegd. Ze hebben hun best gedaan. Het is geen groot museum. Al met al een uur binnen geweest.
Wat een vermakelijke plek is dit. Mijn 2 koters van 2 en 4 jaar oud, maar ook zeker papa, vonden het een heel leuk museum. Behalve leerzaam is het zeer interactief voor jong en oud. De kleintjes kunnen een Paw Patrol speurtocht doen terwijl papa ondertussen de grote speurtocht doet. Een echt skelterrijbewijs halen, een bezoekje aan een politiecel of je omkleden tot een echte ambulancebroeder, het kan allemaal... Dat allemaal maakt het echt jammer dat dit museum Almere noodgedwongen moet verlaten. Hopelijk kunnen ze een nieuwe locatie vinden voor dit museum. Zijn je kinderen dol op de politie, brandweer en/of ambulance? Tot ongeveer november 2021 kun je er nog terecht, DOEN!
Op een leuke manier kunnen kinderen kennis maken met de ambulance, brandweer en de politie. Enige minpunt was dat je maar in te weinig voertuigen in mocht, juist dat zou het noch spannender maken.
Als je in de buurt woont en je kunt er met korting naar toe, dan zou ik het doen. Wij zijn er speciaal naar toe gereden, ruim een uur rijden. Hebben er een klein uurtje gespendeerd. Een vierjarige is snel uitgekeken. Het enige wat hij echt leuk vond, waren de skelters. Voor wat ouder kind is het interessanter. Verder is het netjes en schoon. Weinig contact gehad met de mensen die er werken. Op zich vond ik het ook leuk maar ik zou er geen tweede keer naar toe gaan.
Leuk klein museum, je kunt je er wel een uurtje of twee vermaken. In sommige voertuigen mag je in, leuk voor stoere foto's. Het is wel vrij donker in het museum, dat is jammer
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid