facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor PinksterZaan

PinksterZaan

Info

PinksterZaan is de revival van het Zaanse ontzet.

Geschiedenis


Wapenfeiten! PinksterZaan biedt op Tweede Pinksterdag (25 mei) een dag vol historische belevenissen. PinksterZaan blaast ook dit jaar nieuw leven in de Zaanse geschiedenis. De Zaanstreek viert die feestdagen al sinds 1574. Waarom? Toen versloegen we de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog.



"Welcome to the Zaanse Schans, the Dutch windmill village that offers you a chance to step back in time and experience traditional Dutch culture. Located just north of Amsterdam, the village is home to historic windmills and traditional wooden houses that have been carefully preserved for future generations to enjoy. Explore the village and learn everything there is to know about traditional Dutch crafts such as cheese, wooden shoes, chocolate, paint and much more. The Zaanse Schans is also home to the Zaans Museum and Windmill Museum, which offer a fascinating glimpse into the history of the region and its industrial heritage. The Zaanse Schans is easy to reach by train, bus or car. Entrance to the Zaanse Schans is free!"
Adres:
Telefoonnummer: 0624204792
Stad: Zaanstad



op zoek naar gerelateerd: Zaanse Schans Tweede Pinksterdag, Pinkster 3 Zaanstreek
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Taets Art and Event Park Taets Art and Event Park 3 km Leuke plek vlak bij het water . Online bestellen jammer genoeg alles in plastic en e...
BIG ART BIG ART 3 km Mooie plek en mooie kunst, heel gevarieerd en voortdurend wisselend
Stichting Kinderkoningsdag Stichting Kinderkoningsdag 6 km koningsdag Wormerveer is initiatief van Niels En Tom die wat voor de wijk wilde doen....
Recensies
Al wonen wij "om de hoek" het is altijd leuk om de Zaanse Schans mee te nemen, tijdens een flinke wandeling. Terug door Zaandijk is ook een aanraders. En als het pontje vaart, is het voor touristen echt een aanrader deze te gebruiken en er een echt rondje Zaanse Schans - Zaandijk of andersom vante maken. En zeker ook de musea en molens bezoeken. Dan moet je daar wel 4-5 uur voor uit trekken. En dus niet met een busreis de Zaanse Schans en bijv Volendam op 1 dag bezoeken. Dan mis je echt te veel moois wat de e omgeving te bieden heeft.
Tussen de vele toeristen uit andere landen die denken dat Nederland er overal zo uitziet...molens kijken...dus het was best druk. Ook in maart. Het is mooi, oudhollands aandoend, maar niet groot. Mooi uitzicht op de molens en de overkant met de karakteristieke groene houten huizen. De toegang is nog gratis ook. Maar dan kun je niet overal in hindert niet, toiletgebruik is pinnen 1 euro p.p. en parkeren is ook duur 11 euro ook alleen pinnen. Dus een beetje een gemengde ervaring. Plussen en minnen.
11€ parkeren voor anderhalf uur maximaal bezoek is aan de prijs, dus aan de overkant bij het industrieterrein gezet zaterdag Leuk en mooi om te zien, ondanks tijd van het jaar behoorlijk wat toeristen al dan niet uit eigen land. Veel verkooppunten van cacao, kaas, snoep en wat nog meer. Toerist in eigen land is weer eens wat anders.
Op 31 mei 2023 was het nog niet zo toeristisch. We genoten van het uitzicht over het water en die mooi afstekende Molens en Zaanse houten woningen. Weilanden met ganzen en hun jongen en rijkelijk begroeid wilde weide planten.
De Zaansche schans wordt drukker bezocht dan Kinderdijk. Persoonlijk vind ik dat de mooiste foto's genomen kunnen worden in Kinderdijk. Als je kan, parkeer bij de nabijgelegen brug, want de parking is hier schandalig duur: 13€. En na anderhalf uur heb je alles gezien.
Voor de eerste keer geweest was mooi maar wat waren de prijzen voor het nuttigen van drankjes ontzettend duur.
Mooi plek Fijn om te wandelen Veel toeristen Leuk plek om hier heen te komen Aanrader
Een plaats die je MOET bezocht hebben. Zo mooi om te zien en alles in ere hersteld. Toiletten: Zeer proper en toegankelijk voor rolstoel Geschiktheid voor honden: Aan de leiband Picknickgebied: Perfect en netjes
Voor een gezellig en toeristische uitje zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen
Een van de top toeristische locaties van Nederland. Zoals altijd erg druk, maar toch voldoende ruimte voor iedereen. Molens, kaas, klompen en veel heel veel souvenirwinkels. Prijzen zijn uiteraard aangepast aan de onwetende toeristen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid