facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Pilatescenter Zaltbommel

Pilatescenter Zaltbommel

Info

Mijn doel is om mensen te helpen om blijer, fitter, leniger, met een betere houding en met meer lichaamsbewustzijn door het leven te laten gaan.

Geschiedenis

De laatste jaren zijn wij het lichaam steeds eenzijdiger gaan gebruiken aangezien we het lichaam steeds minder fysiek belasten. Denk hierbij aan het gebruik van computers, auto’s, televisie, etcetera. Het gevolg hiervan is dat ons spierenstelsel uit balans raakt en we bepaalde spieren regelmatiger gebruiken dan andere. Hierdoor kunnen we onze natuurlijk houding nog maar moeilijk handhaven, met alle gevolgen voor spieren en gewrichten van dien. Deze ontwikkeling kan ervoor zorgen dat bepaalde spieren gebruikt worden in een verkeerde functie. De mobilisatie spieren krijgen bijvoorbeeld een stabiliserende functie. Of bepaalde spieren nemen functies van andere spieren over.

Door middel van pilates leren we ons lichaam weer in de juiste lijn te zetten en bewust te worden hoe dat voelt. Dan leren we de stabilisatiespieren te gebruiken en te voelen om tijdens de activiteit (belasting) het lichaam in balans te houden. De spieren worden getraind en gebruikt in de juiste functie. Pilates werkt dus corrigerend voor de houding, spierbalans corrigerend, spierkracht verhogend en verbetert de timing (coördinatie) van de spieren.



"Een prachtig oud klooster in een gezellig klein straatje in hartje Zaltbommel"
Adres: Kloosterstraat 2, 5301 BM Zaltbommel (gemeente)
Telefoonnummer: 0640953821
Stad: Zaltbommel
Route: Kloosterstraat 2
Postcode: 5301 BM


Openingstijden

Maandag: 08:30 - 22:00
Dinsdag: 09:30 - 21:30
Woensdag: 08:30 - 21:30
Donderdag: 18:00 - 21:00
Vrijdag: 08:30 - 15:00


op zoek naar gerelateerd: Pilates Zaltbommel, Mindfulness Zaltbommel, Voetreflex Zaltbommel, Pilates Zaltbommel kloosterstraat
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Ahimsa - Yoga House Ahimsa - Yoga House 954 meter Dé plek in Zaltbommel voor verschillende soorten yogalessen, workshops en cursussen!
Recensies
In deze Corona tijd denk ik vaak terug aan de lessen van Thea op de Reformer bank. Zou ik wel 3x per week willen doen. Zo goed voor je hele lijf. Je traint kracht, flexibiliteit, verbetert mobiliteit en vraagt zelfbeheersing. De uitdaging om iedere keer een stapje verder te gaan is groot.
Thea is een geweldige pilates lerares. Ze heeft mega veel kennis van het menselijk lichaam en daar past ze haar lessen op aan. Sinds ik op les zit bij haar, voelt mijn lijf veel beter. Ook mentaal doen de lessen me goed.
Sinds een aantal jaren sport ik bij Pilatescenter Zaltbommel. Thea kijkt goed naar de problemen die je hebt met het bewegen van jouw lichaam. Dankzij haar enthousiasme en kundigheid heb ik nu geen last meer van mijn rug! Bewegen is heel erg belangrijk en ontzettend leuk. Dat heeft Thea me onder meer geleerd!
Wat een fantastische studio en zeer kundig docent. Zowel de Reformer lessen, de torenles , individuele en groepslessen zijn goed en effectief. Duidelijke instructies en begeleiding en niet te vergeten humor, aandacht en gezelligheid. Zo hoort een Pilates studio te zijn!
Pilates Center Zaltbommel biedt pilates lessen aan in groepsverband, in viertallen, tweetallen en privé. Zowel op de mat, als op de reformer. De begeleiding van Thea is zeer professioneel. Zij heeft veel kennis over het menselijk lichaam, de werking van een oefening en kan oefeningen goed aanpassen als dat nodig is. Pilates met passie. Super fijne lessen.
De Pilates lessen bij Thea zijn voor mij onmisbaar geworden. Mijn jarenlange rugklachten zijn verdwenen en ik ben veel sterker geworden. Het professionalisme van Thea en haar enthousiasme werken heilzaam op je in. Door deze lessen ben ik beter naar mijn lichaam gaan luisteren.
Na een hernia operatie en met versleten wervels ben ik er achter dat dit de oplossing is voor mijn lijf, zeker omdat ik ook nog een fanatieke tuinier ben. Werken aan stabiliteit, spierkracht en lengte in je spieren. Thea is daar bij een zeer kundige instructeur die je iedere keer weer verder brengt. De reformer zou ik wel drie keer per week kunnen doen.
Top! Fysiotherapie was lang 'de uitkomst' bij mijn frequent terugkerende nekklachten. Tot het moment dat de fysiotherapeut mij 'Pilates' adviseerde. Wat een uitkomst. Ik ben sterker geworden en dat heeft ervoor gezorgd dat mijn nekklachten tot bijna nulpunt zijn verminderd. Thea weet precies hoe zij in haar les het verschil kan maken voor 'elke klacht'. Ik ervaar heel sterk ook een stukje maatwerk van haar. Haar uitgebreide kennis en vaardigheden maken van haar een top 'Pilatesprofessional' voor mij! En het is gewoon ook nog eens een hele leuke les!
Pilates is voor mij een heerlijk uur vol met inspanning en ontspanning. Heerlijk actief alle spieren verantwoord laten werken inclusief de lachspieren! Zo’n 5 jaar geleden na een pittige buikoperatie, heeft Thea me weer in vorm gekregen! Ik wil het niet meer missen!
Al een aantal jaren volg ik wekelijks de pilateslessen bij pilates center Zaltbommel onder de deskundige leiding van Thea spekle. Thea legt altijd goed uit welke spieren we gebruiken als we oefeningen doen. De lessen zijn afwisselend en ik heb altijd een voldaan gevoel als ik weer geweest ben. Sinds ik de lessen volg heb ik ontdekt dat je spieren kunt gebruiken die je nooit eerder gebruikt heb.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid