facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Pieterskerk Breukelen

Pieterskerk Breukelen

Info

De Pieterskerk vormt het hart van het dorp Breukelen. Het is één van de oudste kerken in de Vechtstreek en de thuisbasis van PKN wijkgemeente Pieterskerk.
Het interieur van de kerk is bijzonder door het aanwezige ensemble van zitplaatsen, herenbaken en

Geschiedenis

De Pieterskerk of dorpskerk vormt het hart van het dorp Breukelen. Het is één van de oudste kerken in de Vechtstreek en de thuisbasis van de wijkgemeente Pieterskerk.

De Protestantse wijkgemeente Pieterskerk weet zich onderdeel van de wereldwijde gemeente van Jezus Christus. In de kerk gaat het niet ten eerste om ons, maar om de genade van Jezus Christus, om de aanbidding en de navolging van Hem. We willen zo gemeente zijn dat in alle geledingen die gerichtheid op Hem bewaakt wordt. Wanneer Hij spreekt, gebeurt het geloof, en komen wij in beweging.

In de Pieterskerk, die sterke wortels heeft in de Hervormde traditie, staat de verkondiging centraal. Wij begroeten u graag in onze gemeente en kerk.



"Bonifatius stichtte omstreeks 720 een parochie in Breukelen. Sindsdien zijn er op de huidige plek vieringen. De Pieterskerk is een Protestanse wijkgemeente waar elke zondag twee diensten zijn met uitleg van de bijbel als ijkpunt voor het leven. Daarnaast brengen we de lof aan god door te zingen.De Pieterskerk is ook een monumentaal gebouw met prachtig interieur met vele graven, rouwborden en een recent gerestaureerd GT Batzorgel. Gewelidig om naar te luisterenThis protestant church is near me"
Adres: Straatweg 59, 3621 BH Breukelen
Stad: Breukelen
Route: Straatweg 59
Postcode: 3621 BH



op zoek naar gerelateerd: Kerkdienst gemist Pauluskerk Breukelen, Kerkomroep Breukelen, NGK Breukelen, Kerk huren Breukelen, Straatweg 59 breukelen, Bonifatiushuis Breukelen, Ds A.W. Aarnoutse, Beroepingswerk
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Parochiehuis Breukelen Parochiehuis Breukelen 177 meter Gezellig plekje om samen te komen als vereniging
Sint-Johannes de Doperkerk (Breukelen) Sint-Johannes de Doperkerk (Breukelen) 193 meter Zeer mooie kerk en het concert dat werd gegeven door, Russisch Nederlands sextet op 2...
NGK Breukelen NGK Breukelen 211 meter Vertaald door Google Voor Origineel Prima
Pauluskerk Breukelen Pauluskerk Breukelen 303 meter Was er helaas voor een begrafenis, maar mooie kerk
Gebedshuis de Bovenkamer Gebedshuis de Bovenkamer 451 meter Een mooie inspirerende ruimte!
Recensies
Prachtige kerk in het midden van het oude centrum, met een rijke historie. over de kerk en de mensen die daar gekerkt hebben valt veel te vertellen. Dat kan de huidige dominee bijvoorbeeld heel goed, zo hebben wij ervaren. Ook over de financiers, de verschillende groepen binnen de kerk, de details, is veel te zeggen en te zien! Kortom zeker een bezoekje waard!
Hier wordt warebijbelse boodschap gehoord
Heerlijke kerk
Vertaald door Google Breukelen: naamgever van de huidige New Yorkse wijk Brooklyn... Hedendaags kerkgebouw, baksteen, laatgotisch, 15e eeuw Bovenverdieping van de toren, eenvoudig neoromaans. Typisch Hollands: veel oude olieverfschilderijen, vooral in het hoogkoor. Bijzonderheid: de preekstoel en boven het orgel Gideon Thomas Bätz 1787, borstweringorgel staan ​​nu op de plek van een vroeger doksaal richting het koor, waarachter een prachtige vliesgevelschildering hangt. De kerk wordt ook verhuurd als locatie. Origineel Breukelen: Namensgeber des heutigen New Yorker Stadtteils Brooklyn... Heutiger Kirchenbau Backstein spätgotisch 15. Jh. Turmobergeschoß schlicht neoromanisch. Typisch holländisch: viele alte Ölbilder, vor allem im Hochchor. Besonderheit: an der Stelle eines früheren Lettners zum Chor hin stehen heute Kanzel und darüber Orgel Gideon Thomas Bätz 1787, Brüstungsorgel, dahinter prächtige Vorhang-Wandmalerei. Die Kirche wird auch als Veranstaltungsort vermietet.
Vertaald door Google Hallo in Breukelen Ik waag wat foto's van mijn bezoek aan Breukelen Ik hoop je blij te maken Ik ben Local Guide Origineel Bonjour à Breukelen j'ose quelques photos de ma visite à Breukelen j'espère vous faire plaisir je suis Local Guide
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid