facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Phone House Nunspeet

Phone House Nunspeet

Info

The Phone House in Nunspeet is al jaren het betrouwbare adres voor alles op het gebied van telecomproducten . Mobiel ,Smartphone , Interactieve TV en Internet . Nu met het grootste assortiment aan telecom accessoires.



"Bij Phone House Nunspeet sluit je een nieuw mobile abonnement af, verleng je je abbo of zoek je een los toestel uit.Kies uit de providers Ben, KPN, Lebara, T-Mobile, Tele2 en Vodafone. Of ga voor toestellen van Apple, Samsung, Sony, OPPO, Huawei, Gigaset of Nokia. Voor een telefoon of abbo in de regio Nunspeet ben je bij Phone House aan het juiste adres!"
Adres: Dorpsstraat 13, 8071BW Nunspeet (gemeente)
Telefoonnummer: 0341250121
Stad: Nunspeet
Route: Dorpsstraat 13
Postcode: 8071BW


Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 18:00
Vrijdag: 09:30 - 21:00
Zaterdag: 09:30 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Expert Nunspeet, Phone House Goes, Phone House Emmen, Phone House Zwaag, Phone House Groningen, Phone House Harderwijk, Phone House Assen, Phone House Roden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Media Telecom GSM Nunspeet Media Telecom GSM Nunspeet 264 meter Telefoon scherm laten maken. Helemaal top telefoon is al gevallen en alles nog heel m...
VWC Business Centre VWC Business Centre 2 km Fijn bedrijf met een goede service!
2phones 2phones 2 km Welkom bij 2phones We zijn gespecialiseerd in het repareren van Smartphone ipad en t...
Recensies
Onbeschofte jongen die, terwijl hij ons nog hielp, een andere klant begon te helpen. Na er wat van te zeggen, was hij heel schijnheilig en bracht hij het steeds weer op in het gesprek dat ik "boos" werd.
Ik heb pas panzer glas genomen, SUPER slecht legde mijn telefoon op tafel met het scherm naar beneden en gelijk barsten in het "panzer glas"! De service was wel goed
Mooie winkel in de gezellige winkelstraat van het prachtige Nunspeet. M'n telefoon was kapot maar werd snel en zelfs kostenloos geholpen door twee medewerkers. Één van deze twee die graag wilde promoveren tot de 'klaas klus' van deze zaak heeft zijn strepen na mijn bezoek zeker verdiend. Bedankt mensen.
Wat een super service. Alle geduld en tijd om de nieuwe telefoon van mijn 79-jarige moeder helemaal gebruiksklaar te maken. Topper zijn het! Naast kennis bezitten deze mensen, met name Mark, enorm veel geduld en vriendelijkheid. Echt een aanrader!
Goed advies en nemen de tijd
Verkoper hielp wel maar was beperkt in zijn info, gelukkig had ik me wel voorbereid anders was ik heel duur uitgeweest. Met wat doorvragen was hij tot andere conclusie gekomen. Jammer.
Schandalig hoge prijs betaald voor een merkloze usb-c adapter. Twee keer zoveel als de originele Samsung adapter.
Niet klantvriendelijk. Achter de rug hebben ze via een eigen bedrijf van een medewerker de reparatie laten doen. Mijn apparaat was ook niet opgeladen toen ik het terug kreeg. Kreeg mijn apparaat ook 1,5 week later terug dan afgesproken. Werd ook niet geinformeerd dat mijn apparaat klaar was en moest er zelf achter na zitten. Mocht alleen contact betalen en niet met pinpas omdat het via een prive bedrijf van medewerker was gedaan. Ik zal de winkel niet nog een keer bezoeken.
Keurig geholpen met keuze nieuw toestel. Alles overgezet van oude naar nieuwe mobiel en bellend en append de winkel weer uit. Met wat extra kosten hebben ze ook geholpen diverse wachtwoorden te resetten, kostte een hoop tijd dus begrijpelijk dat dat wat Xtra kostte. Top Service....
Mijn IPhone laden niet meer op. Deze weg gebracht naar de Phonehouse Nunspeet. Vervolgens een nieuwe batterij op advies van de medewerkers er in laten zetten voor €45 ,-. Volgende dag was het zelfde probleem nog steeds aanwezig. Hierop ben ik teruggegaan. Mijn telefoon moest op advies van de medewerker opgestuurd worden. Voor vervanging van de IC chip. Dit zal € 120,- kosten aftrek van de batterij € 75 aan kosten. Dit zal maximaal drie weken duren. Vervolgens zeven weken later na meerdere malen gebeld te hebben eindelijk de iPhone terug gekregen. Vervolgens bleek dat de telefoon nog steeds niet gerepareerd was. En dat de batterij nog steeds leeg liep. Hierop de Phonehouse gebeld. De medewerker gaf aan dat ze niet precies wisten waar het probleem was en dat zie hier alleen achter konden komen om wederom weer op te sturen. Vervolgens gaf ik aan liever mijn geld terug te hebben. Dan het wederom vervangen van een onderdeel in de iPhone. Hierop gaf de medewerker aan dat ik wel rustig mocht gaan praten. Waar ik zelf erg verbaasd van was omdat ik me van geen kwaad bewust was en gewoon een gesprek met meneer probeerde te voeren. Vervolgens vroeg ik waar de iPhone gerepareerd werd. Hierop kreeg ik geen duidelijk antwoord. Na het vragen of dit in de officiële Apple Store was kreeg ik het antwoord nee. Conclusie: Persoonlijk vind ik de klantvriendelijkheid slecht. Echter vind ik de kennis Van deze specialisten erg slecht. Ook voor het repareren en de aankoop van de batterij mocht alleen contant betaald worden. wat erg Vreemd is.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid