facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor PGWH Winsum - Gn; De Eerste Energieneutrale Kerk van Nederland.

PGWH Winsum - Gn; De Eerste Energieneutrale Kerk van Nederland.

Info

Protestantse Gemeente Winsum Halfambt PGWH

Geschiedenis

De PGWO is een fusiegemeente van Hervormd en Gereformeerd in Winsum (Gn) en telt 1600 leden. Het is een kerkelijke gemeente waar ruimte is om op je eigen manier het geloof te kunnen beleven.

De PGWO heeft twee kerken in bezit, waarvan één, de Torenkerk, valt onder beschermd dorpsgezicht. deze kerk wordt voor speciale vieringen gebruikt.
De andere kerk, Centrum Kerk, wordt gebruikt voor de reguliere vieringen, hierin zijn ook de overige kerkelijke ruimten ondergebracht.

Het is al weer twintig jaren geleden dat een ingrijpende verbouwing heeft plaatsgevonden en de tand des tijds vraagt ons voor het behoud van de kerk dit weer te doen.

Omdat we als Baken willen fungeren, hebben we gekozen voor een Energieneutrale Kerk. Met hulp van zonnepanelen, aardwarmte, optimale isolatie en moderne enerziezuinige verlichting, willen we per saldo geen energie gebruiken dat niet door de zon en de aarde is gegeven.

Adres: Hoofdstraat W36, nl9951AC Winsum (gemeente)
Stad: Winsum
Route: Hoofdstraat W36
Postcode: nl9951AC



op zoek naar gerelateerd: Kerkgroet Winsum, PGWH Kerkgroet, Kerkomroep Winsum, Pkn Winsum, Kerkdienst gemist Winsum, Gereformeerde Kerk Winsum, Predikant Winsum, Kerk Winsum Obergum
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Anna Tsjerke Winsum Anna Tsjerke Winsum 62 km Mooie kleine kerk
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid