Wij zijn gespecialiseerd in Letselschade, Insolventierecht, Ondernemersrecht & Incasso en Familierecht.
Letsel- en overlijdensschade
Heeft u letsel opgelopen of is uw partner overleden door een auto-ongeluk, een bedrijfsongeval of een medische fout? Wij bekijken of u recht heeft op een schadevergoeding. Dat is vaker het geval dan u denkt. Gelukkig, want de gevolgen kunnen voor u zeer ingrijpend zijn! Denk aan uw werk of inkomen dat wegvalt, het aanpassen van uw woning/auto, noodzakelijke hulp in het huishouden, blijvend ongemak in uw dagelijks leven en verdriet.
Aansprakelijkheid
Ons kantoor kan voor u beoordelen of de tegenpartij aansprakelijk is en in hoeverre u recht heeft op vergoeding van uw schade, voor nu en voor de toekomst. Niet alleen de materiële schade die u lijdt komt voor vergoeding in aanmerking, u heeft ook recht op smartengeld. Wij kunnen tot slot zorgen dat er regelmatig een voorschot op uw schade wordt betaald.
Géén hoge kosten voor u!
Veel mensen denken bij het woord “advocaat” aan hoge uurtarieven en een procedure, maar dat is in letselschadezaken helemaal niet nodig. Doorgaans worden de letselschadezaken opgelost zonder dat er een rechter aan te pas komt en worden de advocaatkosten volledig vergoed. In tegenstelling tot ‘no cure no pay’ kost het u dan niets.
Rechtsbijstandsverzekering overbodig
Dat betekent ook dat u niet vastzit aan uw rechtsbijstandverzekeraar. Zelfs als u uw zaak al in handen heeft gegeven van uw rechtsbijstandverzekeraar kunt u er alsnog voor kiezen (u heeft hierin altijd een vrije keuze) uw zaak over te dragen aan een letselschadeadvocaat bij u in de buurt.
Familierecht
Als er in uw privésituatie iets verandert dan krijgt u vaak te maken met het personen- en familierecht. U kunt hier denken aan een echtscheiding of beëindiging van een geregistreerd partnerschap. Naast de nodige emoties die dergelijke veranderingen voor u en de ander met zich mee brengen, wordt u dan ook geconfronteerd met de (vaak ingrijpende) gevolgen die het personen- en familierecht daaraan verbindt.
Wat moet er allemaal geregeld worden
Bij veel zaken die bijvoorbeeld in het geval van een echtscheiding geregeld moeten worden, hebben de meeste mensen wel een beeld: alimentatie (kinderalimentatie en/of partneralimentatie), de verdeling van de bezittingen en afspraken over schulden, bij een algehele gemeenschap van goederen of juist in het geval van huwelijkse voorwaarden en de omgangsregeling met, of zorgregeling voor, de kinderen (denk aan het ouderschapsplan).
Zelf regelen of deskundige hulp inschakelen
In grote lijnen kunnen de meeste zaken gelukkig vaak in onderling overleg geregeld worden. Zodra het op de details aankomt wordt het soms echter moeilijker. Wat is er nu precies van mij en van jou? Wat is nou een redelijk bedrag aan alimentatie? Mag hij de kinderen altijd zien als hij dat wil, of alleen maar in het weekeind? En moet haar nieuwe vriend niet gewoon meebetalen voor haar en de kinderen? En als we het op deze manier regelen, kan ik daar dan nog wel op terugkomen?
Advocaat vaak vereist, altijd gewenst
In de meeste gevallen is in het familierecht bijstand van een advocaat vereist. Aan de ene kant is dat vervelend, want een advocaat kost geld. Aan de andere kant is verplichte bijstand vaak maar beter ook. Behalve zaken waarvan u weet dat ze moeten worden geregeld, zijn er ook veel zaken waarvan u wellicht niet weet dat ze kunnen (of moeten) worden geregeld. En sommige afspraken kunt u wel maken, maar zijn gewoon niet rechtsgeldig, of hebben juist veel grotere gevolgen dan u dacht. Een echtscheidingsconvenant (of convenant) heeft dan opeens een heel andere inhoud dan gedacht. Zo kan er bijvoorbeeld geen afstand gedaan worden van kinderalimentatie en heeft een afgesproken bedrag aan partneralimentatie waarbij u afwijkt van de wettelijke maatstaven meestal tot gevolg dat u later nog slechts in bijzondere omstandigheden wijziging daarvan kan verzoeken.
Ondernemingsrecht
Ondernemen brengt risico’s met zich mee. Elke ondernemer kan geconfronteerd worden met een situatie waarin zijn liquiditeit of solvabiliteit onder druk komt te staan. Debiteuren betalen niet of gaan failliet, aandeelhouders kunnen onderling tegenstrijdige belangen krijgen die zij niet kunnen oplossen waardoor besluitvormingsprocessen stagneren.
Voorkom hoge kosten achteraf
Soms ontkomt u niet aan een herstructurering, doorstart, reorganisatie of zelfs liquidatie.
Deze processen dienen echter wel conform de Wet te verlopen. Onder omstandigheden kunt u immers als bestuurder in privé aansprakelijk worden gesteld. Ook hier geldt dat juridisch advies vooraf, hoge kosten achteraf kan voorkomen.
Faillissementsrecht en WSNP
Indien u of uw bedrijf ‘verkeert in een toestand van opgehouden hebben te betalen’ kan de Rechtbank op uw verzoek, of dat van een crediteur, het faillissement uitspreken. Deze toestand wordt door de Rechtbank (in ieder geval) aangenomen indien er tenminste twee crediteuren onbetaald worden gelaten. De crediteur waarmee betalingsafspraken zijn gemaakt die ook worden nagekomen, wordt in beginsel niet onbetaald gelaten.
Curator of bewindvoerder
Door het faillissement (of de van toepassingverklaring van de wettelijke schuldsaneringsregeling; WSNP) kunt u niet meer zelf beschikken over uw geld en goederen. De rechtbank stelt een curator aan (faillissement) of benoemt een bewindvoerder (WSNP). Bij faillissement beheert en vereffent de curator de ‘failliete boedel’. In een WSNP doet de bewindvoerder dat. Meer in het bijzonder ziet de bewindvoerder toe op het verloop van de schuldsaneringsregeling. Beiden, maar in het bijzonder de curator, maken de activa van de failliet of saniet te gelde en verdelen de opbrengst volgens de regelen der kunst onder de crediteuren Bij deze vereffening en verdeling gelden nogal wat bijzondere regels die afwijken van het gewone civiele recht. Lastig dus.
Verschil faillissement en WSNP
Het grote verschil tussen faillissement en WSNP is gelegen in de gevolgen daarvan. Indien er na de opheffing van het faillissement nog schulden bestaan, dan herleven deze schulden (inclusief rente). Een natuurlijk persoon ( de wettelijke benaming voor ‘een mens’) zal dan dus uiteindelijk weer deurwaarders op de stoep krijgen. Na beëindiging van een WSNP daarentegen (indien de saniet aan alle aan hem of haar gestelde voorwaarden heeft voldaan) kunnen de crediteuren waarop de WSNP van toepassing was, geen betaling meer vorderen van die schulden. Indien van een natuurlijk persoon het faillissement is aangevraagd, zal de Rechtbank deze in de gelegenheid stellen om eerst een WSNP verzoek te doen. Dit verzoek dient dan wel tijdig te gebeuren. Ook tijdens faillissement kan overigens nog een WSNP verzoek worden ingediend. Laat u zich dus goed voorlichten!
Contractenrecht
Contracten worden vaak niet afgesloten door juristen. Het contract dat u dacht te hebben gesloten blijkt daarom niet zelden een ander contract dan u dacht. De partij waarmee u zaken dacht te doen blijkt een ander te zijn. Er kunnen ‘opeens’ algemene voorwaarden van toepassing zijn waarmee u nooit had willen instemmen. Of uw eigen algemene voorwaarden blijken niet van toepassing. Daarnaast blijken er zaken te zijn waarover geen afspraken zijn gemaakt die achteraf van groot belang blijken. Of zaken waarover wél afspraken zijn gemaakt, worden door veranderende omstandigheden zo knellend voor u dat het contract moet worden aangepast. Vaak blijkt u dus meer of minder rechten te hebben dan u dacht.
Incasso
Vaak betalen debiteuren pas na de betalingstermijn. Soms betalen debiteuren pas nadat zij alle tijd hebben gerekt die maar mogelijk is en u alle denkbare smoesjes hebt gehoord die er maar zijn. En soms betalen ze ook dan nog niet. Dan enige resterende mogelijkheid is dan een procedure.
Formaliteiten
Bij het opstellen van de dagvaarding moeten dan wel alle formaliteiten van de Wet in acht genomen worden. Is de debiteur eigenlijk wel in verzuim? Welke kantonrechter of rechter is bevoegd? Of is arbitrage of bindend advies overeengekomen? Wie moet er eigenlijk worden gedagvaard en wanneer en op welk adres? En wat kan er allemaal eigenlijk wel en niet worden gevorderd van de wanbetaler?
Rechtbank of Kantonrechter
Een gerechtelijke procedure moet plaatsvinden voor de juiste rechter. Dit geldt zowel voor de juiste soort rechter (absolute competentie), als voor de rechter van de juiste plaats (relatieve competentie). De meeste regels hierover staan in het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering. Voor de juiste soort rechter geldt in grote lijnen dat vorderingen van een bepaalde soort (bijvoorbeeld huurzaken en arbeidszaken) en vorderingen tot Euro 25.000,00 behandeld worden door de kantonrechter. De overige vorderingen worden in beginsel behandeld door de Rechtbank. Zoals reeds blijkt uit de bewoordingen ‘in grote lijnen’ en ‘in beginsel’, bestaan hierop de nodige uitzonderingen. Voor de rechter van de juiste plaats geldt in beginsel dat de rechter van de woonplaats van gedaagde bevoegd is. Ook hierop bestaan de nodige uitzonderingen. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan meerdere gedaagden die in meerdere plaatsen wonen, of een procedure over een onroerende zaak waarover geprocedeerd kan worden bij de rechter uit de plaats van die onroerende zaak.
Advocaat of zelf doen
Als u gedagvaard bent (of wilt dagvaarden) voor de kantonrechter bent u niet verplicht om een advocaat in te schakelen. Vaak wordt dan een deurwaarden ingeschakeld als gemachtigde. Bent u gedagvaard om te verschijnen voor de Rechtbank (of wilt u de ander dagvaarden voor de rechtbank) dan is bijstand door een advocaat wel verplicht volgens de wet. Komt u in dat laatste geval zelf, zonder advocaat, dan zal de Rechtbank oordelen dat u ‘niet bent verschenen’. Dat laatste is anders indien u bent gedagvaard in een kort geding. Daar kunt u als gedaagde partij (niet als eisende partij) wel zonder advocaat verschijnen. U kunt in dat geval echter geen tegenvordering instellen.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid