facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Pelmolen Rijssen

Info

De pelmolen is een pel en oliemolen dit is de enige molen in Nederland met deze twee mogelijkheden.
De molen is in 1752 naar Rijssen toe gekomen vanuit de Beemster waar hij gedraaid heeft als poldermolen.



"Voor publiek toegankelijke volledig functionerende olie en pelmolen. Toegankelijk tijdens de aangegeven openingstijden of als de molen draait. Groepen op afspraak."
Adres: Pelmolenpad 9a, Rijssen
Telefoonnummer: 0548549382
Stad: Rijssen
Route: Pelmolenpad 9a



op zoek naar gerelateerd: Pelmolen, Maassluis, Lijnzaadolie Pelmolen, Pelmolen Houten, Treinen Rijssen, Oosterhof Rijssen, Molen Holten, Pelmolen Van der Hoeven, Leemspoor Rijssen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Leemspoor Leemspoor 2 km Het Rijssens Leemspoor is een leuke smalspoorweg in het bos, voor iedereen, ouderen,...
Recensies
Zeer interessante molen. Het is altijd interessant om oude technieken nog in werking te zien. Ook in deze tijd maakt de molen nog steeds lijnzaad-producten. De molenaars zijn ook erg vriendelijk en kunnen veel vertellen of elk deel van de molen. Zeker wel een bezoek waard!
Deze unieke molen vind je op een rustige locatie. Mogelijk denk je zelfs dat dit prive gebied is. Gewoon naar binnengaat. Voor een klein bedragje kun je de molen bezichtigen . Van boven tot beneden. Wat deze molen uniek maakt is de traditionele wijze waarop olieën gewonnen worden. De molenaar laat dat zien en legt dit uit. De molen was totaal vervallen en is tot de huidige staat gerestaureerd. Allemaal dankzij al die vrijwilligers die deze molen een warm hart toedragen.
Interessant om te bezoeken. In de molen kun je kaartjes kopen voor een rondleiding. In het zomerseizoen kun je van daar uit ook een zomp tocht maken over het water. Echt de moeite waard.
We kregen een privé rondleiding. Erg leuk verhaal, mooie plaats om te bezoeken
Leuke wandelroute en prachtig windmolen in de natuur.
Prachtig plekje. Mooie opstapplaats voor een boottochtje! In de molen zijn streekproducten te koop.
's Avonds een wandeling gemaakt langs de Regge met uitzicht op de Pelmolen. Prachtig!
Bijzondere molen met een goed verhaal. We hebben hier een rondleiding gehad door een enthousiaste molenaar. Hij wist op interessante wijze over te brengen hoe de molen werkt, en ook de geschiedenis achter de molen. Wat deze molen bijzonder maakt, is dat het zowel een oliemolen als een korenmolen is. Door de fantastische rondleiding komt dit echt tot leven. De ligging van de molen is prachtig. Hier is ook het vertrekpunt van de schuit De Enterse Zomp. De molen beschikt over een schoon toilet.
Molen bezocht, doordat het rustig was nam de molenaar alle tijd om uitgebreid de historie en de werking van de gerestaureerde molen uit te leggen. Op alle verdieping kunnen kijken hoe de molen opgebouwd is. Mooi dat de historie op deze manier behouden kan worden en uitgedragen wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers. De moeite van een bezoek waard !
Mooie molen, leuk stukje natuur eromheen. Goeie rondleidingen in de molen, en in de zomer ook op het water.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid