facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Palais het loo

Palais het loo
"Museum bestaande uit een paleis met ondergrondse tentoonstellingsruimte, tuinen, stallen en diverse restaurants."
Adres: Koninklijk Park 1 , Apeldoorn 7315 JA, NL
Telefoonnummer: 055 577 2400
Stad: Apeldoorn
Route: Koninklijk Park 1
Postcode: 7315 JA



op zoek naar gerelateerd: paleis het loo openingstijden, paleis het loo tentoonstelling, paleis het loo geplande evenementen, gratis parkeren paleis het loo, paleis het loo parkeren, paleis het loo verbouwing, paleis het loo korting, paleis het loo tuin
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
CODA Museum CODA Museum 47 km Mooie kunst en zeer gevarieerd. Echter een beperkte hoeveelheid. Het museumcafé was e...
Recensies
Boven verwachting mooi, prachtig om alles in volle glorie te zien. Foto's zeggen genoeg. Degene die de vloerbedekking heeft gemaakt verdient een grote pluim. De contouren van het hout lopen vaak exact door in het tapijt. Echt leuk detail wat mensen bijna niet opvalt. Het 'alleen pinnen' bij de kiosk achter in de tuin en 4 euro voor een chocomel, halen mijn 5e ster weg. En 2 euro moeten betalen voor een geluids apparaatje voor een tour. Ik vind dat dat wel bij de intree a 19.50 mag zitten. Parkeren is ook absurd aan de hoge kant.
20 juli 2023. Na vele jaren er niet geweest te zijn, nu, na de ingrijpende 'modernisering' juist wel. Diep onder de indruk! Wat is hier een superprestatie geleverd! Waar je ook komt, wat je ook ziet, het is 'aangepakt' en met een geweldig resultaat! Indrukwekkend is de nieuw 'ondergrondse' ruimte onder het voorplein. Uiterst modern vormgegeven, praktisch, technisch! heel fraai etc. Het meest hieraan waardeer ik, dat dit 100% van deze tijd is, maar 100% los staat van Het Paleis. Over gemarmerd wit marmer kun je verschillend denken, althans waar het gebruikt wordt en in welke mate Zelf ervaar ik het hier als 'te'. Had liever een gemarmerd licht bruin cq zwart marmer gezien of een combi daarvan. Alles is/wordt meer dan uitstekend onderhouden. Parkeerterrein: echt top. De tuinen....adembenemend mooi en onderhouden. Nogmaals, genoten, onder de indruk en kan een bezoek van harte aanbevelen. Plan dat bij voorkeur wel online! Ed Jansen
Het na 5 jaar verbouwen weer geopende Paleis Het Loo is een echte aanrader om te bezoeken. Bij de stallen kan je een heerlijk bakje koffie drinken met wat lekkers erbij. Daarna wandel je tussen de bloemen naar het Paleis dat na de verbouwing mooier is dan ooit. Echt spectaculair is het nieuwe deel dat onder de binnenplaats is gebouwd. Hier is ook een tentoonstelling te zijn waar de gehele verbouwing te zien is. Hierna loop je via een grote marmeren trap naar het Paleis. Hier zijn de mooi gerestaureerde kamers te zien van de vroegere koninklijke bewoners. Ook kunt u naar het dak van het paleis, hier heeft u een prachtig uitzicht over de mooie symmetrisch aangelegde tuinen. Loopt u helemaal naar het einde van de tuin dan kunt u hier vandaan ook nog een mooie wandeling door het bos maken dat bij het landgoed hoort. Een aanrader is om een rondje rond het meer te lopen. De uitzichten zijn hier geweldig.
Mooi opgezet. Sinds de verbouwing een moderne uitstraling met licht en ruimte. Mooie wisselende tentoonstellingen. Het paleis biedt twee routes die elk een eigen periode van bewoning laten zien. Uitzicht vanaf het dak op de prachtige tuin is heel erg mooi. Erg interessante plek om te bezoeken. Voor kleine kinderen is het niet aan te raden tenzij je er snel doorheen wilt rennen. Het is meer geschikt voor 16 jaar en ouder.
Prachtig mooi. Het stallenplein en de koetshuizen zijn gratis te bezoeken. Leuk om de historische koetsen en automobielen te zien die zijn gebruikt door het Koninklijk Huis. Je kunt in het restaurant op het plein ook een drankje en/of hapje doen en er is een speelplaatsje voor de kleintjes. Het paleis is bijzonder goed onderhouden. De gevel en entree vormen een erg mooi plaatje. Volwassenen kunnen in het paleis kijken door online een ticket te kopen voor EUR 19,50. Voor kinderen en CJP houders is de entree net geen 10 euro. Jammer dat je entree moet betalen om meer natuurschoon te zien, de paleis 'binnentuinen' zijn niet gratis te bezoeken. Betaald parkeren kan bij Parkeerplaats Het Loo, er zijn enige gratis parkeerplekjes op de Loseweg. Als je alles bekijkt ben je al gauw een halve dag bezig en daar zul je geen spijt van krijgen. Aanrader!
Prachtig ! Alleen met de liften moet je wel even weten hoe het werkt als je met mensen bent die niet goed ter been zijn... en wel even wachten... maar de moeite is gedaan om het paleis met al die vele trappen ook vr hen bereikbaar te maken dus complimenten daarvoor. Uitzicht vanaf dakterras is supermooi. We kwamen rond 13:30 aan. De tuin daarachter is tot 16:30 open. Dus daarvoor tijd maken want die is ook heel erg de moeite waard. Ook niet onbelangrijk: In het park Heerlijke biologische thee met een mooi verhaal & honing & koekjes. Aardige bediening. Prachtige bloemenveld eind mei. Parkeren kost 7,50. Maar je kan vlgs mij ook gratis buiten parkeren in 1 vd straten. Je moet om 18:00 het parkeerterrein verlaten. Al met al een mooie dag met een koninklijke tintje
Echt heel leuk om te bezoeken met mooi weer. Het is heerlijk om door de tuin te wandelen en ook de binnenkant van het paleis te zien. De entree is 19,50 Voor een geluid tour kan je het of via een app doen op je eigen telefoon dus neem je oortjes mee of je moet 2,50 betalen voor de tour. Dit vond ik erg jammer in Amsterdam bij het stads paleis is dit gratis en de enter ligt ook lager 12,50. Maar die heeft dan ook geen tuin en wandel route. Als je de shuttlebus wil nemen moet je weer 2,00 per persoon betalen. Vond ik weg schandalig voor mensen die slecht ter been zijn moet dit gewoon service zijn. Er zijn veel liften en het paleis is goed toegankelijk voor invaliden. Het parkeren kan op de parkeerplaats en kost je nog eens 7,50. Er is veel te zien. De stallen en de auto’s en koetsen. De tuinen en het paleis zelf. Je mag zelfs naar het dak van het paleis. Er zijn veel horeca café, kios en restaurant gelegenheden . Het restaurant bij de stallen heeft goede service en betaalbaar eten. Zeker een aanrader.
Jaren geleden geweest en daar hele mooie herinneringen aan overgehouden met de audiotour met de geest kindertour wat was dat leuk! Dus de lat lag deze ronde hoog... maar het was wederom geweldig! Wat hebben we genoten! Op een laagdrempelige manier wordt je door het paleis meegenomen, zeer interessant en leuk! Het was te warm voor de tuinen, dus we komen binnenkort nog een keertje terug!
Heel mooi ruim museum met heel aardige mensen. De tuinen zijn ook prachtig en je kan er heerlijk eten. Personeel super vriendelijk. Het enige jammere is dat je perse de pijlen moet volgen. Je wordt echt teruggestuurd als je je eigen weg gaat. Wij houden van n lekker dwalen en mooie dingen zien. Niet zo van alles zo bedacht volgen en alle informatie oppikken.
Wat n mooi Paleis. Veel te zien. Ook vanaf dakterras. Vandaag prinsen en prinsessendag. Wat n feest. Tuinen zijn ook prachtig om te zien. Ga vooral even naar de koninginnen-tuin.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid