facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Oranjebuurt Geldermalsen

Oranjebuurt Geldermalsen

Info

Oranjebuurt Geldermalsen bestaat uit de Pr. Margrietweg, Pr. Ireneweg, Burg. Verweijlaan, Pr. Marijkeweg en de eerste helft van de Willem de Zwijgerweg.

Geschiedenis

De Oranjebuurt is een wijk die grotendeels vlak na de oorlog is gebouwd en bestaat uit de Prinses Margrietweg, Prinses Ireneweg, Burgemeester Verweijlaan, Prinses Marijkeweg en het eerste gedeelte van de Willem de Zwijgerweg.

Vroeger werd deze buurt ook “de Rooie Buurt” of de “Rooie Pannenbuurt” genoemd, maar toen in 2008 de woningbouwvereniging (toen nog BetuwsWonen) besloot om de wijk grondig te renoveren is er een nieuwe naam bedacht en zo is De Oranjebuurt geboren.

Vanaf april 2008 is de woningbouwvereniging in samenwerking met de bewoners van 119 huurwoningen d.m.v. diverse bijeenkomsten, excursies en workshops tot een renovatieplan gekomen. Vlak na de Pasen in 2010 is gestart met de eerste fase en een goed jaar later was de gehele renovatie afgerond. Resultaat: wat eerst een wijk was met een sombere, grauwe uitstraling is nu een wijk met vrolijke kleuren en veel afwisseling in de woningen.

Tijdens de renovatie is ook de Raad van Oranje in het leven geroepen. Deze raad bestaat uit een aantal bewoners van zowel huurwoningen als koopwoningen uit de diverse straten van De Oranjebuurt. De Raad van Oranje heeft tijdens de renovatie nauw samengewerkt met de woningbouwvereniging en komt nu nog een paar keer per jaar samen om te zien of er in de wijk nog zaken zijn die verbeterd kunnen worden.

Adres: Willem de Zwijgerweg, Margrietweg, Ireneweg, Verweijlaan, Marijkeweg, 4191 Geldermalsen-Oost, Gelderland, Netherlands
Stad: Geldermalsen-Oost
Route: Willem de Zwijgerweg, Margrietweg, Ireneweg, Verweijlaan, Marijkeweg
Postcode: 4191


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid