facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Operettekoor Belcanto Oostzaan

Operettekoor Belcanto Oostzaan

Info

Het operettekoor van Belcanto Oostzaan is een gezellige groep mensen die elk jaar een operette op de planken zet. Wij repeteren elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in theater de Kunstgreep in Oostzaan.

Geschiedenis


De ontstaansgeschiedenis van de gemengde Zangvereniging Bel Canto , begint eigenlijk al in 1932, 11 jaar voor de eigenlijke oprichting; mejuffrouw Annie van Hoorn, die als onderwijzeres muzieklessen gaf op de Kerkbuurtschool begon een kinderkoor.

De 6e klassers moesten echter van het koor af en omdat vooral heel veel meisjes het leuk vonden om te blijven zingen werd in 1933 een meisjeskoor opgericht; de meisjes werden ouder en in 1939 werd officieel het dameskoor "Bel Canto" opgericht. In de jaren daarna, (de dames kregen verkering) werd er gesproken om ook mannen toe te laten in het koor. Zo kwam, het, dat op 2 juni 1942, als eerste operettevereniging in de Zaanstreek, Gemengde Zangvereniging Bel Canto werd opgericht; er werd gerepeteerd bij cafe Beets.

De daaropvolgende jaren heeft de vereniging zowel diepte- maar ook vele hoogtepunten gekend. In 1973 werd dorpshuis De Greep geopend waar tot en met 2006 vrijwel alle voorstellingen werden gegeven. Na de opening van Dorpscentrum De Kunstgreep in januari 2007, zullen in de theaterzaal aldaar onze volgende voorstellingen worden georganiseerd.

Eind jaren 70 ontstond een nieuw initiatief en sinds 1980 is er binnen de vereniging ook een jeugdkoor actief, dat inmiddels is gesplitst in twee groepen (beginners en gevorderden).

Inmiddels bestaat de vereniging uit zes afdelingen omdat er ook nog een seniorenkoor, een musicalkoor en een popkoor voor vrouwen zijn bijgekomen. Dit jaar hopen we "met pensioen" te gaan; niet letterlijk natuurlijk maar dan bestaat de vereniging 65 jaar.

Adres: Begoniastraat 10, 1511 ER Oostzaan
Stad: Oostzaan
Route: Begoniastraat 10
Postcode: 1511 ER



op zoek naar gerelateerd: KunstGreep Oostzaan, Belcanto musical, De KunstGreep geplande evenementen, Operette Boccaccio, De Jantjes musical Oostzaan, Try Out Oostzaan
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Wakkere Wereld Wakkere Wereld 4 meter Gevarieerd radioprogramma op Radio 9 Oostzaan. Interviews met uiteenlopende gasten, r...
MarilyNails Benelux MarilyNails Benelux 981 meter MarilyNails Gels with Love Moderne gel & gel polishes voor de professionele nagelst...
Recensies
Naar Het popkoor geweest. Heerlijk gezongen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid