facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Openluchttheater Brunssum

Openluchttheater Brunssum

Geschiedenis

Theater voor uitvoerende kunsten

Adres: Vijverpark, 6444 AT Brunssum
Telefoonnummer: 045 527 85 55
Stad: Brunssum
Route: Vijverpark
Postcode: 6444 AT



op zoek naar gerelateerd: Programma Openluchttheater Brunssum 2023, Openluchttheater Brunssum tickets, Brunssum theater, Evenementen Brunssum 2023, Ons Brunssum, Brunssum vandaag te doen, Programma Openluchttheater Brunssum 2022, Overkapping Openluchttheater Brunssum
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
JFC Alliance Theatre JFC Alliance Theatre 800 meter This is the UNOFFICIAL page of the JFC Alliance Theatre run by a volunteer created to...
Alliance Players Alliance Players 2 km The Alliance Players produce award-winning community theatre in the Tri-Border area.
Recensies
Het OpenLuchtTheater Brunssum in het vijverpark. Vroeger, beginjaren 1900 was het vijverpark een grote bruinkoolgroeve. In de loop der jaren volgelopen met grondwater. Door de Staatsmijn Hendrik is hier vervolgens een park met 2 vijvers gecreëerd plus het OpenLuchtTheater als vertier voor de bewoners, vooral de koempels die onder- en bovengronds werkten tot mijnsluiting 1968. In het OpenLuchtTheater bij de kleine vijver werden uitvoeringen gegeven voor jong en oud. Ook ik zat er in jaren '50 met gespannen blik naar de toneeluitvoeringen te kijken op woensdagmiddag. En onlangs eind juni 2023 zat ik er weer, een kleine 70 jaar later bij een concert van een militair orkest van de NATO. Ter gelegenheid van de 70e verjaardag dat de Afcent in Brunssum gestationeerd is. Weliswaar andere zitbanken en het kleine gebouwtje met ijzeren deur is nu weg, en voorzien van een zwevend dak over het geheel maar: nostalgie wint!
Mooie park en super optreden van het Douane Orkest
Mooie lokatie, mooi theater in de buitenlucht maar toch overdekt
Prima overdekt openluchttheater tussen het groen in het vijverpark.
Voor het folklore festival was het een tegenvaller. Het theater was al moeilijk vindbaar, geen aanwijzingen waar het was, tenslotte in het park nog moeten zoeken waar het zou kunnen zijn. Het folklore festival dat ca 2 uur duurde, werden er 4 landen getoond. Volgens de website zouden er 12 landen optreden. Waarom het maar een 2 uur durende optreden was mij een raadsel.
Ik vond het super! We zaten in het openluchttheater. Echt een mooie plek, de optredens waren mooi. 1 minpuntje: in het park was ook muziek en die overstemde de muziek in het openluchttheater.
Prachtige locatie
Heel mooi geworden, maar door overkapping geen openlucht theater meer. Wél met slecht weer "ideale" hangplek voor jongeren geworden. Hopelijk blijven vernielingen uit.
Op het moment dat je mee gaat doen met medische apartheid en gezonde mensen gaat buiten sluiten ben je voor mij van geen enkele waarde meer voor de maatschappij. En dan mag je echt geen theater meer heten...theater...cultuur is voor iedereen.
Phil B. speelde er vanmiddag met gitarist en toetsenist en drummachine Elmo. Mooi open lucht theater / tribune. Een vaste horeca uitgifte en toiletten zouden van toegevoegde waarde zijn.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid