facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Openluchtspel Fraeylema Ensemble

Openluchtspel Fraeylema Ensemble

Info

Openluchtspel in het Fraeylemabos

Geschiedenis



OPENLUCHTSPEL 27 en 28 juni 2014: ‘DE DEBUTANT’

FRAEYLEMA ENSEMBLE
Fraeylemaborg, landgoed Fraeylema

Al ruim dertig jaar biedt de borg en het park daaromheen een mooi decor voor het jaarlijks openluchtspel. Niet alleen de acteurs zetten zich hier enthousiast voor in, maar ook kostuummakers, decorbouwers, tribune- en podiumbouwers, grimeurs, de scoutingclub, technici, publiciteitsmedewerkers, koffiezetters, cakesnijders, boodschappendoeners, noem maar op! Zonder de inzet van al deze vrijwilligers zou het openluchtspel niet mogelijk zijn.

In de afgelopen dertig jaar zijn veel producties voor de borg gespeeld maar er werd ook uitgeweken naar het park en de waterpartij achter de borg.
Hier vind u een lijst met alle door het Ensemble opgevoerde openluchtspellen..

"Mrozek” 2010

“Revue Gas gas gas” 2009

"”De Revisor” 2011

"De Manke” 2012

ALBERT SECUUR - REGIE

Bio Albert Secuur, geboren 1965 Noorddijk.

Een Groninger in hart en nieren die na vele omzwervingen zijn bestemming heeft gevonden in het theater – en zich daar als een vis in het water voelt. Als acteur, regisseur, muzikant en ontwerper van licht en decors wil hij de wereld voor zichzelf en anderen een beetje mooier en begrijpelijker maken.
Hij heeft de theatertechniek opleiding in Haarlem gedaan en heeft een brede achtergrond als theatermaker. De afgelopen seizoenen speelde hij bij jeugdtheatergezelschap De Steeg met de cabaretvoorstelling “Keutelbinkie”, “Digidiss” en “Buitenbeeld”.
Verder was hij o.a. te zien bij Theater te Water, De klucht, Familie-voorstellingen in de Stadsschouwburg Groningen, Noorderzonproducties, Juffrouw Scholten en vele vrije producties.
Op televisie was hij te zien als boer Derk in Boven Wotter en als Kees, één van de gegijzelden in de telefilm Wijster. En kwam je hem tegen in diverse gastrollen in o.a. GTST, ONM. en de jeugdserie Zoutvloed en in verschillende commercials.
Als regisseur heeft hij verschillende amateur-groepen geregisseerd in Groningen. De voorstelling Fausto Coppi van Flauwecult was genomineerd voor de Arend Hauerprijs 2005 en won een prijs voor beste scène.

Naar boven

Feest! Het Fraeylema Ensemble bestaat dit jaar 35 jaar! En hoe viert een toneelgezelschap feest? Door het spelen van een spetterende komedie, in de regie van Albert Secuur.


In het nieuwe stuk 'De Debutant' kruipt het ensemble in de huid van het toneelgezelschap FRASP, wat staat voor de Fraeylema-spelers. FRASP repeteert voor het jubileum, onder de bezielende leiding van regisseur Remco Mollema, een groot stuk met zang en dans. Via de ogen en belevenissen van Cas de Wit, de debutant, volgen we hoe de repetities en uiteindelijk de voorstelling verlopen. FRASP drinkt, kust, maakt ruzie, smeedt plannen en leeft zich in: kortom FRASP speelt en leeft toneel.

'De Debutant' is een komedie over toneelspelen, over liefde en over eenzaamheid. Bijzonder is dat in het stuk ook terugblikken verwerkt zijn op de geschiedenis van het Fraeylema Ensemble. Anekdotes en scenes hebben een heel eigen plek gekregen.


'De Debutant' is geschreven door Nico van der Wijk en is losjes geïnspireerd op het stuk 'Ons kent Ons' van Alan Ayckbourn.


Een bijzondere openluchtvoorstelling op de borgklip, waarbij de indrukwekkende voorzijde van de Fraeylemaborg dient als decor.







Locatie:
Borgklip, het gedeelte binnen de slotgracht en de voorzijde van de Fraeylemaborg.


Kaartverkoop:

Bestel hier online uw toegangs kaarten voor het Openluchtspel 2014.

De kaarten zijn tevens te verkrijgen in de borgwinkel in het koetshuis op het voorterrein van het Landgoed.


Entreeprijzen:
Voorverkoop: volwassenen € 12,50 en kinderen t/m 14 jaar € 8,00
Op de avond zelf: volwassenen € 14,00 en kinderen t/m 14 jaar € 8,00

Wat als ’t nat is?
Mocht het gaan regenen dan kunt u geen paraplu opsteken, want dan ontneemt u het zicht voor degene die achter u zit. Wel kunt u een regenjas, poncho, capuchon of hoofddoek dragen.

Uiteraard rekenen we op zwoele droge avonden.


Regie: Albert Secuur

Adres: Hoofdweg 30, 9621 AL Slochteren (gemeente)
Telefoonnummer: 0598 421 568
Stad: Slochteren
Route: Hoofdweg 30
Postcode: 9621 AL



op zoek naar gerelateerd: Fraeylemaborg agenda, Landgoed Fraeylemaborg, Kunstmarkt Fraeylemaborg, Fraeylemaborg bos, Pinksteren Fraeylemaborg, Expositie Fraeylemaborg, Fraeylemaborg vacatures, Fraeylemaborg Tickets
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid