facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk

Geschiedenis

De Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk is een gebouw van de Rooms-katholieke Kerk in de Gelderse plaats Renkum.De kerk is eigendom van de Parochie Z. Titus Brandsma en wordt op zondagen en christelijke feestdagen gebruikt voor kerkdiensten. De kerk staat bekend om haar Mariabeeld, de "Onze Lieve Vrouw van Renkum" en de eeuwenoude Mariabedevaarten naar de kerk.GeschiedenisIn 1183 wordt voor het eerste melding gedaan van een kapel in Renkum. De kapel stond op eigendommen van de Hertog van Gelre. Op verzoek van de hertog van Gelre hebben de zuster Augustinessen uit Zwolle in 1405 de kapel omgebouwd tot een klooster van de Augustijner regularissen. Het klooster kreeg de naam Sancta Maria. Tijdens de Reformatie omstreeks 1574 werd het klooster vernield. Na de Vrede van Munster mochten de Katholieken hun geloof weer belijden en gingen de Renkummers tot 1726 in kasteel Grunsfoort naar de kerk. Daarna werd aan de zuidzijde van de Utrechtseweg, een schuurkerkje ingericht achter Herberg de Vergulde Bock. Deze zogenaamde "koude kerk" viel onder de Wageningse parochie. In 1839 was de bouw van een nieuwe kerk klaar en werd deze aan de noordzijde van de Utrechtseweg in gebruik worden genomen. Toen werd de kerk ook toegewijd aan Onze lieve vrouw (Maria) ten Hemelopneming. De parochie werd in 1875 zelfstandig van Wageningen en kreeg een eigen pastoor: W.H. van Leeuwenberg.

Adres: Renkum
Stad: Renkum



op zoek naar gerelateerd: Bedevaart Renkum, Stichting Maria van Renkum, Klooster Renkum, RK kerk Wageningen, Titus Brandsma parochie Emmen, Rk Ede, Katholieke kerk Veenendaal, Kerkdienst katholieke kerk
Recensies
Lieve kleine kerk. Fijne omgang met kastjes met de levensweg van Christus waar bankjes bij staan.
Wat een ontzettend fijne plek om even tot rust te komen. De kerk is een bedevaart kerk. Het Rosarium is alleen toegankelijk voor pelgrims. De Oden zijn in goed onderhouden. Toen we daar waren oefende het koor in de buitenlucht en het gezang zweefde door de tuin u snapt dat dat het bezoek iets speciaals gaf. De kerk is als bedevaart kerk natuurlijk open en er is een keurig onderhouden toilet aanwezig ook voor mindervaliden. Parkeren op het terrein van de kerk is gratis, er is wel een mogelijkheid om te doneren voor het onderhoud dat zie je links, heel onopvallend opgesteld, als je de parkeerplaats verlaat. Er is zowaar ook een kerk moestuin.
Mooie kerk. Sympathiek, dat je naar binnen mag. Goed dat deze kerk gemeentelijk monument is geworden. Hoop dat er in de toekomst vieringen blijven, mensen zoeken steun bij God.
Dit is een prachtige kerk, die waarschijnlijk ook al gesloten gaat worden. Wat wordt er dan mee gedaan. Deze kerk is veel mooier, dan de kerk in Heelsum en dat is nu monumenten zorg. Onbegrijpelijk!
De deur staat bijna altijd open. Fijne plek om tot bezinning te komen
Dit is onze eigen Parochie Kerk. In de kerk kom je tot rust en hier kun je een uurtje van bezinning ervaren.
Donkere kerk met onverwachte kruiswegstatie. Mooi gebouw van binnen.
Dit is me locatie als ik zou willen trouwen. Kom hier graag wanneer het open is en ik er naar toe kan rijden.
Lieve mensen , pelgrimsoord. Moeten voor de gelovige bespaart blijven. Is toch onze oorsprong?
Fijne plek om een kaarsje te branden, en even stil te worden.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid