facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Ontmoetingstuin de Rietmeen

Info

Een ontmoetingsplek, binnen en buiten, waar dromen tot uiting komen! Harderwijkers en vele anderen zijn samen actief, in een groene en duurzame omgeving.

Geschiedenis

De voormalige gemeentewerf aan de Rietmeen wordt, op initiatief van bewoners uit de wijken Stadsweiden en Drielanden, de komende tijd ontwikkeld tot een omgeving in het teken van duurzaamheid, groen, burgerschap en talentontwikkeling.

Van jong tot oud en met verschillende achtergronden, mensen met een beperking en/of een achterstand tot de arbeidsmarkt; iedereen is welkom!

Om een indruk te krijgen kun je het beste zelf langs komen om te ervaren wat er op deze plek allemaal kan.
Dit is ongeveer wat de stichting zelf voor ogen heeft...
Kijk met ons mee…

De entree geeft toegang tot een open plein, overzichtelijk en gastvrij. Het gebied ademt de thema’s groen, duurzaamheid, talentontwikkeling en burgerschap uit. Het oude gebouw is heringericht als winkeltje, koffiecorner en talentwerkplaats. De fruitbomen nodigen uit om een appeltje te plukken. Een groep kinderen van de basisschool is zojuist begonnen met een praktische verkeersles in de verkeerstuin. De ouderen die dezelfde verkeerstuin gebruiken voor de oefening met hun scootmobiel drinken eerst samen een kopje koffie. Een aantal buurtbewoners is bezig om de vakantieactiviteit voor kinderen in de bouwspeelplaats voor te bereiden, zij hebben elkaar leren kennen toen ze hielpen bij de verkeersles van hun kinderen. Een eetbare tuin is werkelijkheid geworden: kennis over groente en fruit wordt tijdens het schoffelen met elkaar gedeeld, de oogst wordt verkocht. In de nieuwe kas worden bloemen en planten gekweekt die tijdens de NL Doet, de Schoonmaakdag en de Burendag worden verdeeld over de wijken.



"WELKOM BIJ ONTMOETINGSTUIN DE RIETMEEN!Een initiatief van buurtbewoners uit de wijken Stadsweiden en Drielanden om de voormalige gemeentewerf te ontwikkelen tot een plek waar het leuk toeven is voor jong en uit, waar duurzaamheid en talentontwikkeling hoog in het vaandel staan, waar mensen met diverse achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen. Uiteraard is het “groen” een belangrijk aspect op het terrein. Zo zijn er moestuintjes aangelegd, een kruidentuin, vlindertuin, pluktuin en een heuse boomgaard met allerlei fruitbomen en -struiken.Kom kijken, de toegang is gratis!"
Adres: Ouverturebaan 1 - 3, 3844 HW Harderwijk
Stad: Harderwijk
Route: Ouverturebaan 1 - 3
Postcode: 3844 HW


Openingstijden

Maandag: 13:30 - 16:30
Dinsdag: 13:30 - 16:30
Woensdag: 13:30 - 16:30
Donderdag: 13:30 - 16:30
Vrijdag: 13:30 - 16:30
Zaterdag: 13:30 - 16:30
Zondag: 13:30 - 16:30

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
MESS MESS 1 km Een prachtige, unieke en historische plek in Harderwijk, waar de magie van het monume...
California Harderwijk California Harderwijk 2 km Een mooie plek om met verschillende bedrijven alleen maar toch samen te werken in een...
Zorgdat - verbindt mensen Zorgdat - verbindt mensen 2 km Kunnen niet waarmaken wat ze beloven. Heeft voor mij heel veel stress opgeleverd.
SamenEndura SamenEndura 2 km Endura is de lokale energiecoöperatie voor Harderwijk en Hierden. Endura staat voor d...
De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu 3 km De Hortus wil kennis, vaardigheden en gedrag voor duurzame natuur en leefomgeving bev...
Recensies
Kijk..er zijn vrijwilligers die hun best doen. Bedankt daarvoor. Maar zou het niet fijn zijn als de fietsjes en skelters niet kapot zouden zijn? Dat in Nederland en Harderwijk veilige mooie plekken zouden zijn voor mensen. Nu is het iets waar je niet over mag klagen maar het is ook niet wat je zou willen dat het was. Het lijkt een openlucht museum van dingen die je niet in je eigen tuin zou willen. Ik vind die open kettingkasten en afgebroken stukken plastiek niet veilig.
Genieten is het, zo’n grote buitenruimte waar de kinderen naar hartelust kunnen rondrennen en skelteren en de volwassenen genieten van de prachtige planten en bloemen. Binnen ook van alles om je mee te vermaken, speelgoed, spelletjes, puzzels.
Geweldige plaats om te zijn. Voor kinderen veel speelplezier. Voldoende faciliteiten om te eten te laten verzorgen.
Super leuk voor kinderen en ouders, ruimte genoeg voor iedereen! Een aanrader.
Super leuke wijktuin.... genoeg speelruimte. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd
Fijne veilige plek waar kinderen lekker kunnen spelen en ontdekken en ouders tot rust kunnen komen. Er is genoeg te doen en te beleven!
Top locatie voor iedereen, verkeerstuin, ontmoetings tuin. Voor jong en oud, kostenloos genieten met gezellige ontmoetingsruimte. Beperkte horeca.
Helemaal super!! Heel gastvrij en een vriendelijke sfeer. Veel leer- en beweeg plezier voor jong en oud! Applaus voor alle vrijwilligers
Tydens koffie drinken na het zingen worden we altyd verrast met een kokeskoekje .heerlijk was dat.voorlopig een maand rust .wegens afzegging koor .
Erg relaxed sfeertje. Leuk om eens te gaan kijken en een bakje koffie te doen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid