facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Ons Paradijs

Ons Paradijs

Info

Ons Paradijs, Someren

Geschiedenis

Toen we in 1997 ons varkensbedrijf nog hadden, brak in Nederland de varkenspest uit. Zo ook bij onze buren. In een straal van 1 km moesten alle andere niet besmette bedrijven "geruimd" worden. Zo ook ons bedrijf. Hierdoor hadden we plotseling geen werk en geen inkomen meer. Theo bouwde thuis een garage "was al gepland" en ik ging werken in de tuin van een tuinarchitect. Hier ontstond mijn liefde voor de tuin. Deze tuin heb ik 2,5 jaar onderhouden en heb in die periode erg veel plantenkennis opgedaan. Ook leerde ik het snoeien van struiken en bomen.

Toen ik later voor mijn verjaardag van een familielid een tuinontwerpcursus cadeau kreeg, was ik dan ook razend enthousiast. Als eindopdracht moesten we een ontwerp maken op je eigen thuis locatie. Ik koos voor deze opdracht de 4000 m2 grasland die naast ons huis lag. Het ontwerp werd goed beoordeeld en men adviseerde om de tuin ook daad werkelijk aan te leggen. Maar Ja, 40 are tuin leg je niet zomaar aan. We kozen voor een geleidelijke aanleg. We begonnen met de structuur door eerst de beuken en buxus hagen en bomen te planten. Hierna werd de tuin stilaan verder aangeplant.

In 2003 werd ons bedrijf door de slechte toekomstperspectieven gesaneerd en gesloopt. Nu kwam er nog eens ruim 40 are grond vrij. We besloten meteen achter het huis, een strakke tuin aan te leggen van 40 X 40 m. Het achterliggende deel van 60 X 40 m. zouden we afrasteren voor wat herten en geiten. Deze dieren zijn er echter nooit gekomen. Alles is tuin geworden en nu is de basis klaar.

Adres: Hoeksestraat 25, 5712 AP Someren
Telefoonnummer: 0493496372
Stad: Someren
Route: Hoeksestraat 25
Postcode: 5712 AP


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid