facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Onderwijs Museum Dordrecht

"Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 325.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op jeugdcultuur zien. Bezoek het museum en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs geschiedenis in het heden, verleden en toekomst. Het Onderwijsmuseum beschikt over een prachtige locatie: het zorgvuldig gerestaureerde gebouw De Holland uit 1939 in Dordrecht. De Holland is een van de karakteristieke gebouwen die de eigenzinnige architect Sybold van Ravesteyn 1889 – 1983 heeft ontworpen. Een bijzonder museumgebouw vlakbij het station."
Adres: Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht
Telefoonnummer: +31786326820
Stad: Dordrecht
Route: Burgemeester de Raadtsingel 97


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Onderwijsmuseum Dordrecht parkeren, Nationaal onderwijsmuseum geplande evenementen, Burgemeester de Raadtsingel 97 3311 jg Dordrecht, Collectie Onderwijsmuseum, Onderwijsmuseum Den Haag, Korting Onderwijsmuseum, Onderwijsmuseum Restaurant, SCHOOLMUSEUM Friesland
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Noah's Ark Noah's Ark 2 km Kom aan boord en beleef een unieke ervaring!
Recensies
Superleuk museum, boven verwachting! Aardige medewerkers die een warm ontvangst bij de balie geven in een charmante museumwinkel lekker rondneuzen!. Leuk ingericht met de geschiedenis van het Nederlandse onderwijs én de huidige tijd. Probeer een typmachine uit of een oude computer zonder muis en met een grote beeldbuis. Bekijk het schoollokaal of de schoolbankjes van je kind nu, jezelf jaren 90 of van opa en oma jaren '60: goed gekozen decennia! Vooral leuk voor jezelf of kinderen van ongeveer 2-8 jaar schat ik in, onderbouw basisschool.
Leuk Museum en veel herkenning van schoolmateriaal van vroeger voor meerdere generaties. Het is twijfelachtig of de normale toegangsprijs het voor iedereen waard is, maar met een museumjaarkaart zou ik een bezoek zeker aanraden. Personeel is uiterst vriendelijk en het is er schoon en netjes. In een aantal teksten in het museum zijn wel wat fouten te vinden in de spelling en de zinsbouw of soms ontbreken hele woorden. Dat is wel een puntje in een museum over onderwijs. Er is ook wat vermaak voor kinderen, wat fijn is zodat die zich ook bezig kunnen houden.
Dit onderwijsmuseum geeft een mooi overzicht van de onderwijsontwikkelingen door de jaren heen. Zeker een aanrader als je werkzaam bent in het onderwijs! Het is voor iedereen een feest van herkenning. De ontvangst was zeer hartelijk. Een kundige, enthousiaste medewerkster wist veel te vertellen over zowel de collectie als de historie van het gebouw waar het museum nu gevestigd is. Aan de hand van materialen wordt de geschiedenis van het onderwijs weergegegen, bijvoorbeeld op gebied van rekenen, spelling, lezen, godsdienstonderwijs of wetgeving. Tip: neem het groene informatieboekje mee wat bij de balie te verkrijgen is. Daarin wordt toegelicht wat de voorwerpen zijn en van wanneer ze dateren. De tentoonstelling beneden over het leesonderwijs is ook zeker de moeite waard. Hier staat het onstaan Veilig Leren Lezen en het belang van leesonderwijs centraal. Het museum biedt voor kinderen allerlei leuke activiteiten zoals een spannende griezelbus. Wij hebben ruim 2 uur doorgebracht in het museum. Kortom: echt een bezoekje waard!
Erg leuk om dingen van vroeger terug re zien en te herkennen. Ook heel aardig personeel. De speurtocht in de kelder, was nog een hele klus om op te lossen, met vier volwassenenen. . Het ontsnappen uit de bus binnen de tijd, is ons niet gelukt. Maar we hebben veel plezier gehad en ontzettend gelachen.
Prachtig museum een indrukwekkend gebouw! Helaas wordt je wel met de museumkaarthouders aktie bedonderd bij het restaurant. De aktie is dat je bij aankoop van een tosti een drankje gratis krijgt maarrrrr ondanks dat je om de tosti vd aktie vraagt krijg je een duurdere tosti..met kauwkost..huh!?..waar je later opeens voor bij moet betalen! Hun fout maar niet het verschil terug betalen! Gelukkig was het museum wel de moeite waard
Wat een leuk museum vooral als je partner al 44 jaar les geeft in het basisonderwijs. Mooie collectie in een prachtig gebouw met hele lieve medewerkers.
Ook mooi als vergaderlocatie. De stijl van Sybold van RavestijnBezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Heel leuk! Wij zijnmet 3 kinderen van 3, 7 en 9 jaar geweest. Veel zelf mogen doen en proberen. De tentoonstelling "boom, roos, vis" was erg mooi vormgegeven, en door de excaperoom en het "letterdiploma boekje" extra leuk voor de oudste 2. Het restaurant in het museum heeft een simpele, maar lekkere kaart met aandacht voor kinderen. Het personeel was super vriendelijk! Echt een Aanrader!
Ultiem genoten van ons bezoek aan het onderwijs museum. Geweldige tentoonstelling en de escape room zit geweldig goed in elkaar. We komen snel weerBezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Een superleuk museum! Met alle vormen van onderwijs die je in Nederland kunt vinden. Tevens een leuke en gezellige horecagelegenheid met vriendelijke bediening en waar je tegen een leuke prijs kunt eten en drinken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid