facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Onder de WaterToren

Onder de WaterToren

Info

Onder de WaterToren.... Voor de lekkerste pannenkoeken en wafels!

Geschiedenis

Welkom bij Onder de Watertoren...

We zijn geopend vanaf 09.30u tot zondsondergang....
Bij de openingstijden is ingevuld tot 19.30u omdat het lastig is om aan te geven tot hoelaat we exact open zijn!
We gedijen namelijk op het weer en de mensen!
Mocht u twijfelen of we open zijn kunt u ons altijd raadplegen via 070-2127200..

Een aantal jaar geleden zijn wij overgegaan van zelfbediening naar bediening op het terras!
Dus niet meer opstaan en in de rij aansluiten voor een drankje, maar heerlijk blijven zitten en t word van zelf gebracht! Enjoy!



"Seizoensbedrijf uitgebreide lunchkaart met o.a. Pannenkoeken/ wafels/ poffertjes/ salades en broodjes.Juni, Juli en Augustus ook een avondkaart. mooiste plek Onder de Watertoren in de duinen van Scheveningen!"
Adres: Pompstationsweg 353, 2597 JV Scheveningen, Zuid-Holland, Netherlands
Telefoonnummer: +31702127200
Stad: Scheveningen
Route: Pompstationsweg 353
Postcode: 2597 JV


Openingstijden

Maandag: 09:30 - 17:00
Dinsdag: 09:30 - 17:00
Woensdag: 09:30 - 17:00
Donderdag: 09:30 - 17:00
Vrijdag: 09:30 - 17:00
Zaterdag: 09:30 - 17:00
Zondag: 09:30 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: onder de watertoren gravendeel, pannenkoekenboerderij den haag, watertoren den haag zwembad, lunchen wassenaar, bij de watertoren
Recensies
Net buiten de drukte van Den Haag en Scheveningen. Even een korte pauze. Geniet van de natuur onder het genot van worteltaart. En koffie of bier. De worteltaart verdiend 5 sterren. Vergeet het beton [betonrot] aan de kust van Scheveningen centrum en kom hier genieten nu het nog kan.
Het is niet een plek waar ik snel terug zal komen. Niet heel slecht maar prijs kwaliteit verhouding is niet goed. Broodje was te lang gebakken dus te hard en te droog. En de tonijnsalade was niet echt te herkennen als tonijnsalade. 99 van de 100 mensen zou bij blind proeven niet kunnen raden dat het tonijnsalade is. Wel het broodje aan 2 kanten besmeerd wat ik een pluspunt vind. Wel aardige jonge dames en lekker vlot.
Onder de Watertoren aan de Pompstationsweg is de meest noordelijke horecazaak van Scheveningen. Leg je focus op de watertoren vanaf de Zwolsestraat of Pompstationsweg en je vind beide vanzelf. Hier kan je bij de kiosk voor, tijdens of na een wandeltocht of fietstocht door de duinen een hapje of drankje afhalen. Makkelijk omdat de zaak in het begin van de duinen in het Oostduinpark zit. . Met de kiosk gaat Onder de Watertoren een beetje terug naar zijn roots. Want de zaak bestaat al sinds 1947 toen begon Leen Boogaard hier uit een bakfiets met het verkopen van ijsjes, naast hem stond nog een bakfiets waaruit frisdrank werd verkocht. . In 1956 werd de bakfiets een snackwagen, in 1982 heeft Leen Boogaard de zaak overgedaan aan zijn zoon Jaap Boogaard, die heeft dit al die jaren met heel veel plezier gedaan totdat de familie ten Berge het overnam in 2004. . In 2010 werd de nieuwe locatie opgeleverd. Met veel enthousiasme startte ze in het nieuwe pand met het plan een geweldige onderneming van te maken op deze geweldige locatie. En ik spreek uit eigen ervaring dat dat gelukt is, want Onder de Watertoren is een fijne pitstop tijdens mijn eigen duintochten. Heerlijk genieten van de natuur, rust, lekker eten en drinken. . Even over monument de watertoren zelf. Door zijn twee reservoirs van respectievelijk 1000 en 1200 m³, kan deze toren van alle watertorens in Zuid-Holland het meeste water opslaan. Hij is gebouwd in eclectische stijl in 1874 omdat men begon met water te winnen in de duinen en heeft een hoogte van 48,74 meter. Hij is nog steeds in gebruik.
Het terras is weer open! En nog steeds de lekkerste biologische frieten van Nederland :p plus heerlijk zachte veganistische bitterballen. Lekkere biertjes en ook nog super vriendelijke bediening. "Tuurlijk is alles naar wens" sprak onze buurvrouw op het terras :
Leuke plek. Tijdens het wielrennen hier even een appelgebak eten, altijd lekker. Moet wel zeggen dat de prijs stevig is.
Heerlijke sliptong gegeten, verrast met 3 stuks welgeteld! Lekkere friet ook en het personeel is vriendelijk. Waar voor je geld.
Lekker plekje om even neer te strijken. Goed belegde broodjes en lekker....
Leuke lunchroom midden in het Duingebied in het Oostduinpark naast de watertoren van Dunea. Het hoort allemaal bij elkaar. Het staat precies op het kruispunt van 3 fietspaden: 1 richting Meijendel en de andere 2 naar de Pompstationsweg. Alles komt hier voorbij ook wielrenners die nogal hard gaan. Iets verderop richting Meijendal kan je het strand bij de Wassenaarse Slag op. Op het gezellige zonnige terras staat informatie over Dunea en het Oostduinpark op de windschermen. Je kan kiezen tussen tafels en stoelen, loungebanken en een lange mooie houten bank aan de rand. Erg lieve vrolijke en vlotte bediening. Had dit keer appeltaart met slagroom en earl grey thee goeie kwaliteit, maar ze hebben ook verse munt- of gemberthee vertelde ze. De menukaart is best groot en er staat van alles wat je bij een goeie lunchroom kan verwachten op. Uitsmijter en soep bijv of wat grotere maaltijden zoals hamburger en salade en ze hebben ook bier en wijn aparte kaart. Gewoon normale prijzen voor een lunchroom ook. Je kan ook binnen zitten of met de trap buiten omhoog en dan dient het gebouwtje als uitkijkpunt. Tegenwoordig zijn ze volgens mij op 6 vd 7 dagen open zelfs. Ernaast is een apart stalletje voor ijs van Florencia ook softijs en je kan er een fietsslot lenen. Naast het terras is er een waterpomp van Dunea en een oplaadpunt voor elektrische fietsen.
Ik zit nu thuis met een droge zout mond, omdat de frietjes toch met zout werden geserveerd ondanks het verzoek dat niet te doen. Verder erg duur voor de kwaliteit, wel een mooie plek.
Heerlijke gerechten, ook veggie. Uitstekende en vlotte bediening. Aanrader.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid