facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor OERmuseum

OERmuseum

Info

Museum over prehistorie en archeologie en Drenthe

Geschiedenis

Het museum richt zich op de prehistorie in het gebied West-Drenthe. De periode waar het hier om gaat loopt van ca. 120.000 jaar geleden - de voorlaatste ijstijd - waarin het huidige land in West-Drenthe gevormd werd, tot ca. 1200 na Chr. - de middeleeuwen. De vaste collectie bestaat uit een verzameling artefacten uit verschillende perioden. Daarnaast zijn er wisseltentoonstellingen.

Elk jaar wordt er een aantal binnen- en buitenactiviteiten georganiseerd zoals wedstrijden, vondstendagen, mammoetdagen, workshops, wandelingen met gids, rondleidingen, lezingen, ... Zie hiervoor onze agenda. Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen, volwassenen en onderwijs. Wij streven ernaar steeds meer kinderen bij ons museum betrekken door het voor hen steeds leuker en dus aantrekkelijker te maken. Spelend leren is hierbij belangrijk.



"In het OERmuseum maak je een reis door de tijd. De reis begint bij de laatste ijstijd. Via de tijd van de mammoeten, rendierjagers, boeren/verzamelaars en hunebedbouwers eindigt de reis in de bronstijd en ijzertijd. Kijk voor actuele openingstijden op de website."
Adres: Brink 7, 7981 BZ Diever
Telefoonnummer: 0521571412
Stad: Diever
Route: Brink 7
Postcode: 7981 BZ



op zoek naar gerelateerd: OERmuseum Brink Diever, Oertijdmuseum tickets, Miramar Zeemuseum, Museum Vledder, Archeologie Diever, Oertijdmuseum ANWB, Oertijdmuseum app, Oertijdmuseum Boxtel
Recensies
Prachtig museum in het Schultehuis in Diever. Zeer vriendelijke man die nog een mini rondleiding gaf.
In het OERmuseum van Diever ga je op een reis van IJs- tot en met IJzertijd. De vaste tentoonstelling is overzichtelijk en geeft aan de hand van lokale vondsten en reproducties een beeld van lang vervlogen tijden. Er is ook een wisseltentoonstelling. Het museum is compact, maar bevat wel veel extra audiovisuele informatie op de mooi vormgegeven displays. Het is geschikt voor alle leeftijden, en voor kinderen in het bijzonder zijn er leuke doe-activiteiten. Tot slot: het 'pand' is zelf ook de moeite waard. Het Schultehuis is al meer dan 400 jaar oud!
In het plaatsje Diever zit het OER museum. Waar de geschiedenis over de oertijd wordt verteld van Mamoeten tot de hunebedden. Interessant om te zien hoe de mens zich heeft ontwikkeld tot de hedendaagse tijd.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Klein museum maar super leuk, voor jong en oud. Er is beneden en boven via trap van alles te zien. Let op! Slecht ter been, alleen beneden toegankelijk. Met 01.30 uur ben je er wel doorheen, maar zeker de moeite waard.
Een heel klein museum gerund door louter vrijwilligers. Museum heeft voor kinderen diverse leuke dingen om zich op uit te leven. Je gaat op 'reis' door de tijd. Het pand wordt beheerd door een stichting. Ziet er mooi uit. Als je alles wilt zien en beleven dan moet je écht niet meer dan 2 uur uittrekken. Weliswaar leerzaam. Heb je kinderen <6 jaar met een korte aandachtspanne, niet echt geschikt.
Het is een klein museumpje in een gezellig Drents dorpje. We werden ontvangen door een vriendelijke mevrouw die een stukje vertelde over het museum en de expositie. We kregen een soort draagbare telefoons mee waar een audio opname op stond over wat er te zien was. Deze werkte helaas slecht. Als je nog niets tot weinig weet over de geschiedenis van Drenthe is het zeker interessant maar zoals gezegd, erg klein, we hebben de tijd genomen maar stonden na een uurtje echt wel weer buiten. Als je toch al in de buurt bent mischien leuk om mee te pakken maar zeker geen dagvullende activiteit.
Wat een leuk museum, speciaal voor de kinderen die hier de handen uit hun mouwen kunnen steken! Maar ook de geschiedenis duidelijk voor ogen ziet
Heel leuk kleinschalig museum, met heel veel leuke dingen te doen voor kinderen. Netjes opgezet en erg leerzaam, ook voor de ouders.
Veel leuke spelmogelijkheden voor kinderen vanaf 5 jaar begrijpelijke geschiedenis vooral de mammoet maakte indruk, heel vriendelijke vrijwilligers. Is een aanrader om heen te gaan .
Heel klein museum. Je bent er zo door heen gelopen. Entree in verhouding met aanbod is te hoog.Bezocht opWeekendWachttijdMaximaal 10 minReservering aanbevolenNiet zeker
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid