Kijkt u voor meer informatie op www.O2forkids.nl
Achtergrond
Missie: Ieder kind heeft het recht om in verbondenheid en met zelfrespect en zelfvertrouwen in het leven te staan.
Visie
Integratieve kinder- en jeugdtherapie is kortdurend, gemiddeld 5-15 sessies, waarbij wordt gewerkt vanuit de integratieve visie. Dit betekent een eclectische manier van werken waar ik verschillende behandelmethoden toepas. Vanuit zes basismodellen wordt de klacht verklaard en vervolgens als één geheel in de therapie aangepakt. Ik stel tijdens de therapie de cliënt (het kind of de jongere) centraal en observeer, luister, speel, praat en benader hem/haar vanuit verschillende invalshoeken. Uitgangspunt is te werken vanuit de eigen kracht van de cliënt. De therapie richt zich zowel op de innerlijke wereld van de cliënt, als op zijn/haar buitenwereld (het gezin, de familie, de omgeving, de school). Ieder mens maakt immers deel uit van een groter geheel. Ik ga samen met het kind of de jongere op zoek naar de eigen unieke benadering die bij hem/haar past. Dit betekent dat elk therapietraject maatwerk is.
Het is mijn missie om elk kind te helpen op een voor hem/haar toegankelijke manier een antwoord te vinden op zijn/haar leervraag. Daarmee help ik het kind en zijn/haar ouders. Het kind samen met de ouders zijn de experts van het probleem. Zij hebben ieder hun eigen beleving en aanpak. Maar soms zie je kleine signalen over het hoofd of maak je de signalen juist kleiner dan ze zijn. Subtiele waarneming, psycho-educatie, verbeeldingskracht, beweging en leren luisteren naar de stem van je lichaam zijn de pijlers waarmee we van kwetsbaarheid naar opnieuw vertrouwen gaan. Daarmee komen kind en ouders nog meer toe aan de kern: in verbondenheid zijn met jezelf en de ander. Zelfkennis is zelfvertrouwen.
Deze missie en de manier waarop ik die vormgeef is het resultaat van mijn ontwikkeling sinds ik afstudeerde als kindertherapeut in Amsterdam.
In beweging brengen
Beweging is er continu, ik ben moeder van 3 kinderen, nu in de leeftijd van 10, 12 en 14 jaar. Bij iedere leeftijd heb ik ondertussen ervaren dat het thema speelt, hoeveel ruimte geef ik aan mijn kind om zelf de wereld te ontdekken. En hoe dichtbij wil en kan ik blijven in hun kwetsbaarheid, onvoorspelbaarheid en soms zelfs ronduit lastig zijn. Als ouder van een zorgenkind heb ik ook persoonlijk ervaren dat je obstakels tegenkomt tijdens je zoektocht binnen de medische wereld. Vanuit deze ervaring heb ik besloten iets te willen betekenen voor ouders die hier ook tegenaan lopen en heb ik “Opvoeden in uitvoering” workshops ontwikkeld. Er is geen mirakelformule die je als ouder leert leven met de komst van jouw kind(-eren). Integendeel, ouderschap blijft een persoonlijke zoektocht die je als ouder(s) zelf – samen met het gezin en jouw kind(-eren) – moet afleggen. Met de inzichten uit de workshops kunnen ouders met de opgedane inspiratie hun eigen aanpak opnieuw uitstippelen. Tijdens de workshops leer je onder andere eerlijk te zijn tegen jezelf, grenzen aan te geven en om naast je kind te gaan staan. Voor collega´s kan het deelnemen aan de workshops ook als interventie dienen om ouders met een specifieke opvoedingsvraag een passend advies te geven.
Recht en onrecht als motivatie
Mijn keuze voor de studie integratieve kindertherapie kwam voort uit een groot rechtvaardigheidsgevoel, samengevat in de begrippen recht en onrecht. Na mijn opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (2001), kon ik mijn ambitie om op te komen voor de rechten en de belangen van het kind gaan waarmaken. Als consulent schuldhulpverlening heb ik ervaren dat het vaak vijf over twaalf was om de stap naar de hulpverlening te maken. Een dreigende uithuiszetting of afsluiting van water, gas en licht. Vooral als een gezin met kinderen zich aanmeldde liep ik nog harder. Maar liever sta ik vooraan de weg. Daar sta ik naast het kind en samen met de ouders gaan we op zoek naar de eigen unieke benadering voor het probleem. Als ik iets kan doen om de situatie te veranderen, dan doe ik dat. Na de geboorte van mijn kinderen en een verhuizing kwam de opleiding Integratieve kindertherapie aan de academie voor psychotherapie in Amsterdam op mijn pad. Dat zette mijn wereld op zijn kop want deze opleiding kwam dicht bij mijn droom, werken met kinderen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik een eigen praktijk heb. En waar ik nu werk met kinderen en hun ouders.
POPULAIRE BERICHTEN
Hoe gaat je kind om met zijn angst? Diagnose ‘borstkanker’ treft niet alleen jou
For You Magazine
Je kind weer in zijn kracht – hulp voor kind en de ouders
For You Magazine
LAATSTE BERICHTEN
Hoe maak je jouw schatkist? 13 juli 2017
Mijn hoofd zit vol
10 juli 2017
Het blote voeten spel!
26 mei 2017
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid