facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor NS-Eijsd

Adres: 9 Stations Plein, 6245 AE Eijsden (gemeente)
Telefoonnummer: +31622901312
Stad: Eijsden
Route: 9 Stations Plein
Postcode: 6245 AE



op zoek naar gerelateerd: Van Eijsden naar Maastricht, Vertrektijden trein Eijsden Maastricht, Bus van Eijsden naar Maastricht, NS reisplanner, Buurtbus Eijsden, Geschiedenis Eijsden, Eijsden wiki, Trein Eijsden Vise
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Piters Belastingadviseurs Piters Belastingadviseurs 107 meter Een betrouwbare partij om mee samen te werken!
Recensies
Mooi, sober maar goed onderhouden station. Alles is aanwezig. Het korte perron is toegankelijk via een beveiligde spoorwegovergang. Voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets. Dit station wordt enkel bediend door de NMBS en dit omdat de elektrificatie werd uitgevoerd in 3000V België, Nederland rijdt met 1500V. Er zijn wel NS-OV-chipkaart-lezers aanwezig. Enkel borden verwijzen naar de 'doorrit' van de Duitse keizer Wilhelm II op 10 november 1918. Hij vroeg asiel aan en kreeg in Nederland, nadat hij niet meer terur durf naar eigen land ten gevolgde de novemberrevolutie.
Historisch klein. Station Eijsden, bepaald niet het meest opzienbarendste station van Nederland, is sinds de opening in 1861 het zuidelijkste station van Nederland. Door die zuidelijke ligging is het een station dat tegenwoordig alleen nog maar door de NMBS de Belgische spoorwegmaatschappij wordt bediend. Het is tevens qua reizigersaantallen nog geen 200 in- en uitstappers per dag het kleinste station van Nederland. Op zondagochtend 10 november 1918 arriveert de meest beroemde of beruchte? reiziger aller tijden van station Eijsden: keizer Wilhelm II. Nadat duidelijk was geworden dat Duitsland de Eerste Wereldoorlog had verloren, vluchtte de keizer vanuit het Belgische Spa naar Nederland om asiel aan te vragen. Na 48 uur wachten werd hem dit verleend en kon Wilhelm inmiddels ex-keizer eindelijk door reizen.
Klein station aan de Belgisch grens.Alleen de treinen van de Belgisch NMBS stoppen hier omdat de spanning op de bovenleiding van het Belgisch netwerk afkomstig is waardoor de Nederlandse treinen hier niet op kunnen rijden.
Is het meest zuidelijke station van Nederland ideaal om tot de grens te reizen.
Mooi oud stadje met een historisch centrum, gelegen aan de Maas. Vooral langs de Maas is er de mogelijkheid om met een veer over te steken naar België. Een stuk van Eijsden is nog authentiek met oude huisje en met een mooi uitzicht op de Maas. Langs de oever leuke eettentjes. Je kunt er gezellig gaan zitten aan t water. Top lokatie.
Genoeg parkeerruimte, geen Belgische kaartautomaat aanwezig. Let op de "grenstoeslag" van de NS!
Erg simpel stationnetje met een wel leuk en interessant verleden maar de ligging is niet zo ideaal. Het ligt namelijk helemaal ten zuiden van het dorp.
Prima station, treinen rijden helaas maar 1 keer per uur.
Mooi en rustig station dichtbij de Belgische grens.
Vertaald door Google Meest zuidelijke treinstation van Nederland. Frequente diensten. Het is een korte wandeling naar het centrum en heeft basisvoorzieningen #1Eijsden #railthetrails Origineel Most southern rail station in the Netherlands. Frequent services. It's a short walk to center and has basic facilities #1Eijsden #railthetrails
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid