facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Noord-Veluws Museum Nunspeet

Noord-Veluws Museum Nunspeet

Info

Nieuw kunstmuseum met werk van kunstschilders die op de Noord Veluwe woonden en werkten, in de 2e helft van de 19e eeuw en de 1e helft van 20e eeuw.

Geschiedenis

Met de totstandkoming van het Noord-Veluws Museum wordt in 2014 een nieuwe parel aan de provincie Gelderland toegevoegd. Het bevorderen van cultuur- en natuurrecreatie en het leggen van verbindingen tussen het verhaal van het verleden en het heden, zijn hoofddoelen van het museum. Het Noord-Veluws Museum wordt vooral een kunstmuseum en zal een uitnodigende plek zijn waar mensen graag terugkomen. Het museum ontleent haar kracht en bestaansrecht aan de haar toevertrouwde kunstcollecties, bruiklenen en authentieke cultuurhistorische objecten. Daarnaast vertelt het museum de verhalen over het ontstaan en de betekenis van deze werken in het perspectief van de kunstgeschiedenis en de geschiedenis van de samenleving in de tweede helft van de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw. Het Noord-Veluws museum wil op informele en laagdrempelige wijze een breed publiek in contact brengen met de schilder- en beeldhouwkunst die tussen 1880 en 1950 op de Noord-Veluwe gemaakt werd.

Adres: Noord-Veluws Museum: ingang Winckelweg 17a, Nunspeet (gemeente)
Telefoonnummer: 0341 - 25 05 60
Stad: Nunspeet
Route: Noord-Veluws Museum: ingang Winckelweg 17a



op zoek naar gerelateerd: Museum Nunspeet tentoonstelling, parkeren noord-veluws museum, Museum Nunspeet collectie, Museum Nunspeet openingstijden, Museum Veluwe, Museum Harderwijk, Veluws Museum Harderwijk, Gaby Bovelander
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Noord-Veluws Museum Noord-Veluws Museum 16 meter Met af en toe een buitje een prima dag om het museum te bezoeken. We kenden Martin Mo...
Wildlife Art Wildlife Art 449 meter Wildlife Art, Olieverfschilderijen, Inlijstingen, Schilderlessen/Workshops, schilderv...
Recensies
25 oktober 2020. Gelukkig was het museum 's middags open. Prachtige expositie "Vermoorde kunst", met werk van gedode Joodse kunstenaars! Maar ook de vaste collectie is erg mooi. Een aanrader!
Een prachtig museum met mooie schilderijen. Je krijgt echt een idee hoe het tussen 1890 en 1950 was in Nunspeet, toen het een kunstenaar kolonie was. Er is nu een tijdelijk tentoonstelling over 22 omgekomen Joodse kunstenaars in WO2 het is aangrijpend te zien dat ze echte mensen waren.
Mooie tentoonstelling van schilderijen die een goed beeld geven van het werk van Peter Hiddink. Verder boven werk uit de eigen collectie en ook nog werk van studenten van de academie.
Vrij duur voor zo'n klein museum. Wel goed dat zo'n museum levensvatbaar is. Hulde voor de vele vrijwilligers.
Goed verzorgd museum. Vaste collectie schilders uit deze regio. Vriendelijk vrouwelijk personeel.
Klein museum, toch interessant. Tentoonstelling vermoorde Kunst zeker een aanrader
Het is een verrassend groot museum. De Corona maatregelen zijn goed toegepast. Vriendelijke medewerkers wijzen zo nodig de weg. Prima voor elkaar!
Zeer mooie collectie, prachtige thematentoonstelling over Joodse kunstenaars en vriendelijke en vakkundige vrijwilligsters. Top!
Prachtige tentoonstelling over vermoorde kust, bizar wat een ideologie mensen kan aandoen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid